Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Η περιφέρεια στο επίκεντρο». Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη


Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, η περιφέρεια έχει βυθιστεί στον απόλυτο μαρασμό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα σε λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογή της κατάφερε να διαλύσει ό,τι με μεθοδικότητα και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό είχαμε δημιουργήσει σε όλη την επικράτεια.  Αναρίθμητα παραδείγματα έργων που εγκαταλείφθηκαν «στη μέση», άλλων έργων που καθυστέρησαν και καθυστερούν αδικαιολόγητα και άλλων που δεν ξεκίνησαν ποτέ ενώ για αυτά υπήρχε είτε κοινοτική είτε κρατική χρηματοδότηση αναδεικνύουν την εικόνα αποσύνθεσης και παρακμής που επικρατεί στην ελληνική επαρχία. Η Ημαθία, ο δικός μας τόπος, αποτελεί δυστυχώς αντιπροσωπευτικό παράδειγμα εγκατάλειψης από κυβερνώντες και μη, από τους ανθρώπους που είχαν καθήκον να υπερασπιστούν την περιοχή μας όντας στην κυβέρνηση αλλά και από εκείνους που, παρά το θεσμικό τους ρόλο στα κέντρα των αποφάσεων, προτίμησαν το δρόμο της σιωπής. Σήμερα, η ανεργία έχει τσακίσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους μας. Την ελπίδα αυτού του τόπου για ένα καλύτερο μέλλον την έχει αντικαταστήσει ο φόβος και η
απαισιοδοξία, η πεποίθηση ότι τίποτε δεν μπορεί πια να αλλάξει, ότι ζούμε σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Όμως σε όλα αυτά υπάρχει απάντηση και η απάντηση λέγεται ανάπτυξη. Την επομένη των εκλογών της 6ης Μαΐου, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά ξεκινά την προσπάθεια για την αναστύλωση της περιφέρειας.
            Για την περιοχή μας συγκεκριμένα προτείνουμε:

  • Την Ολοκλήρωση βασικών οδικών υποδομών και βιομηχανικών υποδομών στην Ημαθία.
  •   Την Αειφόρο ανάπτυξη μέσα από την αξιοποίηση της έρευνας και της τεχνολογίας  στην παραγωγική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και τις  Ήπιες μορφές ενέργειας.
  •  Την διασύνδεση της παραγωγικής και μεταποιητικής μας δραστηριότητας με την εξαγωγική προσπάθεια των συνεταιριστικών μας οργανώσεων και των κοινωνικών φορέων του τόπου μας.
  •  Την αναζήτηση πόρων μέσω εθνικών και κοινοτικών πόρων για τους δυο βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Την διαδραστικότητα και συνεργατικότητα στην προσέλκυση τουριστικού ρεύματος σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας .
  •  Την επίλυση του χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων μέσα από έναν περιφερειακό σχεδιασμό.
  •   Τη  διατήρηση και αναβάθμιση των τοπικών περιφερειακών υπηρεσιών και κοινωνικών δομών.
  • Την ενδυνάμωση των δυο Νοσοκομείων της Ημαθίας και των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας  υγείας και περίθαλψης.


Δίνουμε τέλος στην εγκατάλειψη της περιοχής μας, δίνουμε τέλος στην απαξίωση της αγροτικής παραγωγής γιατί η χώρα έχει ανάγκη να στηριχτεί στις δικές τις δυνάμεις. Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης ώστε να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο, ώστε να αντικρίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και την ελπίδα που κάποιοι μας στέρησαν.  Ζητώ τη στήριξή σας γιατί θεωρώ χρέος ενός βουλευτή επαρχίας να αγωνίζεται για τον τόπο του, να αγωνίζεται για να λύσει τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Θεωρώ χρέος μου να αγωνίζομαι διαρκώς για την Ημαθία και τους Ημαθιώτες. Μαζί μπορούμε πολλά. Και μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ
ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου