Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

«Δικαίωμα στο παιχνίδι» από τα παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου Νάουσας






Τα παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου Νάουσας στο πλαίσιο του προγράμματος "Δικαίωμα στο παιχνίδι" επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και είχαν μία συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Καραμπατζό. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν το χώρο όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το τόπο τους, αλλά και να ενημερώσουν για την κατάσταση των παιδικών χαρών της πόλης μας. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος τα παιδιά είχαν επισκεφτεί και αξιολογήσει τις παιδικές χαρές της γειτονιάς τους και έκριναν πως κάποιες από αυτές είναι επικίνδυνες ή ακατάλληλες για την ηλικία τους. 
Έκαναν παράκληση στον κ. Δήμαρχο να τις διορθώσει, ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια. Ο κ. Δήμαρχος εξήγησε στα παιδιά ότι θα ελέγξει και ο ίδιος το πρόβλημα και από τη νέα χρονιά θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις παιδικές χαρές. Ακολούθησε μια μικρή συζήτηση για το πρόβλημα των παιδιών  σε σχέση με το παιχνίδι τους στη γειτονιά, τα πολλά αυτοκίνητα και τους απρόσεχτους οδηγούς. 

Τα παιδιά άκουσαν με πολλή προσοχή τις συμβουλές του κ. Δημάρχου  για να γίνει η πόλη μας ακόμη πιο όμορφη και  ανθρώπινη, αλλά και για να φροντίζουν και να προσέχουν τον εαυτό τους.  
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την παιδική έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής των παιδικών τμημάτων  των εικαστικών εργαστηρίων της Κ.Ε.ΔΗ.ΠΟΝ,  όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις πολύ όμορφες και πρωτότυπες δημιουργίες των μικρών καλλιτεχνών, αλλά και να πάρουν ιδέες ώστε να τις αξιοποιήσουν σε δικά τους έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου