Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Στον αγώνα η ελπίδα και η προοπτική

Του Αλέκου Χατζηκώστα,
Η μέρα που το ΠΑΣΟΚ ψήφισε στη Βουλή την αντιδραστικότερη νομολογία του τελευταίου αιώνα. Με σαφήνεια η κυβέρνηση στο δίλημμα «με τη μεγαλοεργοδοσία ή με το λαό», η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Με την μεγαλοεργοδοσία, ενάντια στο λαό».
Γνωστή η θέση τους από καιρό. Απλά στη Βουλή στις 14/12 την υπέγραψαν φαρδιά - πλατιά ώστε να μη μένει καμιά αμφιβολία σε κανέναν από τους ψηφοφόρους τους.
Κάνουν σημαία το θράσος. Δηλώνουν πως κανείς τους, στο ΠΑΣΟΚ, δεν κοιμάται αυτές τις μέρες, γιατί όλοι διαφωνούν με αυτά που αποφασίζουν. Με δυσκολία κρύβουν τη χαρά τους μεγαλοδημοσιογράφοι που έχουν δώσει μάχες να πείσουν πως όποιος δεν είναι ΠΑΣΟΚ, δεν έχει λόγο ύπαρξης. «Ούτε εξεγέρσεις έκαναν, ούτε επαναστάσεις», πανηγυρίζουν.
Η επίθεση που ξεδιπλώνεται στοχεύει στο σήμερα και στο αύριο των λαϊκών στρωμάτων.Δε χτυπάει μόνο τους εργάτες, αλλά και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες. Το μαύρο μέτωπο εργοδοσίας, κυβέρνησης, τρόικας τσακίζει ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενισχύοντας ταυτόχρονα πολύμορφα το κεφάλαιο.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης, οργάνωσης της πάλης από τα κάτω, ώρα ταξικής αντεπίθεσης και λαϊκής συμμαχίας. Κάθε χώρος δουλειάς, και κατοικίας να μετατραπεί σε ταμπούρι του αγώνα. Ο αγώνας θα είναι σκληρός, θα χρειαστούν μακρόχρονες θυσίες. Αλλά μόνο αυτές θα πιάσουν τόπο και όχι οι θυσίες των κεκτημένων και των δικαιωμάτων μας σε όφελος του κεφαλαίου. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει στο λαό για να τον συντρίψουν και να σωθούν, η απάντηση πρέπει να είναι η ίδια. Ο λαός με την ανεξάντλητη δύναμή του να επιβάλει το δίκιο του.
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις στις 15 Δεκέμβρη απέδειξαν ότι αργά, αλλά σταθερά, ο «κοιμισμένος γίγαντας» (λαός) βγαίνει στο προσκήνιο, ξεπερνώντας κάθε είδους αναστολές και φόβους. Το γνωρίζουν, το αισθάνωνται και προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν οι κρατούντες με κάθε μέσο. Με τη βία των ΜΑΤ, με τις προβοκάτσιες των «κουκουλοφόρων», με την πολύμορφη προπαγάνδα τους ότι δήθεν «δεν υπάρχει προοπτική», ότι « οι αγώνες είναι μάταιοι γιατί η κυβέρνηση εάν υποκύψει θα χρεοκοπήσουμε». Με ανάλογες κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο για «κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας» κ.α
Ας μην τους κάνουμε λοιπόν το «χατίρι», εμείς ως λαός. Ας τους κάνουμε να χάσουν τον ύπνο τους. Ας κλιμακώσουμε τους μαζικούς-αποφασιστικούς αγώνες μας για να αποτρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα τους, να ανατρέψουμε τελικά την πολιτική τους. ‘Η αυτοί ή εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου