Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Άγγελου Τόλκα για το Νοσοκομείο Νάουσας


Από το γραφείο του Βουλευτή Άγγελου Τόλκα ανακοινώθηκαν τα εξής: «Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν με τη δημιουργία “υποθέσεων και σεναρίων” που αφορούν την απαξίωση του Συστήματος Δημόσιας Υγείας των πολιτών και την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας.
Ήδη από τις 29/11/2010 ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας είχε συνεργασία για το θέμα αυτό με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση ή ακόμη και σκέψη για όλα όσα διακινούνται περί υποβάθμισης του Νοσοκομείου και ότι τον Απρίλιο θα ανοίξει ο διάλογος για τον Χάρτη Υγείας, όπου οι τοπικές κοινωνίες και οι αρμόδιοι φορείς θα καταθέσουν τις απόψεις τους.
Ο Άγγελος Τόλκας τόνισε την σημασία του Νοσοκομείου Νάουσας όχι μόνο για το νέο Καλλικρατικό Δήμο Νάουσας, αλλά και για ολόκληρο το Νομό, καθώς η ποιότητα των υπηρεσιών και των ιατρών είναι υψηλού επιπέδου και αξιοζήλευτη από άλλα μεγάλα νοσοκομεία. Επίσης ζήτησε να υπάρξει ιδιαίτερη πρόνοια λόγω των συνθηκών της περιοχής με στόχο τις ποιοτικές υπηρεσίες και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Νάουσας, αλλά και συνολικά της Ημαθίας.
Για την προετοιμασία της παραπάνω συνάντησης ο Άγγελος Τόλκας είχε προ εβδομάδων συνεργασία με τον Διοικητή και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Νάουσας με τους οποίους συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του ζητήματος. Ακόμη σε επικοινωνία του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας, ο τελευταίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία ενέργεια ή ειδοποίηση για δήθεν συγχώνευση των δύο νοσοκομείων.
Την στιγμή που συνεργαζόμαστε σχεδόν καθημερινά με τις Διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων για την αναβάθμισή τους είναι απαράδεκτο να δημιουργούνται φήμες σε βάρος της Υγείας των πολιτών για καταργήσεις ή υποβαθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου