Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Σειρά συναντήσεων του Αγροτικού Κινήματος Ελλάδος

Το “Αγροτικό Κίνημα Ελλάδος” και η “Αγροτική Κίνηση” για τον διευρυμένο Δήμο Νάουσας σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2011. Για τους αγρότες ευχόμαστε πλούσια σοδειά.
Το Αγροτικό Κίνημα Ελλάδος στο πλαίσιο της ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων με αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 ο Πρόεδρος και μέλη του κόμματος συναντήθηκαν με εκπροσώπους των διοικήσεων του συλλόγου νέων αγροτών Ημαθίας και της ένωσης κατασκευαστών γεωργικών μηχανημάτων. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του κόμματος σε ένα ευχάριστο και χαρούμενο κλίμα. Συζητήθηκαν πολλά θέματα όπως: α) ο εκτοπισμός στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων από τα πολύ φθηνά τουρκικά προϊόντα, β) τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες και οι επιχειρήσεις κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων, γ) η ρευστή οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μέσα στο 2011 και ο κίνδυνος της χρεοκοπίας, δ) το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας και των ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων, ε) η ενίσχυση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την κοινή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της στο αγροτικό εισόδημα και στ) η ανάγκη δημιουργίας δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων. Τα μέλη των διοικήσεων των συλλόγων μας ενημέρωσαν για τις δραστηριότητές τους, ενώ ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κινήματος Ελλάδος κ. Στέργιος Κώνας τόνισε την ανάγκη πολιτικών παρεμβάσεων μέσω των οργάνων του κόμματος. Ο κ. Κώνας δήλωσε σχετικά : “Οι νέοι μας εκπλήσσουν και μας συναρπάζουν με την ώριμη σκέψη τους, τον γόνιμο προβληματισμό τους σχετικά με το μέλλον των αγροτών και με την ποικιλία των απόψεων και των προτάσεων για την επίλυση των
προβλημάτων. Πιστεύω ότι είναι άξιοι και ικανοί να αναλάβουν με υπευθυνότητα την διαχείριση των αγροτικών ζητημάτων. Εμείς είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι για κάθε είδους συνεργασία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου