Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Η Δημοκρατική Συμμαχία για την ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε.



E-mail


Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ημαθίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με ικανοποίηση παρατηρεί να επανέρχεται στην επικαιρότητα η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της λεγόμενης "πρώην Περιφερειακής Αγοράς της Κουλούρας" («ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε.»). Αισθανόμαστε ότι συμβάλαμε κι εμείς σ’ αυτό, με την πρόσφατη επίσκεψη του ευρωβουλευτή της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κ. Θόδωρου Σκυλακάκη στην Ημαθία, ο οποίος ανέδειξε από την πλευρά του το θέμα, με τις δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ημαθίας και άλλους τοπικούς φορείς (έχοντας μάλιστα και προσωπική άποψη για την περιοχή και τον χώρο των εγκαταστάσεων στην Κουλούρα).
Η άποψη ότι η εγκατάλειψη και η μη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αυτών "είναι η ντροπή της Ημαθίας", όπως εκφράστηκε από τον Θόδωρο Σκυλακάκη στη συνέντευξη τύπου που διοργανώσαμε, αποτυπώνει την πλήρη εικόνα μιας υπόθεσης που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Εφόσον υπάρχει μια πλήρης μελέτη και όλοι οι εμπλεκόμενοι (και μη) τοπικοί φορείς εκφράζουν τη θετική βούληση για την υλοποίησή της, το Υπουργείο Γεωργίας και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να ανταποκριθούν άμεσα και να δώσουν τη λύση για την αξιοποίηση -επιτέλους- του χώρου.
Η αξιοποίηση του χώρου τόσο με την εκεί εγκατάσταση του Τελωνείου Ημαθίας (και άλλων υπηρεσιών συναφών με το τοπικό εμπόριο και τις εξαγωγές/εισαγωγές) όσο και με άλλες παράλληλες χρήσεις, θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Το να κοιταζόμαστε όλοι στα μάτια, συμφωνώντας απλώς και να χάνουμε συνεχώς χρόνο, είναι εις βάρος του τόπου. Πρέπει επί τέλους να δράσουμε άμεσα.
Δημοκρατική Συμμαχία
Ομάδα Πρωτοβουλίας Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου