Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Μ. Χαλκίδης: «Οι αντοχές της κοινωνίας στέρεψαν»

Με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης, αργά το βράδυ της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου, που αφορά μεταξύ άλλων και στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών δεδομένων αλλά και της εργασιακής δικαιοσύνης στον ιδιωτικό τομέα, ο βουλευτής Ημαθίας και Τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το βράδυ της Τρίτης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε νόμο του Κράτους τις πιο σκληρές και απάνθρωπες ρυθμίσεις για τους εργαζομένους, συνεχίζοντας έτσι την χωρίς σχέδιο και κοινωνική φροντίδα πολιτική της. Έφερε το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, Το θέσπισε δηλαδή με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα να μιλήσουν οι βουλευτές. Γιατί άραγε;



Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα ότι «λεφτά υπάρχουν», και όταν ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός, είχε απαντήσει ότι τα λεφτά βρίσκονται στα 30δις περίπου ευρώ ανείσπρακτων οφειλών. Με το νομοσχέδιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ έφερε ρύθμιση που διέγραφε αυτά τα χρέη προς το Δημόσιο, μέχρι το ύψος των 24δις ευρώ. Ευτυχώς, μετά από σθεναρή και βροντερή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και άλλων κομμάτων, η ρύθμιση αυτή αποσύρθηκε.

Η Νέα Δημοκρατία, έχει τονίσει από την αρχή ότι θα κάνει γόνιμη Αντιπολίτευση και δεν θα καταφύγει στον μηδενιστικό μονόλογο. Αυτό το κάναμε πράξη χθες βράδυ. Στηρίξαμε μεταξύ άλλων τις ρυθμίσεις που αφορούν στις ΔΕΚΟ, ψηφίσαμε τη μείωση της φορολογίας στα μικρά και μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητα καθώς και τη μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό διότι είναι οι μοναδικές που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Δυστυχώς, όλο το υπόλοιπο νομοσχέδιο αποτελεί ντροπή για τους αγώνες των εργαζομένων, δεδομένου ότι καταργεί τις εργασιακές σχέσεις. Και ενώ θεσπίζει ένα «εργασιακό μεσαίωνα» για τις σχέσεις εργαζομένου – εργοδότη, απλόχερα χαρίζει 200 εκ ευρώ στους μεγαλοκαναλάρχες με ειδική ευνοϊκή του ρύθμιση.

Ο ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που τόλμησε να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο, διαγράφηκε. Αυτή είναι η φιλοσοφία ΠΑΣΟΚ. Αποφασίζει και διατάζει, σαν απολυταρχικό και ολοκληρωτικό καθεστώς, όταν κάτι δεν του αρέσει. Φιμώνει όλους τους βουλευτές και τους απαγορεύει να μιλήσουν, φέρνοντας νομοσχέδια με διαδικασίες-εξπρές.

Οι αντοχές της κοινωνίας στέρεψαν. Ο τόπος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε εξαθλίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου