Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Εξασφαλίστηκαν τα κονδύλια του 2011 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Mετά από δίμηνη διαβούλευση σε ανώτατο επίπεδο με τον Επίτροπο Laslo Andor και τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Υπουργείο Εργασίας εξασφάλισε τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” διασφαλίζοντας τη συνέχιση του προγράμματος για το 2011 και 4.500 θέσεις εργασίας των εργαζομένων στις 1.050 δομές του προγράμματος.
Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” θεσμοθετήθηκε το 2002 από την κυβέρνηση με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών και φροντίδας στους ηλικιωμένους ανθρώπους, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και σε όσους χρήζουν βοήθειας.
Οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου προγράμματος έτυχαν της κοινωνικής αποδοχής ολόκληρης της κοινωνίας, εξυπηρετώντας περισσότερους από 80.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ ετησίως με σημαντικά θετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια.
Με την επιτυχή κατάληξη των διαβουλεύσεων με την ΕΕ, κατά το 2011 η δράση θα υλοποιηθεί μέσω εξατομικευμένου συστήματος «κουπονιών» (vouchers) προς τους ωφελούμενους.
Οι ωφελούμενοι της δράσης είναι άτομα -συνήθως συγγενικά- με εξαρτώμενα μέλη στις οικογένειές τους (εξυπηρετούμενοι) και οι οποίοι, είτε ως άνεργοι που αποδεδειγμένα αναζητούν εργασία, είτε ως εργαζόμενοι επαπειλούμενοι με ανεργία, ωφελούνται από το πρόγραμμα, καθώς αποδεσμεύονται από την φροντίδα των συγγενικών τους προσώπων.
Με συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και με βάση τις ανάγκες και δυνατότητες των καλλικρατικών δήμων, η μελλοντική βιωσιμότητα του προγράμματος θα εξασφαλισθεί, μεταξύ άλλων, και με την μετατροπή των δομών σε Κοινωνικές Επιχειρήσεις Κοινωνικής Φροντίδας βάσει του νομοσχεδίου που άμεσα κατατίθεται στη Βουλή.
πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου