Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών

O ΟΑΕΔ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι στα πλαίσια του ανωτέρω προγράμματος το Δ.Σ. του Οργανισμού με την με αριθμ. 4861/14-12-2010 απόφασή του, αποφάσισε την αναστολή της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα, στις 31-12-2010, διότι οι ενισχύσεις που προβλέπονται στο ανωτέρω πρόγραμμα, χορηγούνται βάσει του εγκεκριμένου καθεστώτος Ν.304/2009 στο πλαίσιο της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Προσωρινό κοινοτικό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η πρόσβαση στη χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης» (2009/C83/01). Βάσει του ως άνω καθεστώτος, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα επιχειρήσεις έως τις 31-12-2010.
Το ανωτέρω πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις αρχές του 2011, αφού προηγουμένως τροποποιηθεί ως προς το καθεστώς ενίσχυσης, ως προς τον ανώτατο αριθμό επιχορηγουμένων θέσεων, καθώς και ως προς την κατηγορία των επιχειρήσεων με βάση τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού. Οι ενισχύσεις που θα χορηγηθούν, θα βασίζονται πλέον στον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1998/2006 της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis). Σύμφωνα με τον ανωτέρω Κανονισμό η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη de minimis ενίσχυση έχει λάβει ή θα λάβει η επιχείρηση, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Το συνολικό ποσό ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγείται σε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των οδικών μεταφορών δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
Μετά την τροποποίηση και την σχετική πρόσκληση οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στον ίδιο διαδικτυακό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου