Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου στο Κλειδί

Δύο νέα έργα μεγάλης αξίας και σπουδαίας σημασίας στον τομέα των οδικών αξόνων για την Κεντρική Μακεδονία, συνολικού προϋπολογισμού 55.478.047 €, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης με την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013» με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου.

Το πρώτο έργο είναι «Εγνατία Οδός: Βελτίωση- Αναβάθμιση Α/Κ Κλειδίου», της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας με προϋπολογισμό 27.478.047 €.
Με το έργο αυτό θα βελτιωθεί και θα αναβαθμιστεί ο ανισόπεδος κόμβος Κλειδίου που συνδέει σήμερα τους δύο μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της χώρας, την Εγνατία Οδό με τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ύψος του οικισμού «Κλειδί» στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.
Με την αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου οι κλάδοι 2 (Κατερίνη- Βέροια) και 4 (Βέροια- Κατερίνη) θα κατασκευαστούν εκ νέου ενώ ακόμη θα βελτιωθούν η μηκοτομή και οι επικλίσεις στους κλάδους που διατηρούνται, δηλαδή στον κλάδο 1 (Βέροια- Θεσσαλονίκη) και στον κλάδο 3 (Θεσσαλονίκη Βέροια).
Με τις πιο πάνω εργασίες επιτυγχάνεται η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των κλάδων του υφιστάμενου Α/Κ Κλειδίου και εξασφαλίζεται ταχύτητα 70 km/h σε όλους τους κλάδους. Επίσης θα κατασκευαστεί νέος ασφαλτικός τάπητας, μήκους περίπου 300 μέτρων  επί της Εγνατίας Οδού ως αναπροσαρμογή του κόμβου με το κατασκευασμένο τμήμα Κουλούρα- Κλειδί.
Το δεύτερο έργο είναι « Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκη- Κιλκίς- Δοϊράνη, τμήμα Α/Κ Μαυρονερίου- Είσοδος Κιλκίς»», προϋπολογισμού 28.000.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου