Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Συνεδρίαση του Συνδυασμού Κ. Μακεδονίας “Μέτωπο Ανάπτυξης” του Μάρκου Μπόλαρη

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ο συνδυασμός «Μέτωπο Ανάπτυξης» του Μάρκου Μπόλαρη συνήλθε σε πρώτη συνεδρίαση (Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010) στα γραφεία της παράταξης (Θεσσαλονίκη, Συγγρού 10 & Βαλαωρίτου).
Συζητήθηκαν θέματα οργανωτικής και διοικητικής υποστήριξης της λειτουργίας της παράταξης και του συνδυασμού, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα της νέας αρχιτεκτονικής του νόμου «Καλλικράτης», με βάση και τη σχετική εμπειρία αντίστοιχων ευρωπαϊκών παραδειγμάτων.
Κρίθηκε αναγκαία η θεσμοθέτηση της διοικητικής υποστήριξης του ρόλου της αντιπολίτευσης με πληρότητα και επάρκεια, καθώς και η φυσική παρουσία της, με την απαραίτητη γραμματειακή υποστήριξη, σ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες στα επτά πρώην νομαρχιακά διαμερίσματα.


Κρίθηκε αναγκαία η κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων σ’ όλους τους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού για το συστηματικό έλεγχο των δράσεων της συμπολίτευσης της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Ο συνδυασμός «Μέτωπο Ανάπτυξης» αποφάσισε στην πρώτη, μετά τις εκλογές, συνεδρίασή του να ασκήσει δομική αντιπολίτευση, συνδιαμορφώνοντας με τις προγραμματικές θέσεις, το δημόσιο λόγο και την κοινωνική παρουσία, το στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης που χρειάζεται η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, η μητροπολιτική Θεσσαλονίκη μαζί μ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Πέλλας, της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, της Ημαθίας και της Πιερίας.
Ο συνδυασμός «Μέτωπο Ανάπτυξης» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ημερίδων και σεμιναρίων σ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες των πρώην νομαρχιακών διαμερισμάτων, για τη λειτουργία στην πράξη του εγχειρήματος της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου