Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας






Συνεδρίασε στις 30/05/2011 στο δημοτικό κατάστημα της Νάουσας το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας. Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν:
1.      Προέγκριση ίδρυσης καταστημάτων.
2.      Ενημέρωση του σώματος από τον πρόεδρο κ. Θωμά Τσουκαλά  για την ανάληψη της διαχείρισης των δημοτικών κοιμητηρίων από τη Δημοτική Κοινότητα. Όπως τόνισε δεν θα είναι μόνο οικονομική άλλα θα περιλαμβάνει και τη μέριμνα για την εύρυθμη λειτουργία  και συντήρησή τους. Προανήγγελλε επίσης έργα υποδομής  που θα βελτιώσουν την εικόνα των κοιμητηρίων καθώς και τη σύνταξη νέου κανονισμού λειτουργίας.
3.      Ενημέρωση για το τουρνουά χάντμπολ που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Κοινότητα 17-19 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο με την επιμέλεια των προπονητών του «Ζαφειράκη» και τη συμμετοχή των μαθητών και των γυμναστών τους. Τέθηκε η ιδέα των προπονητών να διοργανωθούν παρόμοια τουρνουά σε πάρκα και δρόμους για διάφορα αθλήματα, ώστε να ζει η πόλη στους ρυθμούς της διοργάνωσης και να επεκταθεί η πρωτοβουλία και στις άλλες δημοτικές ενότητες Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, ώστε να αναδειχθεί η ομοιογένεια του ενιαίου Δήμου Νάουσας.
4.      Σκέψεις εντυπώσεις για τις πρόσφατες εκδηλώσεις στην επέτειο του Ολοκαυτώματος, οι οποίες κορυφώθηκαν με τα αποκαλυπτήρια από τον κ. Δήμαρχο των δύο μνημείων υψηλής αισθητικής στο δημοτικό πάρκο. Αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση σχολικού διαγωνισμού ποίησης, θεατρικού έργου, πεζογραφήματος, στίχου και μουσικής σύνθεσης με θέμα το χαλασμό της Νάουσας. Επίσης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση για ονομασία της κεντρικής αίθουσας της Εστίας Μουσών με το όνομα του αειμνήστου Νικολάου Ταούλα, για να τιμηθεί ο άνθρωπος που χρόνια εργάστηκε για να ολοκληρώσει το ορατόριο για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας και να το παρουσιάσει το 2010 λίγο πριν το θάνατό του.
5.       Συζητήθηκαν επίσης σκέψεις για την περαιτέρω οργάνωση του Συμβουλίου και την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου