Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ετήσιος χορός συλλόγου Ποντιακά Νιάτα Ζερβοχωρίου



Με πολύ καλή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κέντρο Παρθενώνας ο ετήσιος χορός του συλλόγου Ποντιακά Νιάτα Ζερβοχωρίου. Εκεί παρουσιάστηκαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου ενώ αργότερα υπήρχναν καταξιωμένοι πόντιοι καλλιτέχνες που διασκέδασαν τους παραβρισκομένους.

Ακαδημία Μαρίνας



Μια πολύ σπουδαία δουλειά με στόχο την προώθηση στην μεγάλη ομάδα της Μαρίνας αλλά και την ευρύτερη ενασχόληση με το λαοφιλές ποδόσφαιρο γίνεται στον ΑΟ Μαρίνας που με στυλοβάτη τον Βασίλη Μισαηλίδη έχει ξεκινήσει να υλοποιεί το όνειρο των Ακαδημιών και στο διαμέρισμα των Ανθεμίων.
Ο Ακαδημία Μαρίνας αν και σχετικά μικρή σε ηλικία έχει καταφέρει να προσελκύσει σχεδόν την συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών του χωριού, να συμμετέχει σε διεθνή! τουρνουά αλλά και να εργάζεται συστηματικά για να μαθαίνουν οι μικροί φίλοι του ποδοσφαίρου τα μυστικά της μπάλας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Βασίλη Μισαηλίδη, τον συνεργάτη του Κερσενίδη Δημήτριο αλλά και σ' όλους όσους συνδράμουν ηθικά και οικονομικά αυτή την προσπάθεια.

Βαριά ήττα γνώρισε ο ΑΟ Μαρίνας στην έδρα του



Βαριά ήττα στην έδρα του γνώρισε ο ΑΟ Μαρίνας με 1 - 7 από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Αγ. Βαρβάρα σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει κριτικής. Πλέον οι Ανθεμιώτες συνεχίζουν στο πρωτάθλημα με σκοπό να διατηρηθούν στην κατηγορία.

Κεραυνός Επισκοπής - Αχιλλέας Νάουσας 2 - 0



Μεγάλη νίκη
Σπουδαία νίκη πέτυχε την Κυριακή ο Κεραυνός Επισκοπής στην έδρα του επί του πάντα υπολογίσιμου και ιδιαίτερα ταλαντούχου Αχιλλέα Νάουσας. Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις και εναλλαγές σ'ότι αφορά την πρωτοβουλία των κινήσεων ενώ οι δύο προπονητές δοκίμασαν όλες τις δυνατότητες που τους δίνει το πλούσιο έμψυχο δυναμικό που διαθέτουν.
Το 1 - 0 έγινε με απευθείας φάουλ του Ταρπάνη στο 14' περίπου και από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφια. Το 2 - 0 πέτυχε ο Κεραυνός περίπου στο 75' και από εκεί και πέρα κρίθηκαν όλα.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΓΑΣ Κοπανού - Ατρόμητος Διαβατού 1 - 3



Την ήττα με 1 - 3 γνώρισε ο ΓΑΣ Κοπανού από τον Διαβατό στην έδρα του, παρότι προηγήθηκε με 1 - 0.
Ο ΓΑΣ ήταν μέτριος αλλά και άτυχος ειδικά στο δεύτερο γκολ του Διαβατού που μπήκε με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Από εκεί και πέρα προσπάθησε κυρίως με τον Κοσμά Κοσμίδη αλλά και τον Βασίλη Σιδηρόπουλο. Ωστόσο δεν είχε ρυθμό και καλή κυκλοφορία και δεν άντεξε στις αντεπιθέσεις του Διαβατού που σε μία απ' αυτές κατάφερε να κάνει το 1 - 3. Μεμονωμένα επεισόδια μεταξύ οπαδών Κοπανού και Διαβατού σημειώθηκαν στο β΄ μέρος ωστόσο γρήγορα απομονώθηκαν και δεν επεκτάθηκαν από τους ψυχραιμότερους.

ΠΑΣ Λευκαδίων - Εθνικός Κλειδίου 2 - 0



Με 2 - 0 κέρδισε ο ΠΑΣ Λευκαδίων στην έδρα του τον Εθνικό Κλειδίου στο γήπεδο του. Η ομάδα του ΠΑΣ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο β' μέρος αφού στο πρώτο η μέτρια εμφάνιση του δεν του επέτρεψε να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη εστία.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ανενεργά φανάρια


Εδώ και μία εβδομάδα περίπου οι φωτεινοί σηματοδότες στον κεντρικό δρόμο του Κοπανού για τα ψυγεία δεν λειτουργούν.
Ευτυχώς δεν βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή σεζόν όπου η υψηλή κυκλοφορία κυρίως αγροτικών οχημάτων και φορτηγών επιβάλλει την λειτουργία τους.

Ζημιές “αγνώστων” στη Χαρίεσσα

Μια σειρά από περίεργα περιστατικά που έχουν να κάνουν με την καταστροφή δημόσιας περιουσίας συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο δ.δ. Χαρίεσσας. Μεμονομένα γεγονότα? Ο χρόνος θα δείξει. Άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο του γηπέδου και έσπασαν άδεια μπουκάλια, τραπέζια και καρέκλες της καντίνας που λειτουργεί για λογαριασμό της ομάδας και άδειασαν τους κάδους απορριμάτων. Τα μέλη της διοίκησης αγανακτισμένα επισημαίνουν πως οι υπαιτιοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου γιατί με κόπο, μόχθο, προσωπική δουλειά και οικονομική συνεισφορά προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να κτίσουν την υποδομή της ομάδας που αγαπούν για τους νέους του χωριού. Πρέπει κάποτε αυτοί οι “γνωστοί άγνωστοι” να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Λευκό αγριογούρουνο κιλών, 150!!!


Δεινοί κυνηγοί αγριόχοιρων από την Μαρίνα και τη Νάουσα χτύπησαν πρόσφατα λευκό αγριογούρουνο βάρους περίπου 150 κιλών.
Η «ομάδα κρούσης» που αποτελείται από τους Τάσο Μισαηλίδη, Άγγελο Μισαηλίδη, Χατζηπέτρου Κώστα, Μπιλιούρη Δημήτρη, Ζέκο Θεόδωρο, Γούτσο Στέργιο και Μυλωνά Δημήτρη συχνά – πυκνά βγαίνει «παγανιά», στις πλαγιές του Βερμίου αυτή την φορά πέτυχε «μπίγκο».
Ακόμα και οι μικροί κυνηγοί Αλεξάνδρα και Τασούλης τρόμαξαν με το μέγεθος του, αλλά τελικά το δάμασαν... το θηρίο.

Κολωνάκια τοποθετήθηκαν στον Πολυπλάτανο


Καλαίσθητα κολωνάκια τοποθέτησε ο Δήμος Ειρηνούπολης στον Πολυπλάτανο και στα πεζοδρόμια που βρίσκονται περιμετρικά του ΚΕΠ Ειρηνούπολης.
Η συνήθεια αρκετών οδηγών να παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια πρέπει να ξεπεραστεί με αυτήν την όμορφη παρέμβαση…

Ψησταριές μετά τις πρόβες



Δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι του Μ. Αλέξανδρου Κοπανού προσπαθώντας να ευχαριστήσουν τα παιδιά του χορευτικού, αλλά και να δημιουργήσουν κατάλληλο ζεστό κλίμα στήνουν μπάρμπεκιου έξω από το κτίριο του συλλόγου.
Έτσι και το Σάββατο μετά τις πρόβες φίλοι, μέλη και παιδιά του χορευτικά δοκίμασαν άφθονα ψητά με κρασί και τσίπουρο ομορφαίνοντας την βραδιά.
Πάντα τέτοια….

Στο ρακοκάζανο της Επισκοπής



Την Κυριακή το μεσημέρι μια μεγάλη παρέα συγκεντρώθηκε στο ρακοκάζανο στην Επισκοπή να βράσει το παραδοσιακό τσίπουρο με οικοδεσπότη τον Παύλο Σαμαρτζίδη.
Αρκετοί φίλοι και γνωστοί έδωσαν το παρών ανάμεσα τους ο βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσων αντιπολίτευσης Τάσος Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Επισκοπής Γρηγόρης Ορδουλίδης όπου δοκίμασαν το παραδοσιακό τσίπουρο μαζί με άφθονα εδέσματα.

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Ανθεμίων Αποφασίζεται η αναπροσαρμογή ή μη των δημοτικών τελών


Με 29 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίαζει σήμερα το Δ.Σ. Ανθεμίων στον απόηχο της έντονης αντιπαράθεσης και καταγγελιών που ξέσπασε μέσω επιστολών, μεταξύ του πρώην αντιδημάρχου Μαραντίδη (του συμβούλου Λιοτάκη) και του Δημάρχου (των Παπανδρέου, Κερεμίδου, Κυριακίδη, Στογιάννη)
Στη συνεδρίαση πιθανό να συζητηθεί και το ζήτημα του Καποδίστρια Β’ καθώς και οι θέσεις του Δήμου. Από τα σημαντικότερα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι η συζήτηση για την αναπροσαρμογή ή μη των δημοτικών τελών. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 6. 00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων
Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Αναπροσαρμογή ή μη τελών φωτισμού – καθαριότητας για το έτος 2010 .
2. Αναπροσαρμογή ή μη Φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το έτος 2010.
3. Αναπροσαρμογή ή μη τελών άρδευσης για το έτος 2010.
4. Έγκριση δαπάνης ποσού 2.999,99 Ευρώ για την εκδήλωση με τίτλο: «εγκατάλειψη» για το Κονάκι Δ.Δ. Μαρίνας .
5. Έγκριση δαπάνης ποσού 2.999,90 Ευρώ για την εκδήλωση Αγίου Δημητρίου Πολλών Νερών.
6. Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδήλωσης του Δήμου Ανθεμίων με το Διαδημοτικό δίκτυο υγείας για πραγματοποίηση προγράμματος για τη μέτρηση οστικής μάζας που θα λάβει χώρα στο ΚΑΠΗ Δ.Δ. Κοπανού το Σάββατο 28-11-2009 . Έγκριση δαπάνης ποσού 1.000 Ευρώ για φιλοξενία νοσηλευτών που θα φέρουν το μηχάνημα και θα κάνουν τις μετρήσεις .
7. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009 Δήμου Ανθεμίων με δημιουργία νέας πίστωσης α) στον Κ.Α. 30.6323.01 « τέλος ταξινόμησης μηχ/τος έργων» ποσού 150,00 Ευρώ με μεταφορά από το Αποθεματικό.
β) στον Κ.Α. 30.6323.02 « τέλος χρήσης μηχ/τος έργων» ποσού 312,36 Ευρώ με μεταφορά από το Αποθεματικό.
8. Αποδοχή ποσού 16.000,00 Ευρώ , για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων άρθ. 13 Ν. 2880/01 . Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009 Δήμου Ανθεμίων, με μεταφορά του ανωτέρω ποσού στο Αποθεματικό.
9. Αποδοχή ποσού 6.000,00 Ευρώ από επιχορήγηση για αμοιβή προσωπικού ΚΕΠ . Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009 Δήμου Ανθεμίων και με μεταφορά συνολικού ποσού 8.000 Ευρώ από το Αποθεματικό στον Κ.Α. 00.6131 αποδοχές προσωπικού ΚΕΠ.
10. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009 Δήμου Ανθεμίων με ενίσχυση πίστωσης στον Κ.Α. 35.6693 προμήθεια Φυτοπαθολογικού υλικού με το ποσό των 13.000 Ευρώ με μεταφορά του ανωτέρω ποσού από το Αποθεματικό.
11. Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων έργων έτους 2010.
12. Έγκριση 1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου : « Κατασκευή στέγης ΚΑΠΗ Δ.Δ. Μαρίνας» Α.Μ. 278/2008 . Ανάδοχος Χρυσούλα Πέτκου.
13. Ρυθμίσεις οφειλών από δημοτικά τέλη , φόρους κ.λ.π. σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 63 του Ν. 3801/2009.
14. Έγκριση Β΄ Τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009 του Β΄ Δημοτικού παιδικού Σταθμού Δ.Δ. Μονοσπίτων.
15. Έγκριση Β΄ Τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009 του Γ΄ Δημοτικού παιδικού Σταθμού Δ.Δ. Μαρίνας.
16. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009 για εξόφληση εισφορών αρδευτικών τελών παρελθόντων ετών προς ΤΟΕΒ Αραπίτσας Νάουσας και δικαστικών δαπανών , σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις συνολικού ποσού 3.000 Ευρώ με μεταφορά από το Αποθεματικό κεφάλαιο.
17. Έγκριση ή μη διαχειριστικού ελέγχου Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Ανθεμίων οικ. Έτους 2008.
18. Έγκριση ή μη Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ανθεμίων .
19. Έγκριση ή μη Κανονισμού οικονομικής διαχείρισης Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ανθεμίων .
20. Έγκριση ή μη Κανονισμού προσωπικού Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ανθεμίων .
21. Έγκριση ή μη διετούς προγράμματος δράσης Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ανθεμίων .
22. Έγκριση Α΄ Τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009 του ΚΑΠΗ Δ.Δ. Επισκοπής .
23. Έγκριση απολογισμών οικ. Έτών 2004 ως και 2007 του Α΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κοπανού .
24. Έγκριση απολογισμών οικ. Έτών 2004 ως και 2007 του Β΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Μονοσπίτων.
25. Έγκριση απολογισμών οικ. Έτών 2004 ως και 2008 του Γ΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Μαρίνας.
26. Έγκριση απολογισμών οικ. Έτών 2004 ως και 2008 του Δ΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Επισκοπής.
27. Αίτηση Μορφωτικού Χορευτικού Συλλόγου Χαρίεσσας «Αγιος Δημήτριος» για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για το έτος 2009.
28. Ορισμός ορκωτού –ελεγκτή λογιστή με τον αναπληρωτή του για τον έλεγχο ετήσιων οικονομικών καταστάσεων Δήμου Ανθεμίων για το έτος 2009.
29. Λήψη απόφασης για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου: « Ερευνητικές εργασίες εντοπισμού κοιτάσματος μαρμάρου (Δολερίτη) σε δημ. Δασική έκταση εμβαδού 76.769,06 μ2 στη θέση «Μαυροπούλι» του Δ.Δ. Μαρίνας Δήμου Ανθεμίων». Φορέας του έργου: ΙΩΑΝ. ΑΡΑΒΑΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΖΗΤΖΗΣ.

Επανήλθε με νέα επιστολή ο Παναγιώτης Μαραντίδης Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε κ. Δήμαρχε

Κε Δήμαρχε δεν έκανες δεκτή εσύ την παραίτηση μου, σου την επέβαλλε η «τετράδα» … Απορρώ όμως με το μέγεθος της ομηρίας σου.
Γιατί κόπτονταν οι «άλλοι» να με παύσετε κε Δήμαρχε από το Μόναχο της Γερμανίας με FAX τη στιγμή που θα επιστρέφατε σε δύο μέρες;
Βεβαίως κ. Δήμαρχε και είπατε σε κάποιους ανθρώπους να με ψηφίσουν, πήγε όμως σε αυτούς οι οποίοι θα με ψήφιζαν … ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.
Ο κύριος Δήμαρχος να μας απαντήσει για την ταμπακιέρα, όχι σ’ εμένα αλλά στους Δημότες του Δήμου Ανθεμίων.
Α) Για τις μυστικές συναντήσεις από τους υπολοίπους Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης σε ότι αφορά τα έργα
β) Δεν απαντήσατε κε Δήμαρχε για τα έργα του 2009 που δεν γίνανε, αλλά πληρώθηκαν και που δηλαδή κε Δήμαρχε «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».
Οι δημότες θέλουν έργα και όχι λόγια κε Δήμαρχε.
Είμαι αχάριστος κε Δήμαρχε γιατί από το 1998 ψυχράθηκα με το μικρό σόι που έχω όταν και σε ακολούθησα για τρεις (3) τετραετίες.
Τότε το 1998 σου είχα πει ότι «ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΝΑΙ, ΛΕΩ ΚΑΙ ΟΧΙ» η απάντηση του ήταν ότι «εγώ τέτοιους ανθρώπους θέλω».
Είμαι αχάριστος γιατί έβαλα σειρά στα αυτοκίνητα του Δήμου, τις προμήθειες, στα υδραυλικά, στα ηλεκτρολογικά, στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης.
Είμαι αχάριστος γιατί αντιστάθηκα στο κατεστημένο.
Φυσικά κε Δήμαρχε η καρέκλα αυτή δεν σου ανήκει, διότι την καρέκλα αυτή την επισκέπτεσαι δύο φορές την εβδομάδα και σ’ αυτή κάθονται «άλλοι».
Έρχεσαι σίγουρα στον Δήμο όταν την προηγούμενη ή την επόμενη ημέρα έχει εκδήλωση, συγκεκριμένος σύλλογος.
Να έρθω … λίγο στην «αγαπημένη μου τετράδα». Σίγουρα έπρεπε να παραιτηθώ με εσάς που έμπλεξα, άλλο δεν μου το επέτρεπαν οι Δημότες των Ανθεμίων, άνθρωποι οι οποίοι είτε με ψηφίσαν είτε όχι.
Αυτό το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και γι αυτό τραβάτε το ζόρια σας.
Αγαπητοί «κατηγορούμενοι δημοτικοί σύμβουλοι» αυτόπροσδιοριστήκατε έτσι από μόνοι σας. Έπρεπε να παραιτηθώ γιατί εγώ δεν έχω εξάρτηση από τον μισθό του αντιδημάρχου, ας είναι καλά η Αεροπορία που φροντίζει εμένα και την οικογένεια μου μετά βέβαια από τις υπηρεσίες μου που της πρόσφερα πετώντας με μονοκινητήριο ελικόπτερο πάνω από το Αιγαίο για περισσότερες από 2.000 ώρες.
Είναι ψέμα; Ότι τον Φεβρουάριο πρότεινα στην δημοτική ομάδα τον Δήμαρχο οι αντιδήμαρχοι να μην πληρωνόμαστε και τότε χοροπηδάγατε όλοι σας; Και μου λέγατε ότι αυτά δεν γίνονται;
Μήπως είναι ψέματα ότι για να ξαναπάρετε έμμισθη θέση κ. Κερεμίδου και κ. Παπανδρέου κλωτσάγατε τις καρέκλες και τα τραπέζια μέσα στο γραφείο του Δημάρχου;
Κε Κυριακίδη το «τι να κάνω να πιω το ποτάμι» το είπα σ’ εσένα και σε κανένα άλλο όταν καταλόγιζες ευθύνες για την καταστροφή στην Μαρίνα τον Γενάρη του 2009, την στιγμή που εκεί βρισκόντουσαν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες του Δήμου και της Νομαρχίας, άρα λες ψέματα.
Κα Κερεμίδου σε όποιο δημοτικό διαμέρισμα και εάν βρισκόντουσαν τα μηχανήματα της Νομαρχίας έστελνα και τα διαθέσιμα μηχανήματα του Δήμου, προσωπικό και με το βυτιοφόρο τον προμηθευτή καυσίμων ψάχναμε μέσο στα χωράφια τα μηχανήματα του Δήμου και της Νομαρχίας για να τα γεμίσουμε με πετρέλαιο όλα τα υπόλοιπα τα φαντάζεσαι κ. Κερεμίδου.
Βεβαίως και μοίρασα τους κάδους απορριμμάτων τον Γενάρη μήνα. Τους μοίρασα όμως αφού κάλεσα τους δημοτικούς συμβούλους και Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων (όλοι από την αντιπολίτευση) ως εξής με τη μέθοδο της απλής αναλογικής π.χ. 1.000 κάτοικοι στα Λευκάδια 10 κάδους
1.300 κάτοικοι στη Μαρίνα 13 κάδοι
2.000 κάτοικοι στην Επισκοπή 20 κάδοι.
Δεν έκανα όπως εσείς «έλα θέλεις να σου δώσω κάδο και εσύ ξέρεις…»
Εάν κάποιος σώφρων άνθρωπος μου πει ότι αυτό που έκανα με τους κάδους δεν είναι σωστό, εγώ θα κάνω μεταδημότευση στην Τανγκανίκα.
Ένα πράγμα θέλω από εσάς αλλά το θέλω πάρα πολύ, για τα τελευταία 11 χρόνια που σας γνωρίζω να μου φέρετε τα βιβλιάρια των ενσήμων σας.
Είναι ψέματα κε Δήμαρχε ότι για το 2007 σας πρότεινα όλα τα χρήματα των έργων να πάνε για την Αγροτική Οδοποιία του Δήμου και μόνον για αυτή;
Είναι ψέματα κε Δήμαρχε ότι το 2008 σας πρότεινα
1) Νέο τροφοδότη αγωγό για την ύδρευση στη Χαρίεσσα;
2) Δημοτική βιβλιοθήκη με έδρα τη Μαρίνα;
3) Βιοτεχνικό πάρκο στα Μονόσπιτα;
4) Επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου για τον Κοπανό;
5) Την μεταφορά του ΚΕΠ στα Λευκάδια ως γεωγραφικό κέντρο του Δήμου;
6) Αξιοποίηση του Αθλητικού Κέντρου Επισκοπής;
7) Αξιοποίηση του Δημοτικού Σχολείου Π. Νερών σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για σεμινάρια εκμάθηση ξένων γλωσσών κ.α.
Είναι ψέματα κε Δήμαρχε;
Ότι για το 2009 σας πρότεινα ΜΟΝΟΝ αντιπλημμυρικά έργα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, πες τε μου σε τι απ΄ όλα αυτά με ακούσατε.
Το ξέρω ότι δεν είμαι μόνος μου το λένε καθημερινά τόσοι άνθρωποι που όλοι εσείς δεν φαντάζεστε.
Ξέρω όμως και κάτι άλλο ότι αν θελήσουν κάποιοι στα ΑΝΘΕΜΙΑ, μπορεί να αλλάξει ρότα αυτός ο τόπος.

Παναγιώτης
Μαραντίδης
Ανεξάρτητος
Δημοτικός
Σύμβουλος Ανθεμίων

Ροδάκινο και πανδημία γρίπης απασχόλησαν το Νομαρχιακό Συμβούλιο


2 νέα έργα της νομαρχίας στην Ειρηνούπολη
Με το ζήτημα του ροδακίνου αλλά και της πανδημίας της νέας γρίπης Η1Ν1 να κυριαρχούν στην προημερησίας συζήτηση κύλησε το νομαρχιακό συμβούλιο Ημαθίας την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, απόντος του νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη για λόγους υγείας.
Ο αντινομάρχης κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων για την γρίπη καθώς και για τις αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών για το κλείσιμο των σχολείων της β’ εκπαίδευσης.
Αντιστοίχως και ο κ. Κούτρας από την μείζονα μειοψηφία έκανε λόγω για τα απανωτά κρούσματα στα νοσοκομεία του νομού αλλά και για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό εμβολιασθέντων κατά της γρίπης.
Επίσης στο συμβούλιο της Τετάρτης συζητήθηκε το ζήτημα συνεργασίας με τον Δήμο Ειρηνούπολης για την υλοποίηση από την Νομαρχία δύο έργων.
Έτσι μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. Ειρηνούπολης η Ν.Α. Ημαθίας προχωρά στην κατασκευή του υπολοίπου εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στον Αρχάγγελο περίπου 50.000 ευρώ και την ασφαλτόστρωση του δρόμου από το γήπεδο μέχρι τον συν/σμό ΟΜΟΝΟΙΑ κόστους περίπου 40.000 ευρώ

Πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης στην περιοχή μας. Εντείνεται η σύγχυση γύρω από το εμβόλιο της νέας γρίπης

Γενικό κλείσιμο των Γυμνασίων και
των Λυκείων της Ημαθίας μέχρι την Τρίτη

Έκλεισε το ολοήμερο νηπιαγωγείο Αγγελοχωρίου και το νηπιαγωγείο της Επισκοπής

Τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης είχαμε στην περιοχή μας 2 επιβεβαιωμένα στην Σχολή Αστυνομίας της Νάουσας, 1 κρούσμα στο Πανεπιστημιακό τμήμα της πόλης. Παράλληλα μεγάλος αριθμός σχολείων έχει κλείσει στο νομό μας, λόγω απανωτών κρουσμάτων γρίπης στους μαθητές τους. Το μέτρο διακοπής της λειτουργίας ολόκληρου του σχολείου ή σχολικών τάξεων εφαρμόζεται για να περιοριστεί η εξάπλωση της νέας γρίπης. Σ’ ότι αφορά για τον ιό Η1Ν1 δεν έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Επίσης αποφασίστηκε το γενικό κλείσιμο των Γυμνασίων και των Λυκείων της Ημαθίας από την Τετάρτη και για επτά μέρες (έως και την ερχόμενη Τρίτη) αποφασίστηκε την Τρίτη, καθώς 19 από τα 46 Γυμνάσια και Λύκεια του νομού μας είχαν κλείσει λόγω συρροής ασθενών μαθητών. Την απόφαση υπέγραψε ο Νομάρχης, μετά από σχετική έγγραφη ενημέρωση από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη εγκύκλιο του υπουργείου για τη νέα γρίπη, η οποία δίνει αυτό το δικαίωμα στους Νομάρχες και που προβλέπει το κλείσιμο όλων των σχολείων της εκπαιδευτικής βαθμίδας όταν τα κλειστά σχολεία υπερβούν το 1/3 του συνολικού αριθμού των σχολικών μονάδων. Την ίδια ώρα, η εικόνα επιδεινώνεται καθημερινά και στα δημοτικά σχολεία του νομού, όπως και στα Νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς μας. Από σήμερα κλείνουν και μια σειρά άλλες σχολικές τάξεις ή και ολόκληρα σχολεία για 7 μέρες, που προστίθενται σ’ αυτά που έχουν ήδη κλείσει τις προηγούμενες μέρες.
Τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης είχαμε αυτό το διάστημα στη Νάουσα.
Επίσης έκλεισε και το ολοήμερο νηπιαγωγείο Αγγελοχωρίο με απόφαση του 1ου Γραφείου πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ανασταλεί η λειτουργία του για μία εβδομάδα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κ. Κελεσίδου Ελπίδα η αιτία είναι ο αριθμός των νηπίων που απουσίαζαν. Αρκετά παιδιά παρουσίαζαν συμπτώματα γρίπης όπως πυρετός βήχας, συνάχι. Επειδή πολλοί ανησύχησαν τονίζω ότι επιβεβαιωμένο κρούσμα τις γρίπης Η1Ν1 δεν υπάρχει, καθώς επίσης τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Το μέτρο λήφθηκε για να επιβραδύνουμε την διασπορά της γρίπης και να νοσήσουν όσο το δυνατό λιγότερα νήπια.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ροδάκινο και πανδημία γρίπης απασχόλησαν το νομαρχιακό συμβούλιο Ημαθίας



Με το ζήτημα του ροδακίνου αλλά και της πανδημίας της νέας γρίπης Η1Ν1 να κυριαρχούν στην προημερησίας συζήτηση κύλησε το νομαρχιακό συμβούλιο Ημαθίας την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, απόντος του νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη για λόγους υγείας.
Ο αντινομάρχης κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων για την γρίπη καθώς και για τις αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών για το κλείσιμο των σχολείων της β’ εκπαίδευσης.
Αντιστοίχως και ο κ. Κούτρας από την μείζονα μειοψηφία έκανε λόγω για τα απανωτά κρούσματα στα νοσοκομεία του νομού αλλά και για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό εμβολιασθέντων κατά της γρίπης.
Η συνεδρίαση ήταν η παρθενική της κ. Μπαλτατζίδου Δώρας που αντικατέστησε τον νεοεκλεγέντα βουλευτή κ. Τόλκα της παράταξης που ηγείται ο κ. Μούρνος. Η κ. Μπαλτατζίδου δέχθηκε τις θερμές ευχές για τη συνέχεια ενώ τον προβληματισμό τους για τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εξέφρασαν αρκετοί σύμβουλοι με δεδομένη την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει στον Καποδίστρια Β.


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Κεραυνός Επισκοπής - ΑΕ Ποντίων Βέροιας 2 - 0



Πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2 - 0 επικράτησε ο Κεραυνός Επισκοπής επί της ΑΕ Ποντίων Βέροιας στο γήπεδο του την Κυριακή το πρωί.
Η ομάδα του Γιώργου Μαραγκού εμφανίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα και κατάφερε να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμός της ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Κάτι που έκαν ο πολύπειρος και πάντα χρήσιμος Φίλιππας Χαραλαμπίδης που με ωραία ατομική ενέργεια ελίχθηκε ανάμεσα σε 3 παίκτες της ΑΕΠ και πέτυχε να ξεκλειδώσει την άμυνα της αντιπάλου εστίας στην κυριολεξία με κοντινό πλασέ.
Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο β' μέρος ο Κεραυνός συνέχισε να πιέζει με αποτέλεσμα να διπλασιάσει τα τέρματα του και έτσι να συνεχίσει να βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από την Αγ. Βαρβάρα.

Axilleas Naousas - Elpida Monospitwn 1 - 0



Λύγισε στο τέλος η Ελπίδα
Ένα πανέμορφο παιχνίδι κάτω από ιδανικές συνθήκες έγινε στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου ανάμεσα στον τοπικό Αχιλλέα Νάουσας και την Ελπίδα Μονοσπίτων. Το παιχνίδι ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα αμίρροπο ενώ στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πίεσαν για να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα κάτι που έγινε τελικό προς το τέλος του αγώνα και λίγα λεπτά πριν από σφύριγμα της λήξης του διαιτητή του αγώνα

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Άκαρπη υπεροχή της Χαρίεσσας



Έμεινε στο 1 - 1
Δυχτυχώς για την ΑΕ Χαρίεσσας και τους φίλους της η ομάδα τους δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ομάδας των Τρικάλων. Το παιχνίδι στο γήπεδο της ΑΕΧ ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό και ενδιαφέρον. Ειδικά στο β' μέρος οι γηπεδούχοι ήταν κατά πολύ ανώτεροι αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε νίκη και έτσι το 1 - 1 τους αφήνει μια πικρή γεύση όπως και στον νέο προπονητή της τον Βασίλη Αργυρίου που έκανε το Σάββατο το ντεμπούρο του στον πάγκο της ΑΕΧ αντικαθιστώντας τον Σάββα Αβετίδη.

8σφαιρος ο ΠΑΣ Λευκαδίων



Μια καταπληκτική εμφάνιση επεφύλαξε για τους οπαδούς του ο ΠΑΣ Λευκαδίων το Σάββατο όπου φιλοδώρησε με 8 γκολ την ομάδα του Ολυμπιακού Νάουσας. Σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα οι Λευκαδιώτες απέδωσαν επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο και μετά το στραβοπάτημα της Βεργίνας στην έδρας της με τον Αγ. Γεώργιο (1 - 1) έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Βεργίνα.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή Απάντηση για τον Καποδίστρια προς τον πρώην Βουλευτή Βασίλη Χ’’ Ιωαννίδη

ΟΧΙ στη συνένωση αγαπητέ κύριε Βασίλη με τον Δήμο Νάουσας όσο και αν αυτό σας πικραίνει και δεν θέλετε να το εμπεδώσετε. Άλλη μια τεράστια αφορμή η επιστολή σας που την διακατέχει η ΕΙΡΩΝΙΑ, ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, η ΠΟΛΥΓΝΩΣΙΑ και οι χαρακτηρισμοί ότι δήθεν είμαστε «ΜΙΖΕΡΟΙ», όλοι εμείς στους Δήμους ΑΝΘΕΜΙΩΝ και ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ. Το χαρακτηρισμό σας τον επιστρέφουμε καθώς σας ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα. ΝΑΙ στην συνένωση της Ειρηνούπολης, με τον Δήμο Ανθεμίων ή το Δήμο Δοβρά γιατί:
Είμαστε όλοι ίδιοι, έχουμε τα ίδια οράματα, τα ίδια προβλήματα και πολλά άλλα κοινά, εν αντιθέση με εσάς που δεν έχουμε μάλλον κανένα κοινό σημείο.
Κάλιο αργά παρά ποτέ ισχύει μόνο για τους απελπισμένους. Η διαχείριση θα την έχει αποκλειστικά στην Δημοτική Αρχή Νάουσας, όμως επειδή είστε μεγαλόψυχοι δεν θα σας πείραζε το Δημαρχείο να γίνει στον δρόμο Νάουσας – Σκύδρας (αν και αυτό πιστεύω ότι ποτέ δεν πρόκειται να επιτρέψετε να γίνει).
Να δείξουμε όλοι εμείς ΑΝΘΕΜΙΑ και ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ τον καλύτερο μας εαυτό και να έχουμε ανοιχτά μυαλά ως προς τι άραγε;
Ως προς τα χρέη που έχει ο Δήμος Νάουσας;
Να αφήσουμε δηλαδή κληρονομιά στα παιδιά μας τα δικά σας χρέη. ΟΧΙ ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε και ας μείνουμε μίζεροι. Θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να μας αναλύσετε τι θα χάσουμε αν δεν γίνει συνένωση, γιατί τι θα κερδίσουμε το ξέρουμε, αλαζονεία, υπεροψία χρέη άλλων και διάφορα άλλα.
Αφήστε μας λοιπόν στη μιζέρια μας και στα χωριουδάκια μας εμάς τους χωρικούς ή χουριάτιδες και ας τραβήξει καθένας τον δρόμο του και ο χρόνος θα δείξει.
Με τιμή
Γκέσκος Αθανάσιος
Κάτοικος Πολυπλατάνου Ειρηνούπολης

Ξεκίνησε η κατασκευή κλειστού δικτύου άρδευσης στο Αγγελοχώρι


Η κατασκευή του κλειστού αρδευτικού δικτύου άρδευσης στην περιοχή «Αμπέλια» στο Αγγελοχώρι άρχισε από τον Δήμο Ειρηνούπολης.
Σε πρώτη φάση κατασκευάζεται δίκτυο 600 στρεμμάτων, ενώ προς το τέλος του έτους στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστεί δύκτιο άλλων 100 στρεμμάτων.
Σύντομα θα ακολουθήσει η κατασκευή κλειστού δικτύου στις περιοχές Πλατίνα Πολυπλατάνου που θα καλύψει έκταση 500 στρεμμάτων.
Επίσης πάντα από το ίδιο μέτωπο των αρδευτικών έργων την επόμενη εβδομάδα θα δημοπρατηθούν οι ανορύξεις 3 γεωτρήσεων στην περιοχή Σαπάνι Ζερβοχωρίου, Καρνόπολη Αγγελοχωρίου και Καψούρα Πολυπλατάνου που θα καλύψουν έκταση 1.500 στρεμμάτων περίπου.

ΕΩΣ ΤΟΤΕ…ΥΠΟΜΟΝΗ.


Διαβάζοντας την επιστολή καταγγελία του αντιδημάρχου κ. Μαραντίδη, ομολογώ πως αισθάνθηκα μεγάλη έκπληξη. Η επιστολή από μόνη της τείνει να σε πείσει πως ο αντιδήμαρχος προέρχεται από την παράταξη της μειοψηφίας μιας και η συνεργασία που όλοι ευαγγελίζονται, όπως καταγγέλλει ο κ. Μαραντίδης, εκλείπει παντελώς. Ο αντιδήμαρχος λοιπόν, διορίζεται από τον δήμαρχο και του ανατίθενται συγκεκριμένα καθήκοντα(αρμόδιος τεχνικών έργων στην συγκεκριμένη περίπτωση). Το γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος δηλώνει άγνοια για τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος με γεμίζει, όπως και όλους τους ορθολογικά σκεπτόμενους πολίτες πιστεύω, με απορία. Στη συνέχεια της επιστολής ο κ. Μαραντίδης γίνεται πιο καυστικός όντας καταφέρνετε εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία κατηγορεί για συγκεκριμένα ατοπήματα. Αυτό ,λοιπόν, που όλοι αγωνιωδώς αναμένουμε, είναι η απάντηση των εμπλεκόμενων στη στην ιστορία αυτή και ιδιαίτερα του δημάρχου.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, έχω συλλάβει την δημοτική αρχή, αρκετές φορές, απούσα από τα προβλήματα του τόπου μας. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η μη αποκομιδή των απορριμμάτων, την εβδομάδα που μας πέρασε, από πολλές γειτονιές του δ.δ. Επισκοπής. Σ’ αυτό το καυτό ζήτημα, λόγω διακύβευσης της δημόσιας υγείας, κάθε προσπάθεια δικαιολογίας, κρίνεται εξ’ αρχής αποβολιμαία. Η ευτελή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί κάδοι στο εν λόγω δ.δ. είναι ένα άλλο θέμα το οποίο, περίτρανα φανερώνει, το πόσο ΄΄αψήφιστα΄΄ έχει λάβει ο δήμος το σοβαρό αυτό ζήτημα. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να βλέπουμε καθημερινά εικόνες σαν αυτή της φωτογραφίας, η οποία δεν επιδέχεται, νομίζω, κανένα σχόλιο.
Η ακαταλληλότητα του οδοστρώματος, για να αλλάξω θέμα, τείνει να γίνει μάστιγα για το δ.δ. της Επισκοπής (και όχι μόνο). Τα οχήματα συχνά τελούν υπό καθεστώς διάλυσης, καθώς διάφορες οπές κάνουν την εμφάνισή τους συχνά πυκνά στο δρόμο και η άμεση αποκατάστασή τους φαντάζει άπιαστο όνειρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων με περίσσιο θάρρος ισχυρίζομαι, η κάθετη τομή του δρόμου που υπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά στην κατοικία του κ. Μηδούρη Γρηγόρη στην είσοδο του χωριού, της οποίας η αποκατάσταση ΄διετελέστηκε έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα. Η συγκεκριμένη τομή ήταν η αιτία για την οποία το όχημά μου υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, όχι όμως μη επισκευάσιμες οφείλω να παραδεχτώ καθώς, πληρώνοντας αρκετά ευρώ κατάφερα να το θέσω και πάλι σε κατάσταση κυκλοφορίας. Φυσικά η σήμανση στην εν περιπτώσει τομή δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ελλιπείς αλλά ανύπαρκτη. Ίσως η δημοτική αρχή θα έπρεπε να ΄΄φωτογραφίσει΄΄ το θέμα από άλλη οπτική γωνία.
Η εικόνα του λαβωμένου, από την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, οχήματός μου, μού έρχεται συχνά στο μυαλό προκαλώντας μου οργή και αγανάκτηση. Προέτρεψα όμως τον εαυτό μου να πάψει να το σκέφτεται και να παραμείνει υπέρμαχος υπερασπιστής της άποψης που λέει να μην στενοχωριέσαι για οποιαδήποτε ζημιά επισκευάζεται με χρήματα, μιας και θεωρώ την υγεία το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Του συνέστησα όμως, αυτή την εικόνα να τη φέρει για μία τελευταία φορά στο μυαλό του, την ώρα που θα κληθεί, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα, να τοποθετήσει και αυτός ένα λιθαράκι στην οικοδόμηση της επόμενης δημοτικής αρχής.
Εως τότε… υπομονή.
΄΄Δικηγόρος΄΄

ΡΩΤΩ ΚΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ



Την Τρίτη 10 Νοέβρη πληροφορήθηκα απο τον τοπικό σύμβουλο κ. Παπαθεοδώρου Νίκο πως κάποιος καθαριζει ένα μέρος της Βοσκής Χαρίεσσας. Την επόμενη μέρα πήγαμε μαζί στο συγκεκριμένο τεμάχιο και διαπιστώσαμε πως ήταν όντως καθαρισμένο. Ήταν το τεμάχιο που διαγραφόταν στο τοπογραφικό του κ. Καρυπίδη για την αγορά 120 στρ. στη Βοσκή. Πήρα τηλέφωνο τον Δήμαρχο την ίδια ώρα, του εξιστόρησα το συμβάν και του ζήτησα περισσότερες λεπτομέρειες. Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν ήξερε τίποτα. Του ζήτησα να μάθει τι συμβαίνει και να ενημερώσει κι εμένα. Απάντηση δεν πήρα ακόμη 8 μέρες μετά. Επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος σκέφτηκα μήπως δεν είχε το τηλέφωνό μου. Όμως από την άλλη πώς βρήκε τον αριθμό του κινητού μου όταν είχε ανάγκη το Τ.Σ. Χαρίεσσας
Την Τετάρτη 18 του μηνός πέρασα από το Δημαρχείο όπου και ζήτησα από τον αντιδήμαρχο κ. Μαραντιδη να επικοινωνήσει με τη ΔΕΥΑΔΕ και να μάθει αν θα καλύψουν τις τρύπες με πίσσα και στη Χαριεσσα, μια και το συνεργείο δούλευε στον Κοπανό. Μετά από επικοινωνία που είχε με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΔΕ, του απάντησε πως ο Δήμαρχός μας δεν πρότεινε στον προυπολογισμό της ΔΕΥΑΔΕ καθόλου το δ.δ. Χαρίεσσας. Και σας ρωτώ κ. Δήμαρχε΄
Έχετε κάνει μια βόλτα στους δρόμους του χωριού μου να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκονται Γνωρίζετε πως μετά από καθε αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο δημιουργείται και μια καινούργια τρύπα στο δρόμο. Αλλά τι ρωτώ; Αφού εσείς ζείτε στη Θεσσαλονίκη.
Στα πάρκα μας έχετε έρθει ποτέ; Το κεντρικό πάρκο μας το έχετε δει σε τι χάλι βρίσκεται; Το άλλοτε στολίδι της Χαρίεσσας που το επισκέπτονταν οι Δήμαρχοι και το φωτογράφιζαν όταν ήθελαν να κάνουν κάτι ανάλογο στο Δήμο τους, δεσπόζει σήμερα εγκαταλειμένο. Στα επτά χρόνια της θητείας σας δεν βάλατε ούτε ένα ευρώ σε αυτό το πάρκο. Τη Χαρίεσσα τη θυμάστε μόνο όταν θέλετε να εκποιήσετε ή να εκμισθώσετε τις εκτάσεις της.
Τα Τοπικά Συμβούλια τα έχετε υποβαθμίσει εντελώς. Τα θυμάστε μόνο όταν βάσει κώδικα πρεπει να εχετε τις γνωμοδοτικές αποφάσεις τους ή όταν θελετε να αποποιηθείτε των ευθυνών σας και να παραπεμψετε τις ευθύνες αλλού. Σας ζήτησα με γραπτή αίτηση δύο φορες πάγια προκαταβολή αλλά εσείς δεν τις φέρατε ποτέ ώς θέμα σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο πράγμα που αντιτίθεται στις διατάξεις του ΔΚΚ. Γι αυτό κι εγώ κ. Δήμαρχε , εάν δεν φέρετε άμεσα την αίτησή μου στο δημοτικό συμβούλιο προς συζύτηση θα σας αναφέρω στην περιφέρεια για ελλειπή άσκηση καθηκόντων σύμφωνα με το αρθρο 173 παρ.4 του Ν3463)2006
Υ.Γ. Για του αληθές σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες από την κατάσταση που βρίσκονται τα πάρκα μας.
Μαρία Προύντση Παυλίδου
Πρόεδρος Τ.Σ.Χαρίεσσας

Προς Κον Μαραντίδη, ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο

Κε Μαραντίδη,
Όλοι έχουμε την διαδρομή μας σ’ αυτόν τον τόπο. Και η δική μου διαδρομή χαρακτηριζόταν πάντοτε από ήθος, προσήλωση στους σκοπούς και το καθήκον μου, ανιδιοτέλεια, προσφορά στον τόπο και τους συνανθρώπους μου.
Αυτά αξιολόγησαν και εκτίμησαν οι συντοπίτες μου και μου πρόσφεραν, την ύψιστη για μένα τιμή, εκλέγοντας με επί δυο συνεχείς τετραετίες για δήμαρχο τους. Την ψήφο τους αυτή τίμησα, υπηρέτησα και υπηρετώ πιστά με όλες μου τις δυνάμεις.
Αυτές τις δύο τετραετίες συνεργάστηκα άψογα με τους συνεργάτες μου, χωρίς προβλήματα. Κανένας σύμβουλος δεν υποβαθμίστηκε αφού όλοι αξιοποιήθηκαν. Και κανένας αντιδήμαρχος δεν είχε αντιδικία μαζί μου, γιατί όλοι έβαζαν πρώτα και πάνω απ’ όλα το κοινό συμφέρον και όχι τις προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες! Γιατί ο καθένας γνώριζε τα καθήκοντα του και τα ασκούσε με αφοσίωση. Γιατί όλοι εργαζόμασταν σαν μια ομάδα για τον τόπο μας.
Γνωρίζετε Κε Μαραντίδη καλά, ότι όσα έργα γίνονται, δεν γίνονται μετά από αίτηση και προσωπική επιλογή του κάθε αντιδημάρχου, αλλά βάσει σχεδιασμού που εγκρίνεται από όλους τους συμβούλους. Οι «κλίκες» και οι «παρέες», δεν χαρακτηρίζουν τις πράξεις και τις συμπεριφορές μας. Είχα μόνο συνεργάτες. Τον τίτλο του συνεργάτη τον κερδίζει κανείς, αλλά ούτε και αυτόν μπόρεσες να κερδίσεις, παρ’ ότι ήσουν εκείνος που προεκλογικά στήριξα! Κάποιες στιγμές μετανιώνουμε για τις επιλογές μας. Πολύ δε περισσότερο, όταν αυτές εμπερικλείουν και το στοιχείο της Αχαριστίας!!!
Τα όσα ψέματα και ανακρίβειες αναφέρετε στην επιστολή σας δεν με αγγίζουν. Χαρακτηρίζουν εκείνον που τα επικαλείται για να στηρίξει τα σαθρά του επιχειρήματα. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, λέει ο λαός μας! Μην κυνηγάτε φαντάσματα και μην αποδίδεται ευθύνες σε τρίτους. Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη και αναρωτηθείτε τι φταίει. Γιατί σιγά – σιγά απομονωθήκατε; Και να είστε σίγουρος πως με μαθηματική ακρίβεια θα μείνετε μόνος σας.
Η αυτογνωσία είναι ύψιστη αρετή!
Επειδή αποδίδετε την δήθεν συμπεριφορά μου απέναντι σας, στις φήμες (τις οποίες εσείς δημιουργήσατε και όχι τρίτοι όπως λέτε), περί καθόδου σας στις επόμενες εκλογές, σας πληροφορώ ότι ουδέποτε πίστεψα ότι η καρέκλα του Δημάρχου μου ανήκει ισοβίως. Η καρέκλα αυτή δεν ανήκει σε μένα, όπως δεν ανήκει και σε κανέναν άλλο αιρετό. Η καρέκλα αυτή ανήκει αποκλειστικά και μόνον στον λαό και λαός είναι εκείνος που θα επιλέξει τον ΑΞΙΟ.
Σιδηρόπουλος Δημήτριος
Δήμαρχος Δήμου Ανθεμίων

Παπανδρέου, Στογιάννης, Κερεμίδου, Κυριακίδης απαντούν στις αιχμές Μαραντίδη

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ;

Το Νοέμβριο ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας σας; Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που σας οδήγησαν στην παραίτησή σας από την θέση του Αντιδημάρχου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όχι νωρίτερα;
Γιατί άραγε σας άφησαν μόνο αυτοί που περιστασιακά σας χτυπούσαν στην πλάτη και σας ξεσήκωναν, έχοντας σαν μοναδικό στόχο να πλήξουν τον Δήμαρχο και αυτούς που τιμούν τον ρόλο τους και το αξίωμα τους στηρίζοντας τον όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση.
Ή μήπως από υστεροβουλία, μικροψυχία ή καχυποψία;
Μήπως ξεχείλισε το ποτήρι κ. Μαραντίδη από τα χτυπήματα που δεχθήκατε στην πλάτη από κάποιους δήθεν συνεργάτες και καθοδηγητές σας χρησιμοποιώντας σας ως Δούρειο Ίππο, αξιοποιώντας την άκρατη αυταρέσκεια σας, την άγνοια και την υπέρμετρη αλαζονεία σας για να στοχεύσουν έτσι τον Δήμαρχο και αυτούς που είναι δίπλα του; Γιατί άλλωστε ο Δήμαρχος να θέλει δίπλα του υποβαθμισμένους συνεργάτες ή και ανενημέρωτους; Δεν εξυπηρετεί ούτε τον ίδιο ούτε το σύνολο.
Θέλουμε να γνωρίζετε πως δεν ασχοληθήκαμε μαζί σας και αφήστε αυτού του είδους τις εμμονές. Η απόδειξη είναι πως όταν ξεκίνησε η αγροτική οδοποιία στην Επισκοπή την επόμενη ημέρα έγινε επώνυμη καταγγελία για το χαλίκι που χρησιμοποιήθηκε. Συνεχίσατε εσείς στα υπόλοιπα χωριά. Γιατί δεν σας ενόχλησε κανείς; Ήταν τυχαίο γεγονός; Με τις εμμονές σας να επικαλείστε τις αρμοδιότητές σας έφυγαν τα μηχανήματα της Νομαρχίας ενώ δούλευαν στην Μαρίνα και δεν ήρθαν ξανά στον Δήμο μας. Εσείς λειτουργήσατε για το Δημόσιο συμφέρον ή υποβαθμίσατε με την αλαζονική σας συμπεριφορά όσα έχτισαν άλλοι συνάδελφοί σας;
Γιατί άραγε συκοφαντικά αποκαλείτε΄΄ κλίκα΄΄ ανθρώπους που αγωνίζονται χρόνια για το κοινό συμφέρον;
Σας άφησαν ακόμη και οι άνθρωποι που σας στήριξαν σε κάθε βήμα σας, βλέποντας την αλαζονική και καθεστωτική συμπεριφορά σας. Μας κατηγορείτε για πράγματα τα οποία εσείς κάνατε και προσπαθείτε παραποιώντας την αλήθεια να ρίξετε ευθύνες σε εμάς.
Κάποιοι λοιπόν συνειδητά τον τελευταίο χρόνο μπήκαν στο περιθώριο γιατί γνώριζαν με ποιον είχαν να κάνουν. Κάποιοι είχαν παντελή έλλειψη ενημέρωσης και έχετε την αναίδεια να μιλάτε και να τους κατηγορείτε;
΄΄Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν΄΄ λέει ο Ελληνικός λαός. Εσείς τι κάνατε γι΄ αυτό; Τίποτα. Για να έχετε την δικαιολογία ότι όλοι σας κυνηγάνε. Τι περιμένατε από τους άλλους; Να σας ετοιμάσουν τα πάντα για να μπορείτε εσείς σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις να λέτε ότι αυτό κρίνει ο κ. Αντιδήμαρχος και ότι αυτό πρέπει να γίνει γιατί το λέει ο κ. Αντιδήμαρχος. Ο τίτλος αυτός κύριε κερδίζετε με το έργο του καθενός και δεν αυτοανακηρύσσεται κανένας.
Σας προκαλούμε δημόσια να μας πείτε με στοιχεία και όχι με λόγια του αέρα, μια και δηλώνετε αεροπόρος, πότε και που είχατε κωλύματα από αυτούς που αναφέρεστε. Μήπως όταν υπογράφαμε όλα αυτά που κάνατε χωρίς να έχουμε ενημέρωση; Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε συγκεκριμένα. Σας προκαλούμε δημόσια να μας πείτε ποιο έργο προετοιμάσατε, προτείνατε και υλοποιήσατε με δική σας πρωτοβουλία. Μήπως τους κάδους που μοιράζατε προσωπικά και τους οποίους βρήκατε από προηγούμενη Αντιδημαρχία;
Μήπως είναι ψέματα ότι προεκλογικά βάζατε ζητήματα για να είστε υποψήφιος; Μήπως είναι ψέματα ότι στηριχθήκατε από τον Δήμαρχο για να εκλεγείτε; Μήπως είναι ψέματα ότι ενώ σας τίμησε με το αξίωμα του Αντιδημάρχου εσείς την ίδια μέρα δεν ψηφίσατε πρόταση του για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί είχατε προσωπικά; Λες και εδώ μας έστειλαν οι δημότες να λύσουμε τα προσωπικά μας. Μήπως είναι ψέματα ότι τον άνθρωπο αυτόν που μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για εσάς τον βρίσατε και τον κλειδώσατε στο Δημαρχείο την ημέρα του περιστατικού που αναφέρεστε;
Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι ήσασταν ο μόνος αντιδήμαρχος που δεν είχατε να αντιμετωπίσετε μεγάλα και σοβαρά προβλήματα (χωματερή Κουτίχας, ύδρευση Λευκαδίων) όταν κάποιοι αντιδήμαρχοι είχαν κατασκηνώσει έξω από την πυροσβεστική από τις συνεχόμενες φωτιές;
Μήπως τότε βοηθούσατε; Και από πού προκύπτει αγαπητέ κ. Μαραντίδη ότι είχατε ενδιαφέρον για τους πολίτες του Δήμου, όταν δεν δείξατε ενδιαφέρον για συνάδελφο αντιδήμαρχο ο οποίος με σπασμένο πόδι ασκούσε τα καθήκοντα του για να πάτε εσείς για ένα μήνα διακοπές που δικαιούσασταν. Και μάλιστα πριν φύγετε να δώσετε άδεια στους δύο οδηγούς του Δήμου;
Ζητάμε επίσης να μας πείτε δημόσια σε ποια θέματα δημιουργήσαμε προβλήματα όταν ψηφίζαμε όλα όσα θέματα αφήνατε στο συμβούλιο και μετά αποχωρούσατε.
Και όσο για την ενημέρωση που δεν είχατε για τα ασφαλτικά τα οποία αναφέρεστε να απευθυνθείτε στη Διαδημοτική που είναι υπεύθυνη γι΄αυτά, πράγμα που είσαστε υποχρεωμένος να γνωρίζετε.
Μήπως θυμάστε την αντίδρασή σας κατά τις πλημμύρες, όταν δημότης πήρε τηλέφωνο γιατί το σπίτι του ήταν έτοιμο να πλημμυρίσει και η απάντησή σας ήταν ΄΄ τι να κάνω να πιω το ποτάμι΄΄.
Μήπως για έργα που άλλοι υλοποίησαν εσείς σπεύδατε να φωτογραφηθείτε;
Αναφερθήκαμε ποτέ στο θέμα αυτό;
Αυτά και άλλα πολλά τα οποία θα αναφερθούν στη συνέχεια δείχνουν ποιος είχε πρόβλημα, ποιος ενδιαφερόταν για το συνολικό καλό και ποιος για το προσωπικό.
Γιατί πριν ο νεκρός ξεψυχήσει εσείς προσπαθήσατε να κάνετε την κηδεία του και αναφέρομαι στην κάθοδό σας για Δήμαρχο, όταν ακόμα υπάρχει Δήμαρχος στην παράταξη.
Αν ποτέ κατεβείτε σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Οι κατηγορούμενοι
Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αποδοχή της παραίτησης Μαραντίδη από τον Δήμαρχο


ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Δήμαρχος Ανθεμίων έχοντας υπόψη:
1) Τις διατάξεις του αρθ. 72
2) Την 47/7 – 1 – 2009 απόφαση του Δημάρχου Ανθεμίων, με την οποία ορίστηκαν Αντιδήμαρχοι για την περίοδο 7 – 1 – 2009 έως 31 – 12 – 2009 οι Μαραντίδης Παναγιώτης και Κερεμίδου – Σταυρίδου Σοφία
3) Την αίτηση του Μαραντίδη Παναγιώτη του Δημητρίου Αντιδημάρχου Ανθεμίων με αρ. πρωτοκόλλου 9368/ 12 – 11 – 09, με την οποία παραιτείται από την θέση του αντιδημάρχου Ανθεμίων για το υπόλοιπο της περιόδου μέχρι 31 – 12 – 2009.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ
Αποδέχομαι την από 12 – 11 – 2009 αίτηση παραίτησης του Μαραντίδη Παναγιώτη του Δημητρίου, από την θέση του Αντιδημάρχου Δήμου Ανθεμίων, από σήμερα και για το υπόλοιπο της θητείας του μέχρι 31 – 12 – 2009.
Η απόφαση να διαβιβαστεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δ/νσης – Ίωνος 2 Βέροια και να κοινοποιηθεί στον κ. Μαραντίδη Παναγιώτη.
Ο Δήμαρχος
Σιδηρόπουλος Δημήτριος

Βροχή από επιστολές στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ που κυκλοφορεί

Αίτηση παραίτησης
Μαραντίδη Παναγιώτη από την θέση του αντιδημάρχου Ανθεμίων

Την αίτηση παραιτήσεως από την θέση του αντιδημάρχου του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Μαραντίδη προς τον Δήμαρχο Ανθεμίων δημοσιεύουμε παρακάτω καθώς και ένα ευχαριστήριο του προς τους εργαζόμενους του Δήμου.

Αίτηση Παραίτησης
Παραιτούμαι από την θέση του αντιδημάρχου για τους παρακάτω λόγους:
1. Με τις ενέργειες σας κύριε Δήμαρχε προσπαθήσατε να με απαξιώσετε να με υποβαθμίσετε και να με υποτιμήσετε σαν θεσμό και προπαντός σαν άνθρωπο ακούγοντας μόνο τους ημετέρους σας.
2. Κατά το χρονικό διάστημα που είμαι αντιδήμαρχος ουδέποτε ακούσατε τη γνώμη, την πρόταση μου ή τη λύση που σας πρότεινα
3. Οποιαδήποτε εργασία και αν εκτελούσα ήταν απαράδεκτη για εσάς και τη «παρέα» σας.
4. Επειδή η αξιοπρέπεια και η ηθική μου δεν μου το επιτρέπουν, να βρίσκομαι στην ίδια δημοτική ομάδα με εσάς, το Στογιάννη τον Κυριακίδη, την Κερεμίδου και την Παπανδρέου για αυτό και με την παρούσα θεωρώ πλέον τον εαυτό μου ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Ανθεμίων είτε διοικητικό προσωπικό είτε εργαζόμενους στα συνεργεία καθαρισμού, ύδρευσης, μηχανημάτων του Δήμου και ηλεκτροφωτισμού.
Μία μεγάλη συγνώμη προς τους δημότες οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα ψήφιζαν τον συνδυασμό του Σιδηρόπουλου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Μαραντίδης Παναγιώτης

Απομακρύνθηκε η κεραία κινητής τηλεφωνίας από τον Κοπανό



Μετά τις επίμονες προσπάθειες των κατοίκων του Κοπανού του Δήμου Ανθεμίων και της επιτροπής που συστήθηκε για την απομάκρυνσή της η κεραία κινητής τηλεφωνίας στον Κοπανό (περιοχή Αντάρα) απομακρύνθηκε από ειδικό συνεργείο την Παρασκευή το μεσημέρι.
Ένας από τους επικεφαλής του αγώνα αυτού ο κ. Χαραλαμπίδης Ακρίτας μας μίλησε για δικαίωση των προσπαθειών της επιτροπής ευχαριστόντας τον Δήμαρχο Ανθεμίων κ. Σιδηρόπουλο, τον δικηγόρο κ. Βασιλείου για την διαρκή δωρεάν νομική του καθοδήγηση αλλά και όλα τα μέλη της επιτροπής που συνέδραμαν για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φίλες και φίλοι του Κοπανού η κεραία έφυγε

Κ Διευθυντά
Ύστερα από ένα μακροχρόνιο αγώνα, που διήρκησε τρία χρόνια περίπου, επιτέλους η κεραία κινητής τηλεφωνίας, της εταιρίας WIND (TIM HELLAS), που ήταν εγκατεστημένη στην περιοχή Κουτίχα, ΞΗΛΩΘΗΚΕ – ΕΦΥΓΕ.
Κύριε Διευθυντά
Αποδείχθηκε στην προκειμένη περίπτωση, ότι όταν υπάρχει ισχυρή θέληση και πίστη για τον δίκαιο αγώνα τον οποίο διεξάγεις, έρχεται κάποια ώρα που δικαιώνεσαι. Το παράδειγμα αυτό, ας γίνει μάθημα σε όλους τους Κοπανιώτες, και ειδικά σε εκείνους τους ολίγους που δεν πίστευαν σε τίποτα, για να καταλάβουν ότι, όταν θέλουν κάτι όλοι μαζί και έχουμε μπροστά ανθρώπους οι οποίοι δεν πτοούνται με τίποτα, τότε έρχεται η ώρα της δικαίωσης.
Κύριε Διευθυντά
Τούτη την ωραία στιγμή, θέλω να σταθώ και να τιμήσω όλους εκείνους που μας βοηθήσουν στον δύσκολο αγώνα της αποκαθήλωσης της κεραίας, τόσον εγώ ο ίδιος όσον και εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα που είχε δημιουργηθεί και η οποία αποτελούνταν από τους α) Αντώνη Σ. Σταμάτη, β) Παύλο Φ. Μπαλτατζίδη, γ) Βασίλειο Κ. Κοσμίδη, δ) Δημήτριο Μ. Μπαλτατζίδη, ε) Ελευθέριο Δ. Σταμάτη και στ) Κυριάκο Δ. Σιδέρη.
Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο του χωριού μας, τους Κοπανιώτες οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ξεσηκώθηκαν και στάθηκαν δίπλα μας. Άνδρες, Γυναίκες, Νέες και Νέοι, ώστε σε διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα, να συγκεντρώσουμε 500 υπογραφές εναντίον της εγκατάστασης της κεραίας.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο, καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, για τη συμπαράσταση τους, στον δύσκολο αγώνα που είχαμε μπροστά μας, προβαίνοντας σε κάθε ενέργεια που νόμιζαν ότι είναι απαραίτητη, με αποκορύφωση την δεύτερη μήνυση που νόμιζαν ότι είναι απαραίτητη, με αποκορύφωση την δεύτερη μήνυση εκ μέρους του κ. Δημάρχου, εναντίον της προαναγερόμενης εταιρίας και του ιδιοκτήτη του κτήματος στο οποίο είχε εγκατασταθεί παράνομα, αφού πρώτα είχε προηγηθεί η δική μας καταγγελία.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά, την Αστυνομία της Νάουσας, γιατί ανταποκρίθηκε και μάλιστα με το πλέον γρήγορο τρόπο, σε κάθε πρόσκληση μας, καθώς και την Προϊσταμένη και τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας Νάουσας.
Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω εσάς τον ίδιο, κύριε Διευθυντά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή σταθήκατε δίπλα μας, κρατώντας με άρθρα και ειδήσεις, επίκαιρο το θέμα της κεραίας, και μάλιστα πάντα στην πρώτη σελίδα.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον δικηγόρο και άνθρωπο, τον Γιώργο Βασιλείου. Ο Γιώργος ήρθε κοντά μας, στα μέσα του αγώνα μας. Τον γνώρισα προσωπικά, ύστερα από τα καυστικά άρθρα του, στην εφημερίδα σας, εναντίον της εγκατάστασης των κεραιών σε Κοπανό και Αγγελοχώρι.
Στο πρόσωπο του Γιώργου διέκρινα έναν ανιδιοτελή δικηγόρο, πεισματάρη στην υπεράσπιση του δικαίου και πρόθυμο να μας παράσχει κάθε συνδρομή και μάλιστα αφιλοκερδώς.
Από την στιγμή της γνωριμίας μας, ο αγώνας πήρε νέα πνοή και καινούργιο αέρα.
Αρχίσαμε ξανά από την αρχή νέα αγώνα, με επανειλημμένες επισκέψεις στις Πολεοδομίες της Νάουσας και της Βέροιας, σε Αστυνομία και Εισαγγελέα, σε Νομάρχης και κάθε άλλη Υπηρεσία, κατορθώνοντας αφενός μεν να πιέζουμε τις αρχές, αφετέρου δε να κρατάμε επίκαιρο το θέμα, με τελική κατάληξη τη δικαίωση μας.
Φίλες και φίλοι του Κοπανού
Η κεραία έφυγε και μαζί της έφυγαν και οι στεναχώριες που επί τρία χρόνια βασάνιζαν όλους μας, για το τι θα μας προκαλούσε στην υγεία μας, η ακτινοβολία την οποία εξέπεμπε αυτή, επειδή η εγκατάσταση της, είχε γίνει στο χωριό, ακριβώς μέσα στα χωράφια μας και ήταν διαρκώς παρούσα στην καθημερινή μας ζωή.
Με τιμή
Ακρίτας Π. Χαραλαμπίδης
Μέλος Επιτροπής Αγώνα

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Λ. Βαλαβάνης: "Είμαι αθώος, δεν μου αναγνώρισαν τις πληρωμές και μου τις χρέωσαν υπεξαίρεση"

Λ. Βαλαβάνης: "Είμαι αθώος, δεν μου αναγνώρισαν τις πληρωμές και μου τις χρέωσαν υπεξαίρεση"

την 18-11-2009 19:46

Αθώος δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Λευτέρης Βαλαβάνης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, μετά την καταδίκη του για υπεξαίρεση χρημάτων από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι με τα χρήματα που προήλθαν από υπηρεσία άντλησης βοθρολυμάτων, πληρώθηκαν οφειλές του δήμου. Έδειξε μάλιστα μια κατάσταση με όσους έλαβαν αυτά τα χρήματα. Ο κ. Βαλαβάνης τόνισε ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε τις πληρωμές αυτές και τον καταδίκασε για υπεξαίρεση. Υπογράμμισε ότι μπορεί η πολιτική που ακολουθήθηκε να μην ήταν ορθή, δεν έβλαψε όμως ούτε τον δήμο ούτε τους δημότες. «Μπορεί να πουν κάποιοι ότι ήμουν κακός δήμαρχος. Είναι δικαίωμά τους. Θα μπορούσα να παραπεμφθώ για παράβαση καθήκοντος όχι όμως για υπεξαίρεση» δήλωσε. Ο κ. Βαλαβάνης εξαπέλυσε πυρά κατά του σημερινού δημάρχου Απόστολου Νεστορόπουλου, ο οποίος είχε οδηγήσει την υπόθεση στην δικαιοσύνη, κατηγορώντας τον ότι λειτουργεί με αυτό τον τρόπο για να πλήξει πολιτικά τον τέως δήμαρχο. Ακόμη δήλωσε ότι ο κ. Νεστόροπουλος είχε στην διάθεσή του την κατάσταση με τις πληρωμές που έγιναν από τα έσοδα της άντλησης βοθρολυμάτων, μπορούσε να διασταυρώσει διασταυρώσει τα στοιχεία αλλά προτίμησε να οδηγήσει την υπόθεση στην δικαιοσύνη. Ο κ. Βαλαβάνης δήλωσε επίσης ότι από τον διαχειριστικό έλεγχο που έγινε δεν προκύπτει υπεξαίρεση αλλά αυτό δεν το δέχθηκε το δικαστήριο όπως δεν δέχθηκε και τις πληρωμές που έγιναν με τα χρήματα της άντλησης βοθρολυμάτων. Ο πρώην δήμαρχος Αποστόλου Παύλου, άσκησε έφεση και η υπόθεσή του θα εξεταστεί από το Πενταμελές Εφετείο και δήλωσε αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Επίσης θα προκαλέσει συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον ορισμό πραγματογνωμόνων οι οποίοι θα ελέγξουν αν έγιναν οι πληρωμές.
www.pliroforiodotis.gr

Επισκοπή - Στενήμαχος 1 - 1






Στο 1-1 έμειναν τελικά Κεραυνός Επισκοπής και Θύελλα Στενημάχου, σ’ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις και ουσία. Οι φιλοξενούμενοι αναλώθηκαν στο να προστατέψουν την εστία τους καθώς το 0-1 από τα 26 λεπτά που παίχτηκαν την περασμένη Κυριακή ήταν ένα σκορ θετικό γι’αυτούς, οι δε γηπεδούχοι απέχοντας από τον καλό τους εαυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στο ψηλό παιχνίδι, με όπλα τους Μπράτση, Ντόνα, Δραγουμάνο και Φανάρα. Ο αγώνας κινήθηκε σε ασπρόμαυρο τέμπο, με μόλις τρεις καλές στιγμές για τον Κεραυνό και μία για τη Θύελλα. Ο Κλαδάς στο 51΄έχασε μοναδική ευκαιρία καθώς το σουτ του εξουδετέρωσε ο Πολύζος. Στο 79΄ο ίδιος παίκτης ανατρέπεται μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής καταλογίζει αμέσως την εσχάτη των ποινών την οποία μετατρέπει, με άψογη εκτέλεση, σε γκολ ο Ντόνας. Στο 87΄ο ίδιος παίκτης χρίζεται εκ νέου σκόρερ αλλά ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες. Οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση του Κεραυνού Επισκοπής έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή Βρέσκα και από τον επόπτη Μπακάλη καθώς υπήρχε ασυνεννοησία μεταξύ τους σε πολλές φάσεις του αγώνα. Δυσάρεστη έκπληξη για τους γηπεδούχους ο τραυματισμός του Τσανακτσίδη, το μέγεθος του οποίου θα φανεί έπειτα από τη γνωμάτευση του εντεταλμένου γιατρού που παρακολουθεί τους ποδοσφαιριστές της Επισκοπής. ΣΥΝΘΕΣΗ: Λύκας, Ορδουλίδης, Τσανακτσίδης(16΄ Νικολαϊδης) Δραγουμάνος, Ντόνας, Φανάρας(65΄Ιωαννίδης), Τορτοπίδης, Μαραγκός, Μπράτσης, Τσαλικίδης, Κλαδάς.

΄΄Δικηγόρος΄΄


Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς στη Βέροια



Στην Βέροια μίλησε την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ απέναντι σε ένα ενθουσιώδη κοινό. Η υποδοχή του υποψήφιου για την ηγεσία της Ν.Δ. ήταν ιδιαίτερα θερμή ενώ την ίδια μέρα μίλησε σε Κατερίνη και Χαλκιδική.

Μακεδονικός Επισκοπής - Μακεδονία Νάουσας 0 - 3



Εντός έδρας ήττα γνώρισε το μεσημέρι της Κυριακής ο Μακεδονικός Επισκοπής από τη Μακεδονία Νάουσας. Η ομάδα των Ανθεμίων παρουσιάστηκε αγνώριση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν ασύνδετη και με προβληματα στην ανάπτυξη και μοιραία έχασε από την αντίπαλο της που έδειξε πιο έτοιμη για το ματς

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΓΑΣ Κοπανού - Βεργίνα 0 - 1



Οδυνηρή ήττα υπέστη ο ΓΑΣ Κοπανού στην έδρα του το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Ο ΓΑΣ αν και ήταν καλύτερος από την αντίπαλο του και πρωτοπόρου του πρωταθλήματος της Α1 δεν μπόρεσε να βάλει κάποιο γκολ με αποτέλεσμα να δεχθεί σε μία ανύποπτη φάση στο 64'.
Από εκεί και πέρα είχε την καθολική υπεροχή και οι όποιες ευκαιρίες του όμως έμειναν αναξιοποίητες. Οι Κοπανιώτες έχουν και παράπονα από την διαιτησία

Άτλας Ζερβοχωρίου - ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 1 - 7



Βαριά εντός ήττα υπέστη η ομάδα του Άτλα Ζερβοχωρίου το Σάββατο στο γήπεδο της από τον πολύ καλό ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Η ομάδα της Ειρηνούπολης δεν μπόρεσε να σταθεί απέναντι στην ομάδα της Αλεξάνδρειας και πλέον ο προβληματισμός είναι μεγάλος γύρω από την επόμενη μέρα με τον Άτλα να ψάχνει βαθμό ή βαθμούς για να μπορέσει να σωθεί.

Θα υπάρξει διαβούλευση ή όχι για τον Καποδίστρια 2;

Το ζήτημα της συναίνεσης – διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες έρχεται αβίαστα αυτό το διάστημα έχοντας ως δεδομένο το σχέδιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί βάση διαπραγμάτευσης για το σχέδιο που θα εκπονήσει η κυβέρνηση γύρω στα Χριστούγεννα.
Ο Πρόεδρος πάντως της ΤΕΔΚ Ημαθίας και Δήμαρχος Μελίκης κ. Καρέλης υπενθύμισε την πρόταση της ΤΕΔΚ για πέντε δήμους που είχε καταθέσει άλλωστε στην ΚΕΔΚΕ και το Υπ. Εσωτερικών.
«Αν ισχύσει η πρόταση για τους 3 Δήμους τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να αφαιρέσει τη λέξη «διαβούλευση» και να προσθέσει το «αποφασίζουμε και διατάζουμε. Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας από τα θεσμικά όργανα του νομού…» δήλωσε πρόσφατα στην «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ»

Το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν πάει άλλο

Επιστολή καταγγελία του αντιδημάρχου Ανθεμίων Παναγιώτη Μαραντίδη

Κ. Δ/ντά
Με αφορμή το προχθεσινό γεγονός που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο των Ανθεμίων το απόγευμα έχω να καταθέσω την έκπληξη και απογοήτευση μου για το πώς κινείται η δημοτική αρχή των Ανθεμίων.
Αποτελεί ουσιαστικά την σταγόνα που ξεχείλισε την οργή και αγανάκτηση μου για τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο. Στις 6 το απόγευμα την Τετάρτη βλέποντας τα φώτα αναμμένα στο Δημαρχείο επιχείρησα να δω τι συμβαίνει και ποιος ήταν μέσα.
Με έκπληξη μου είδα ότι στο γραφείο του Δημάρχου βρισκόντουσαν ο Δήμαρχος ο μηχανικός του Δήμου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης. Όταν ρώτησα τον Δήμαρχος τι συμβαίνει μου απήντησε ο μηχανικός ότι συντάσσεται το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Με έκπληξη αποκρίθηκα τότε στον Δήμαρχο ρωτώντας τον γιατί συμβαίνει αυτό ερήμην μου (ως αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων) ο οποίος με παρέπεμψε στην επόμενη μέρα.
Εάν είναι δυνατόν να συντάσσεται τεχνικό πρόγραμμα δίχως τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων.
Από το 2007 όταν ανέλαβε η διοίκηση Σιδηρόπουλου για δεύτερη θητεία επιχειρείται να υποβαθμιστεί συστηματικά ο ρόλος ορισμένων δημοτικών συμβούλων από τον Δήμαρχο και την κλίκα που έχει δημιουργηθεί γύρω απ’ αυτόν.
Καταρχήν ζητούσα απεγνωσμένα ενημέρωση για διάφορα θέματα του Δήμου που σε καμία περίπτωση δεν μου δόθηκε, ώστε να μην έχω γνώση για αυτά.
Όταν ανέλαβα το 2009 αντιδήμαρχος και μόλις 8 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μου, συνέβη η καταστροφή στην Μαρίνα λόγω πλημμύρας.
Εκείνη την μέρα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κυριακίδης ως «Δήμαρχος» με απύθμενο θράσος, μου ζήτησε να παραιτηθώ από τα καθήκοντα μου γιατί όπως υποστήριζε τα ασκούσα πλημμελώς.
Με απείλησε μάλιστα λέγοντας μου:
«Θα σου κάνω να μην ξαναπατήσεις στη Μαρίνα…»
Σήμερα περνώ από την Μαρίνα και με χαιρετούν 500 άνθρωποι, αυτό αποτελεί για μένα δικαίωση.
Ο Δήμαρχος ενώ μέχρι τον Μάιο εκθείαζε το έργο και την δραστηριότητα μου μετά τις «φήμες», ότι δήθεν ενδιαφέρομαι για να γίνω Δήμαρχος από τρίτα πρόσωπα, άλλαξε άρδην την στάση του απέναντι μου.
Μου ζήτησε 3 φορές να παραιτηθώ το οποίο δεν έκανα δεκτό, απλά του απάντησα ότι ο ίδιος μπορεί να με παραιτήσει όποτε κρίνει.
Η συμπεριφορά του Δημάρχου είναι απαράδεκτη διότι.
- Όποιο έργο του ζήτησα να εκτελεστεί από τον πρ/σμό πάντα μου το ηρνείτο, διότι έτσι το επέβαλλαν οι Στογιάννης, Κυριακίδης και Κερεμίδου.
- Οποιαδήποτε εργασία και αν πραγματοποιούσα με εργαζόμενους και μηχανήματα του Δήμου, πάντα με εγκαλούσε στο γραφείο του για να μου ζητήσει τον λόγο. Η έλλειψη συνεννόησης οφείλεται στην απουσία του Δημάρχου όπου εμφανιζόταν μία φορά την εβδομάδα στον Δήμο. Όπως προβλέπεται στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ο Δήμαρχος πρέπει να διαμένει στην έδρα του Δήμου κάτι που δεν συμβαίνει.
Όπως γίνεται αντιληπτό ο ρόλος και η συμβολή μου στο έργο της δημοτικής αρχής απαξιώθηκε στις εξής περιπτώσεις:
- Στην σύσκεψη που είχε ο Δήμαρχος με ανθρώπους που χειρίζονται ευρωπαϊκά προγράμματα κλήθηκαν μόνο οι Κυριακίδης, Κερεμίδου και Μουρατίδης (εργολάβος του Δήμου), αγνοώντας παντελώς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργων.
- Απαξιώθηκε ο αντιδήμαρχος από την τελευταία εργολαβία ασφαλτόστρωσης δρόμων στον Κοπανό όπου υπήρχε και εκεί παντελής απουσία ενημέρωσης.
Αρκετά από τα έργα του πρ/σμού με απευθείας ανάθεση των 6.900 ευρώ δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν και παρακαλώ τον Δήμαρχο να απολογηθεί που πήγαν τα χρήματα αυτά.
Μαραντίδης Παναγιώτης
Αντιδήμαρχος Δήμου Ανθεμίων

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Σε καζάνι στα Μονόσπιτα ο Δήμαρχος Νάουσας


Φίλοι και γνωστοί του Στάθη Χατζάκη έδωσαν το παρών στο καζάνι των Μονοσπίτων το Σάββατο όπου έβρασε το παραδοσιακό τσίπουρο.
Άφθονοι μεζέδες και κρασί για όλους αλλά και ευχάριστο κλίμα με αστεϊσμούς και πειράγματα με τον οικοδεσπότη Στάθη να βρίσκεται στο επίκεντρο της παρέας.
Παρών και ο Δήμαρχος της Νάουσας Τάσος Καραμπατζός προσωπικός φίλος του Στάθη που έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον στην συζήτηση συμμετέχοντας και αυτός στο ευχάριστο κλίμα.
Μάλιστα όταν η κουβέντα «ελάφρυνε» αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των πολιτικών γάμων που τελέστηκαν επί δημαρχίας του.
«Κανένα ζευγάρι που πάντρεψα δεν χώρισε…»

Για την Μακεδονία και τον προσφυγικό Ελληνισμό



Θερμή υποδοχή Ψωμιάδη στην τοπική Ν.Δ. Ανθεμίων

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν φίλοι και μέλη της Νέας Δημοκρατίας από τα Ανθέμια στο νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και υποψήφιο για την Προεδρεία της Ν.Δ.
Η επίσκεψη αστραπή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στα πλαίσια της περιοδείας Ψωμιάδη στο νομό μας. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφέρθηκε στην ουσία της υποψηφιότητας του λέγοντας ότι εκφράζει την Μακεδονία και τον προσφυγικό Ελληνισμό κόντρα στο Αθηναικό κατεστημένο.
Υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είναι Δημήτρης Αβραμόπουλος και δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος μέχρι το τέλος, ενώ όπως ανέφερε με πικρία εάν η Μακεδονία σύσσωμη στήριζε την υποψηφιότητα του τότε θα είχε πολλές πιθανότητες να αναλάβει τα ηνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Νάουσα ενώ το απόγευμα περιόδευσε σε Έδεσσα, Σκύδρα, Γιαννιτσά.

Η αιμοδοσία του Μ. Αλέξανδρου Κοπανού



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η αιμοδοσία του συλλόγου Κοπανού Μ. Αλέξανδρος. Φίλοι, μέλη του συλλόγου αλλά και εθελοντές αιμοδότες έσπευσαν για να δώσουν αίμα και να ενισχύσουν έτσι μια σημαντική προσπάθεια.
Το Δ.Σ. του Μ. Αλέξανδρου ευχαριστεί θερμά το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Νάουσας και συγκεκριμένα την γιατρό κ. Νίκζα Πολυξένη και τις νοσηλεύτριες κ.κ. Τορμπαντώνη Ευθυμία και Χατζηστυλλή Έλλη.

Ζημιές από τη νεροποντή στην Ειρηνούπολη



Μεγάλες ζημιές προξένησε στην Ειρηνούπολη η σφοδρή νεροποντή της Κυριακής.
Από την βροχόπτωση πλημμύρισαν αυλές, αποθήκες, κτίσματα όπως σχολεία, ξεχείλισαν δρόμοι αφού για ακόμη μια φορά τα φρεάτια αποδείχθηκε ότι ήταν γεμάτα από διάφορα αντικείμενα.
Την Κυριακή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ειρηνούπολης παρουσία του Δημάρχου των αντιδημαρχών και του προσωπικού του Δήμου.
Ο Δήμος και με την συνδρομή ιδιωτών συνεργείων χωματουργικών επενέβη σε 4 – 5 οικίες που υπήρχε άμεση ανάγκη σε Πολυπλάτανο και Αγγελοχώρι, ενώ διάνοιξε δρόμους – χωμάτινα αυλάκια που είχαν κλείσει στον Πολυπλάτανο σε 3 περιπτώσεις.
Το πρόβλημα με τη νεροποντή ανέδειξε το ζήτημα προστασίας των αυλάκων όμβριων υδάτων.
«Έχουμε διαθέσει αρκετά χρήματα στην αντιπλημμυρική προστασία, όμως χρειάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις και έργα. Οι πολίτες θα πρέπει να προστατεύουν τους τσιμενταύλακες όμβριων υδάτων για να μη γεμίζουν με άχρηστα αντικείμενα και δεν μπορεί να διοχετευθεί το βρόχινο νερό» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος κ. Σπαθόπουλος.
Την Κυριακή επισκέφθηκε τον Δήμο ο νομάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης με τον αντινομάρχη κ. Χατζόπουλο όπου είδε το ύψος του καναλιού της Ειρηνούπολης.
Παρεμβάσεις και εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες
Να αναφέρουμε ότι ζημιές έγιναν και στα κτήματα όπου αρκετά καλύφθηκαν από νερό ενώ ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνουν δηλώσεις ζημίας για αποζημίωση.

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ EXPRESS

ΜΑΡΜΑΡΑ - ΤΖΑΚΙΑ Πεχτελίδη

ΚΤΗΜΑ ΣΑΚΑΛΗ

ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ - ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΡΕΑΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣ

Petras fruits

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ

Τιμές ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα 2009


Παρά την πτωτική πορεία των τιμών πανελλαδικά στο σταφύλι, ο Α.Α.Ο.Σ. ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. καθόρισε τις τιμές του φετινού τρύγου επιβραβεύοντας μάλιστα με καλύτερη τιμή την ανώτερη ποιότητα.
Οι τιμές των σταφυλιών της εσοδείας 2009 αναλυτικά είναι:

ΤΙΜΕΣ ΤΡΥΓΟΥ 2009
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΙΔΟΥΣ ΜΠΟΜΕ(ΒΕ) ΤΙΜΗ ΕΥΡΩ

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 12,5 ΚΑΙ ΑΝΩ 0,54
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 12 – 12,4 0,46
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 11,5 – 11,9 0,36
MERLOT-SYRAH 12,8 ΚΑΙ ΑΝΩ 0,54
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Φουντούλης Γεώργιος

Αποκλείστηκαν Επισκοπή και Λευκάδια από Μελίκη και Αγκαθιά

Κύπελλο ερασιτεχνών Ημαθίας

Δεν τα κατάφεραν οι εκπρόσωποι μας στο κύπελλο ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ημαθίας και ήττηθηκαν εκτός έδρας και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού.
Αν και είχαν δύσκολη αποστολή η μεν Επισκοπή αποκλείστηκε από την Μελίκη με 4 - 1, ενώ ο ΠΑΣ Λευκαδίων αποκλείστηκε μέσα στην έδρα της Αγκαθιάς που αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική. Δίχως εκπλήξεις διεξήχθη η φάση των “16” του ερασιτεχνικού κυπέλλου. Η Αγκαθιά αν και δυσκολεύτηκε, έκαμψε την αντίσταση των Λευκαδίων κερδίζοντας με 1-0. Στην επόμενη φάση πέρασε και η Νάουσα που κέρδισε εύκολα τα Τρίκαλα με 3-0. Στο ντέρμπι των ομάδων της Α1, ο Διαβατός εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και απέκλεισε με 3-2 την Καβάσιλα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των “16” είναι τα εξής:

Σταυρός – Σφυκιά 5-1
Μακεδόνας – Άγιος Γεώργιος 1-4
Νάουσα – Τρίκαλα 3-0
Διαβατός – Καβάσιλα 3-2
Κορυφή – Ολυμπιακός Νάουσας 2-0
Μελίκη – Επισκοπή 4-1
Σκυλίτσι – Ένωση Αποστόλου Παύλου 0-9
Αγκαθιά – Λευκάδια 1-0

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

O Παναγιώτης Ψωμιάδης στα Ανθέμια



Για την Μακεδονία και τον προσφυγικό Ελληνισμό
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν φίλοικαι οπαδοί της Ν.Δ. Ανθεμίων στον Παναγιώτη Ψωμιάδη την Τετάρτη το μεσημέρι όταν και επισκέφθηκε τα γραφεία της Τ.Ο. Ν.Δ. Ανθεμίων στον Κοπανό. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος για την Προεδρεία της Ν.Δ. τόνισε ότι η εκπροσώπηση του αναφέρεται στον κόσμο της Μακεδονίας και του προσφυγικού Ελληνισμού, ενώ δεσμεύθηκε να επισκεφθεί εκ νέου τον Δήμο Ανθεμίων μετά την εσωκομματική διαδικασία στη Ν.Δ.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Μονόσπιτα - Ακαδημία Νάουσας 0 - 2


Δεν τα κατέφερε η ομάδα της Ελπίδας και γνώρισε την ήττα με 0 - 2 από τη νεανική και καλογυμνασμένη ομάδα της Ακαδημίας Νάουσας που στάθηκε περισσότερο τυχερή και σκόραρε σε 2 ανύποπτες φάσεις. Οι Ανθεμιώτες πίεσαν χάνοντας πολλές ευκαιρίες όσο μπορούσαν αλλά σ' ένα τόσο βαρύ αγωνιστικό γήπεδο ακατάλληλο για διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα, αλλά και απέναντι στον εξαιρετικό και πολύπειρο τερματοφύλακα τον Δημήτρη Αντιφάκο δεν μπόρεσε να κερδίσει κάτι θετικό από το ματς

Διεκόπη το ντέρμπυ Επισκοπής - Στενημάχου


Η σφοδρή βροχόπτωση της Κυριακής δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση του ντέρμπυ της Α2 στον β' όμιλο της ΕΠΣ Ημαθίας μεταξύ του Κεραυνού Επισκοπής και της Θύελλας Στενημάχου. Στα 20 λεπτά αγώνα η φιλοξενούμενη ομάδα του Στενημάχου κατάφερε να προηγηθεί με 0 - 1. Τα υπόλοιπα λεπτά του α' ημιχρόνου και το β' μέρος του αγώνα αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΣ


Δεν μπόρεσε ο ΠΑΣ να κερδίσει το Σάββατο την Μέση στην έδρα του το Σάββατο καθώς το αποτέλεσμα έμεινε στο 0 - 0. Ο ΠΑΣ είχε σημαντική υπεροχή που όμως δεν καρποφόρησε ενώ είχε σημαντικές απουσίες κυρίως στο κέντρο και την επίθεση. Με την απώλεια αυτή ο ΠΑΣ βρίσκεται στην δεύτερη θέση καθώς η Βεργίνα κέρδισε τον Διαβατό και έπιασε την πρώτη θέση στην κατηγορία.

ΑΕ Χαρίεσσας - Καβάσιλα 0 - 1

Δεν τα κατάφερε η ΑΕ Χαρίεσσας να πάρει κάτι θετικό από το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τα Καβάσιλα. Απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα και με πολλές ελλείψεις η ΑΕ Χαρίεσσας δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του α' ημιχρόνου και αγωνιζόμενη με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα Κατσούγια έχασε με 0 - 1.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Αντιδρά ο Δήμος Ειρηνούπολης στην συνένωση με τη Νάουσα

Ομόφωνη αντίδραση στη συνένωση με τη Νάουσα


Στην σκιά των σεναρίων του Καποδίστρια β΄ και πολύ πιθανό να καταργήσει τον Δήμο Ειρηνούπολης κύλησε η συζήτηση του Δημ. Συμβουλίου της Παρασκευής παρόντος και του βουλευτού κ. Τόλκα.
Το θέμα που μπήκε προημερησίας συζητήθηκε ενώ οι σύμβουλοι και οι επικεφαλείς από όλες τις παρατάξεις εξέφρασαν την καθολική τους αντίθεση στο ενδεχόμενο συνένωσης με τη Νάουσα.

Ενοχλημένος από το άρθρο Καραμπατζού για τον Καποδίστρια ο Σπαθόπουλος έκανε λόγο για κρυφή ατζέντα
Ο Δήμαρχος κ. Σπαθόπουλος δίνοντας το στίγμα του πως θα κινηθεί ο Δήμος αλλά και το τι ζητά από την ενδεχόμενη μετταρύθμιση υποστήριξε ότι ο Δήμος σύμφωνα και με παλιότερη θέση του είναι υπερ των εθελοντικών συνενώσεων με κίνητρα με όμορους δήμους που έχουν κοινά χαρακτηριστικά (Ανθέμια – Δοβρά). Τόνισε ότι ο Δήμος Ειρηνούπολης θα βγει χαμένος με οποιαδήποτε συνένωση
Μάλιστα άσκησε κριτική σε άρθρο του Δημάρχου Νάουσας κ. Καραμπατζού που εμφανίζεται να θέλει διακαώς την ένωση των τριών δήμων σ’ ένα.
«Μήπως υπάρχει κρυφή ατζέντα. Ακόμη δεν έχει παρουσιάσει το υπουργείο κανένα σχέδιο για το ποιος θα πάει με ποιον και όλα υποτίθεται είναι ανοικτά…» ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την άποψη του κ. Καραμπατζού ότι υπάρχουν αγκυλώσεις του παρελθόντος που η συνένωση και μόνο θα τις ξεπεράσει. Στάθηκε στην απόφαση που είχε λάβει σχεδόν ομόφωνα η ΤΕΔΚ Ημαθίας και έκανε λόγο για 5 δήμους στην Ημαθία μεταξύ των οποίων προέβλεπε Δήμο Ανθεμίων και Ειρηνούπολης.
Επίσης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο κατάργησης της Ν.Α. Ημαθίας που το χαρακτήρισε μεγάλη οπισθοδρόμηση για το νομό

Σπαθόπουλος: Δεν θα δεχθούμε καμιά αναγκαστική συνένωση. Αν χρειαστεί θα πρχωρήσουμε σε δημοψήφισμα και θα κλείσουμε τον Δήμο
«Δεν θα δεχτούμε κανενός είδους αναγκαστική συγχώνευση που θα επιβληθεί από την κεντρική εξουσία. Έχουμε αξιοπρέπεια και μπορούμε μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση. Θα προκαλέσουμε διάλογο εδώ στην Ειρηνούπολη και θα βγούμε μπροστά εάν χρειαστεί… Θα κάνουμε δημοψήφισμα και θα κλέισουμε τον Δήμο στο ενδεχόμενο αναγκαστικών συνενώσεων» ήταν μερικές από τις απόψεις του Δημάρχου που έγιναν δεκτές από το σώμα , ενώ στάθηκε παράλληλα και στο ενδεχόμενο κατάργησης και της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ημαθίας.
Κλείνοντας άφησε ανοικτό ανδεχόμενο κοινών αγώνων και δράσεων με τους όμορους Δήμους Δοβρά και Ανθεμίων.
Θετικός σε μορφές κινητοποίησης και διαμαρτυρίες εμφανίστηκε και ο κ. Τσαλμπούρης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μάλλον έχει πάρει τις αποφάσεις της για το θέμα.
Παρόμοια και η τοποθέτηση του κ. Αβραμίδη που ζήτησε εγρήγορση.

Βασιλείου: Κοινή συνεδρίαση δημ. συμβουλίων με αυτά των Ανθεμίων και του Δοβρά.
Ακόμα περισσότερο προχώρησε ο κ. Βασιλείου που πρότεινε κοινή συνεδρίαση με τα όμορα δημοτικά συμβούλια Δοβρά και Ανθεμίων για το ενδεχόμενο συνένωσης τους, ενώ ζήτησε από το σώμα να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος να ξεκινήσει διερευνητικές κινήσεις για το ζήτημα αυτό.
«Ο Καραμπατζός δεν είναι ο εχθρός μας, κάνει την δουλειά του, άλλος είναι… Η σημερινή κυβέρνηση έχει πάρει έτοιμη τροφή από την προηγούμενη και επεξεργάζεται την ίδια πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης…. Δεν έχουμε τίποτε κοινό με τη Νάουσα, είναι ένας ορεινός όγκος… δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σαν ενιαίος Δήμος» ήταν μερικές από τις σκέψεις του που εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει αποφασιστικά στο ζήτημα αυτό.
Καταλήγοντας το σώμα ψήφισε ομόφωνο ψήφισμα που τον θέτει ενάντια σε οποιαδήποτε αναγκαστική συνένωση, ενώ διατυπώνει την επιθυμία η όποια συνένωση να έρθει από διαβούλευση και με όμορο δήμο που θα έχει κοινά χαρακτηριστικά.
Το ψήφισμα θα σταλεί στην ΚΕΔΚΕ, στο Υπ. Εσωτερικών, την ΤΕΔΚ Ημαθίας και στα τοπικά ΜΜΕ.

Τόλκας: Δεν μιλήσαμε για εθελούσιες συνενώσεις
Θερμής υποδοχής έτυχε ο Ειρηνουπολίτης νεοεκλεγείς βουλευτής κ. Τόλκας από το σώμα που δεσμεύθηκε να σταθεί αλληλέγγυος στα ζητήματα του Δήμου (θα υπάρξει επίσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την διαδημοτική αποχέτευσης των 3 Δήμων).
Ερωτηθής για το φλέγον θέμα των συνενώσεων ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις διατυπώσεις του δεδομένου ότι έχει ταχθεί υπέρ ενός διευρυμένου Δήμου Νάουσας για την επαρχία μας που θα περιλαμβάνει και τους Δήμους Ανθεμίων – Ειρηνούπολης.
«Υπάρχει συμφωνία της ΚΕΔΚΕ και της κυβέρνησης. Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που θα αλλάξει την μορφή των Δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια που θα ισχύσουν για όλους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής που ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα εθελούσιων συνενώσεων.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης μοιραία ήρθαν σε δεύτερη προτεραιότητα αφού ήταν διαδικαστικά και πέρασαν ομόφωνα. Τα τέλη παραμένουν ως έχουν μετά από πρόταση του Δημάρχου.

Το συνέδριο της ΤΕΔΚ
στην Ειρηνούπολη
Ο Δήμαρχος Σπαθόπουλος ανέφερε ότι πολύ πιθανό το συνέδριο της ΤΕΔΚ Ημαθίας να πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του Αρχαγγέλου το μήνα Δεκέμβριο.

Φωτιά σε κάδο ανακύκλωσης στη Χαρίεσσα


Φωτιά έβαλαν άγνωστοι τα ξημερώματα Σαββάτου σε κάδο ανακύκλωσης που βρίσκεται μπροστά από το δημ. σχολείο και συγκεκριμένα μπροστά από αρτοποιείο.
Μάλιστα κινδύνεψε να καεί και γειτονικό αυτοκίνητο από ανάφλεξη ενώ περίοικοι αρχικά πίστευαν ότι οι φωτιές ήταν από τον φάρο του οχήματος που συλλέγει τα απορρίμματα.
Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κα Παυλίδου Μαρία κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου μιας και τα κρούσματα πέριξ του δημ. σχολείου Χαρίεσσας έχουν ενταθεί τελευταία από επικίνδυνα στοιχεία και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στους δημότες από φασαρίες και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Από τον Πολυπλάτανο στην Φλώρινα για το κυνήγι του λαγού


Στην ακριτική Κέλι Φλώρινας βρέθηκε πρόσφατα γνωστή παρέα από τον Πολυπλάτανο για το κυνήγι του λαγού.
Το κυνήγι τους στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία αφού χτύπησαν 4 λαγούς. Η παρέα αποτελείται από τους Νίκο Κολοκοτρώνη, Σωτήρη Όπα, Κωστή Αρχοντή και Δημήτρη Τσαλμπούρη.
Μάλιστα όπως μας ανέφεραν συνεχίζουν ακάθεκτοι στο κυνήγι.

Εκδρομή του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Χαρίεσσας στα Ιωάννινα


Με τις καλύτερες των εντυπώσεων επέστρεψε ο σύλλογος αιμοδοτών Χαρίεσσας από την ημερήσια εκδρομή στις 24 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ και άπαντες έμειναν ενθουσιαμένοι από το ταξίδι. Σταθμοί της εκδρομής ήταν το Μέτσοβο, Ιωάννινα, Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων κ.α. αξιοθέατα της Δυτ. Ελλάδος
Επιστρέφοντας οι εκδρομείς και εκδηλώνοντας την ικανοποίηση τους στο Δ.Σ. έδωσαν ραντεβού για νέα εκδρομή αυτή τη φορά στις Σέρρες.

Τιμητικές διακρίσεις σε μαθητές από το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Ειρηνούπολης


Τιμώντας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκε στις 27/10/2009 στο Γυμνάσιο- Λ.Τ. Ειρηνούπολης η καθιερωμένη γιορτή με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του Σχολείου. Μετά την παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους του Γυμνασίου και του Λυκείου και την απονομή των αριστείων και βραβείων στους μαθητές και στις μαθήτριες που διακρίθηκαν για το ήθος και την επίδοσή τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, ακολούθησε ο εορτασμός της εθνικής επετείου που περιλάμβανε την απαγγελία ποιημάτων και την ανάγνωση χρονικού, πλαισιωμένων από την εκτέλεση τραγουδιών από τα μέλη της σχολικής χορωδίας, υπό τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού Γ. Κονταξάκη. Αποκορύφωμα της τιμητικής εκδήλωσης αποτέλεσε το σατιρικό θεατρικό, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, που ενθουσίασε το κοινό και απέσπασε το έντονο χειροκρότημά του. Την εκδήλωση μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους η αντινομάρχης κ. Γεωργία Μπατσαρά, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ειρηνούπολης και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Δ. Τσαλμπούρης ,η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Στύλα Αικατερίνη καθώς και γονείς και συγγενείς των μαθητών.
Ο Σύλλογος των Καθηγητών και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ν. Ουζουνίδης νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν, τους συντελεστές της τιμητικής εκδήλωσης, μαθητές και εκπαιδευτικούς, και ιδιαίτερα την κ. Ιωάννα Καρκαντώνη για την οργάνωση και επιμέλεια της όλης παρουσίασης, καθώς και την επιτυχημένη έμπνευσή της για το συγκεκριμένο θεατρικό.

Ο Θανάσης Παπακώστας στο τιμόνι του Α.Σ.ΟΠ. Επισκοπής



Με νέο Δ.Σ. και νέο Πρόεδρος συνεχίζει ο πλέον ο Α.Σ.ΟΠ. Επισκοπής μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της Δευτέρας. Στις εκλογές αναδείχθηκε το νέο Δ.Σ. που το αποτελούν με κατά σειρά ψήφων οι:
Παπακώστας Αθανάσιος του Αντωνίου 151
Παπαγεωργίου Γιώργος του Θωμά 138
Δήμου Κωνσταντίνος του Θωμά 122
Λύτης Γεώργιος του Χρήστου 106
Τζουτζίδης Ναθαναήλ του Κυριάκου 90
Δήγκας Αργύριος του Τρύφων 82
Σαρασίδης Γρηγόριος του Μιλτιάδη 17.
Εκλέγονται οι 5 πρώτοι ενώ μετά την κατανομή των αξιωμάτων νέος Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Θανάσης Παπακώστας με αντιπρόεδρο τον Παπαγεωργίου Γιώργο και ταμία τον Δήμου Κώστα. Μέλη είναι οι Λύτης Γεώργιος και Τζουτζίδης Ναθαναήλ.
Αθ. Παπακώστας: Μας γεμίζει ευθύνες η εμπιστοσύνη των μελών του Α.Σ.ΟΠ.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κ. Παπακώστας μας δήλωσε:
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Α.Σ.ΟΠ. Επισκοπής για την αθρόα συμμετοχή του στις πρόσφατες εκλογές, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Η εμπιστοσύνη των μελών προς το πρόσωπο μου και του υπόλοιπου Δ.Σ. μας γεμίζει ευθύνες για τη συνέχεια, με σκοπό να προχωρήσουμε τον Α.Σ.ΟΠ. Επισκοπής ένα βήμα πιο μπροστά».