Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Παρέμβαση – Πρόταση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 23/06 για το Δ.Σ. της «Αμάλθειας» (Αγορά Κουλούρας)


PDF Εκτύπωση E-mail

«Οχτώ ολόκληρα χρόνια, το ίδιο αυτό σχήμα, η ίδια αντίληψη που φιλοδοξεί και σήμερα να ασκήσει τη διοίκηση και να έχει την πλειοψηφία των μετοχών, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την εξαιρετική αυτή υποδομή που βρίσκεται στην στρατηγικότερη θέση της Ημαθίας, πάνω στην Εγνατία Οδό.Ο Νόμος του Υπουργείου Γεωργίας που παραχώρησε τις αγορές αυτές σε τοπικούς φορείς πρόβλεπε συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου στα όρια του οποίου βρίσκεται η αγορά, της μεγαλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης της περιοχής και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Λόγω των περιορισμών του Νόμου περί ανωνύμων Εταιρειών, η είσοδος του Επιμελητηρίου στο αρχικό σχήμα έπρεπε να καθυστερήσει για λίγους μήνες. Με ευθύνη όμως των άλλων μετόχων αυτό δεν έγινε ποτέ.
Σήμερα, οχτώ χρόνια μετά, διαβάζουμε στην εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας την πρόταση να ελέγχει εξολοκλήρου η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου τις μετοχές, αποκλείοντας κάθε άλλη φυσική παρουσία έστω και με έναν πολύ μικρό αριθμό μετοχών που δε θα διατάρασσε τον συσχετισμό δυνάμεων, αντίθετα θα εμπλούτιζε την διοίκηση της Αμάλθειας με καινούριες ιδέες και προτάσεις. Κυριάρχησε και πάλι η ίδια εσωστρεφής και αναποτελεσματική τακτική που οδήγησε το ζήτημα σε αποτελμάτωση.
Εμείς, σαν παράταξη Μέτωπο Ανάπτυξης, προτείνουμε να δοθεί ένας αριθμός μετοχών στο Επιμελητήριο Ημαθίας, σε έναν κατεξοχήν αναπτυξιακό φορέα που έχει και την τεχνογνωσία και τους μηχανισμούς και τις ιδέες για να βγάλει το θέμα από την αφάνεια και το τέλμα. Αλλιώς δηλώνουμε ότι θα καταψηφίσουμε την εισήγηση της πλειοψηφίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου