Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

“Οργιάζουν οι φήμες “ για τον Καλλικράτη και στα σχολεία Κατάργηση ή συγχώνευση στα Γυμνάσια Επισκοπής - Μαρίνας;




Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στο Γυμνάσιο Επισκοπής.
Αποφασισμένοι για δυναμικές αντιδράσεις οι κάτοικοι, κατάληψη από τους μαθητές


Έντονες οι φήμες ότι επίκεινται συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και στην περιοχή μας με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση. Το θέμα φαίνεται ότι αγγίζει τα Γυμνάσια Επισκοπής – Μαρίνας που έχουν και χαμηλότερο αριθμό μαθητών σε σχέση με τα υπόλοιπα της περιοχής.

Δ/ντης Γυμνασίου Επισκοπής: 2 σενάρια για τα Γυμνάσια Μαρίνας και Επισκοπής
Ο Δ/ντής του Γυμνασίου Νάτσιος Δημήτρης μας είπε ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο απλά υπήρξε η προφορική ενημέρωση του από το Γραφεί της β’ βάθμιας εκπαίδευσης Νάουσας Κουκουλά Κων/νο μετά από επίσκεψη του την Τρίτη. Το σενάριο που αφορά τα Γυμνάσια Επισκοπής και Μαρίνας έχει δύο ενδεχόμενα απ’ ότι μας είπε ή την συγχώνευση τους σε ένα ή την μεταφορά των μαθητών της Μαρίνα στον Κοπανό και της Επισκοπής στην Ειρηνούπολη. Οι φήμες αυτές προκάλεσαν όπως ήταν αναμενόμενο αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία με τους μαθητές του Γυμνασίου Επισκοπής να προχωρούν σε συμβολική κατάληψη την Τετάρτη,
Δ/ντής Γυμνασίου Μαρίνας: Δεν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο
Δεν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο μας είπε και ο Δ/ντής του Γυμνασίου Μαρίνας Στέργιος Καρβουνάς που ανέφερε ότι υπάρχουν οι φήμες αυτές εδώ και καιρό, που απέκλεισε να υπάρξει κάποια αλλαγή στην μέση της χρονιάς.

Δ/ντής Γυμνασίου Ειρηνούπολης: Είναι φήμες, μας είχε ζητηθεί από την περιφέρεια το δυναμικό του σχολείου
Πρόκειται για φήμες μας λέει και ο Δ/τής του Γυμνασίου Ειρηνούπολης Νίκος Ουζουνίδης αναφερόμενος στην αναστάτωση που υπάρχει που ωστόσο δεν στηρίζεται σε κάτι επίσημο έγγραφο και μας πληροφορεί ότι είχε ζητηθεί από την περιφέρεια να σταλεί το δυναμικό του σχολείου

Πρ/μενος β’ βάθμιας Νάουσας: Αυτή την στιγμή είναι άκαιρη η αναστάτωση
Ο πρ/μενος του γραφείο της β’ βάθμιας στη Νάουσα Κώστα Κουκουλάς μας είπε ότι είναι στις προθέσεις του υπουργείου οι συγχωνεύσεις σχολείων ιδρυμάτων δίχως όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο.
«Δεν μας έχει ζητηθεί τίποτα καμία εντολή δεν έχουμε λάβει. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε πρόβλεψη. Είναι άκαιρη η όποια αναστάτωση» μας λέει ενώ μας πληροφορεί ότι σε κάθε περίπτωση επίσημης αλλαγής η πρόταση του υπουργείου πρώτα θα ενημερώσει τις επιτροπές παιδείας του εκάστοτε δήμου και της νομαρχίας.

Σύσκεψη την Πέμπτη στην Επισκοπή
Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γυμνάσιο Επισκοπής παρουσία του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, τον συλλόγου Καθηγητών, του 15μελές, αλλά και του Δημάρχου Ανθεμίων Δημήτρη Σιδηρόπουλου, της αντινομάρχης παιδείας Ιακωβίδου, του Προέδρου του Δ.Σ. Ανθεμίων Κυριακίδη, δημ. συμβούλων Τσαγκαλίδου, Κερεμίδου, του Προέδρου της ΕΛΜΕ Μπέκη, συνδικαλιστικών φορέων και εκπροσώπων του Δήμου.
Ο Δ/ντής του Γυμνασίου τόνισε ότι υπήρξε η πληροφορία την Τρίτη από τον πρ/μενο του β’ γραφείου της Νάουσας και τον ενημέρωσε ότι επίκεινται συγχωνεύσεις σχολείων όπως της Μαρίνας – Επισκοπής και αναφέρθηκε στα δύο σενάρια. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθία δηλώνοντας κάθετα αντίθετος σε οποιοδήποτε κατάργηση συγχώνευση σχολείων. Ίδια η τοποθέτηση του Δημάρχου Δημήτρη Σιδηρόπουλο που αναφέρθηκε στο αγαθό της παιδείας που θα πρέπει να μείνει ζωντανό στα σχολεία. Σημαντική η παρέμβαση της αντινομάρχη παιδείας Ιακωβίδου που ζήτησε εγρήγορση ενώ δεσμεύθηκε να λάβει σχετική απόφαση ενάντια στο ενδεχόμενο κατάργησης του Γυμνασίου Επισκοπής αλλά και Μαρίνας, Κορυφής, Τρικάλων και Ριζωμάτων.
Όλοι οι ομιλητές όπως και η Πρόεδρος της Επιτροπής του Γυμνασίου Κερεμίδου Σοφία εμφανίστηκαν κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο κατάργησης του σχολείου όπως κάτοικοι και γονείς της Επισκοπής που έδωσαν το παρών. Αγωνιστική διάθεση και διεκδίκηση από τους κατοίκους για να μη κλείσουν τα σχολεία ζήτησε και Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου και Πρόεδρος των Δασκάλων Νάουσα Διονύσης Κουρούκλης που μετέφερε και πληροφορίες για συγχωνεύσεις και σε σχολεία
Αξιοσημείωτη η απουσία του Δημάρχου του νέου διευρυμένου Δήμου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού στην ευθύνη του οποίου θα περιέλθουν τα σχολεία από το νέο έτος, αφού έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην συγκέντρωση.

Ψήφισμα
Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Επισκοπής συνέταξε ένα ψήφισμα που θα σταλεί στους αρμόδιους φορείς του υπουργείου παιδείας.
Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Επισκοπής συγκάλεσε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010 συνέλευση κατοίκων Επισκοπής και φορέων του νομού Ημαθίας με θέμα:
«Πιθανότητα συγχώνευσης του Γυμνασίου Επισκοπής με άλλο Γυμνάσιο – Κλείσιμο» αφού τοποθετήθηκαν όλοι οι φορείς αποφασίστηκε να σταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας προς όλους τους αρμόδιους φορείς παιδείας. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι κάτοικοι Επισκοπής είναι κάθετα αρνητικοί σε κάθε προοπτική που μπορεί να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο. Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνει ότι θα αγωνιστεί μαζικά για την ανατροπή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου