Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ζημιές από τη νεροποντή στην Ειρηνούπολη



Μεγάλες ζημιές προξένησε στην Ειρηνούπολη η σφοδρή νεροποντή της Κυριακής.
Από την βροχόπτωση πλημμύρισαν αυλές, αποθήκες, κτίσματα όπως σχολεία, ξεχείλισαν δρόμοι αφού για ακόμη μια φορά τα φρεάτια αποδείχθηκε ότι ήταν γεμάτα από διάφορα αντικείμενα.
Την Κυριακή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ειρηνούπολης παρουσία του Δημάρχου των αντιδημαρχών και του προσωπικού του Δήμου.
Ο Δήμος και με την συνδρομή ιδιωτών συνεργείων χωματουργικών επενέβη σε 4 – 5 οικίες που υπήρχε άμεση ανάγκη σε Πολυπλάτανο και Αγγελοχώρι, ενώ διάνοιξε δρόμους – χωμάτινα αυλάκια που είχαν κλείσει στον Πολυπλάτανο σε 3 περιπτώσεις.
Το πρόβλημα με τη νεροποντή ανέδειξε το ζήτημα προστασίας των αυλάκων όμβριων υδάτων.
«Έχουμε διαθέσει αρκετά χρήματα στην αντιπλημμυρική προστασία, όμως χρειάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις και έργα. Οι πολίτες θα πρέπει να προστατεύουν τους τσιμενταύλακες όμβριων υδάτων για να μη γεμίζουν με άχρηστα αντικείμενα και δεν μπορεί να διοχετευθεί το βρόχινο νερό» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος κ. Σπαθόπουλος.
Την Κυριακή επισκέφθηκε τον Δήμο ο νομάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης με τον αντινομάρχη κ. Χατζόπουλο όπου είδε το ύψος του καναλιού της Ειρηνούπολης.
Παρεμβάσεις και εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες
Να αναφέρουμε ότι ζημιές έγιναν και στα κτήματα όπου αρκετά καλύφθηκαν από νερό ενώ ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνουν δηλώσεις ζημίας για αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου