Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Κλιμάκιο Τούρκων κτηνιάτρων στην Βέροια



Για ενημέρωση σε θέματα λειτουργίας των βιομηχανικών σφαγείων Βέροιας επισκέφθηκε για δύο μέρες την Ημαθία τούρκικο κλιμάκιο κτηνιάτρων, αποτελούμενο από  υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της γειτονικής χώρας, συνοδευόμενα από κτηνιάτρους του ελληνικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Συζητήθηκαν θέματα κρεοσκοπικού ελέγχου στα βιομηχανικά σφαγεία Βέροιας, προστασίας των ζώων κατά τη
μεταφορά, ευζωίας των ζώων, αλλά και διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων που αποκλείονται της κατανάλωσης από τον άνθρωπο.
Παράλληλα, έγινε επίσκεψη στο κυνοκομείο Βέροιας, όπου έγινε ενημέρωση για τον τρόπο περισυλλογής των αδέσποτων σκύλων, ζητήματα εμβολιασμών, στειρώσεων κ.α.
Τη δεύτερη μέρα το κλιμάκιο επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε ενημέρωσε για την πρωτιά της Ημαθίας στην παραγωγή βοείου κρέατος στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στα βιομηχανικά σφαγεία της Βέροιας ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι είναι τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, τόσο σε θέματα σφαγής όσο και διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων, δεδομένου ότι διαθέτουν το μεγαλύτερο σε δυναμικότητα κλίβανο πανελλαδικά, όπου τα ζωικά υποπροϊόντα αποτεφρώνονται και αδρανοποιούνται πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου