Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Πάντα κοντά στην παράδοση η Υποψήφια Βουλευτής Δώρα Μπαλτατζίδου

dora_starΤο πρώτο παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη Βέροιας και την Ημαθία. Άψογη η διοργάνωση του Λυκείου των Ελληνίδων - Παράρτημα Βέροιας, ανάλογη με την πορεία και την ιστορία του όλα αυτά τα χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της Ημαθίας. Διοίκηση, χοροδιδάσκαλοι μουσικοί και εξακόσιοι μικροί χορευτές ενώθηκαν με κίνητρο την αγάπη τους για το πολιτισμό, τον παραδοσιακό χορό και φυσικά το αποτέλεσμα εκπληκτικό!
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Δώρα Μπαλτατζίδου, τόνισε για την διοργάνωση ότι «η ιστορία έδειξε, ότι οι Έλληνες όταν ενώνονται τότε γράφουν ιστορία! Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες και θα πρέπει να στηρίζονται από όλους τους φορείς του τόπου. Προερχόμενη από τον χώρο του πολιτισμού και ως ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «ΜΙΕΖΑ» Κοπανού, θα σας στηρίζω και θα με βρίσκεται πάντα αρωγό σε ότι κάνετε».
Στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας 
dora_lesxi_veriaΗ επίσκεψη της Υποψήφιας Βουλευτή Δώρας Μπαλτατζίδου στη Λέσχη, εξελίχθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο- σε απολογισμό της δράσης της για τα τρέχοντα προβλήματα της Ευξείνου Λέσχης, αφού η Δώρα είναι από τα πιο δραστήρια μέλη της.
Κυρίως συζητήθηκαν οι πολύ θετικές εξελίξεις στο ζήτημα του εκδημοκρατισμού και της νομιμότητας στη διοίκηση του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά, τόσο σε επίπεδο ενεργειών προς το Υπουργείο Παιδείας, όσο και σε επίπεδο δικαστικού αγώνα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκφράζοντας όλοι την ικανοποίηση τους για την μέχρι τώρα πορεία.
Επίσης συζητήθηκε και το "καυτό" θέμα του ΕΤΑΚ που ταλανίζει την Λέσχη, αφού καλείται να πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους, χωρίς να εισπράττει καμία ωφέλεια από το κτίριο της. Αντίθετα έχει επωμιστεί το βάρος του πολιτιστικού έργου χωρίς ούτε ένα ευρώ κρατική επιχορήγηση από κανένα Υπουργείο. Η κα Μπαλτατζίδου ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης και για τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν εδώ και καιρό με το Υπουργείο Πολιτισμού, με στόχο τη λειτουργία λαογραφικού μουσείου στο κτίριο της Λέσχης και την απαλλαγή από τον ΕΤΑΚ.
Η συνάντηση έληξε με ανανέωση του ραντεβού για μετά τις εκλογές, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε η κα Μπαλτατζίδου "εμείς θα βρεθούμε, με κάθε κυβέρνηση!!!"
Στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας
dora_lesxi_naousaΚατά την επίσκεψή της ενημερώθηκε από την Διοίκηση, για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και ην εξέλιξη του προγράμματος ψηφιοποίησης και συντήρησης της. Όπως είναι γνωστό η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων στη Νάουσα φιλοξενεί πάνω από 900 παλιά βιβλία από την Αργυρούπολη του Πόντου και διατηρεί αυτούσια την ποντιακή παράδοση με ποντιακά τραγούδια χορούς και γενικά τον ποντικό πολιτισμό. Οι Αργυρουπολίτες πρόσφυγες έφεραν με τον ξεριζωμό τους 5000 τόμους βιβλίων, από τους οποίους οι 972 τόμοι διασώζονται στη βιβλιοθήκη στη Εύξεινου της Νάουσας. Η βιβλιοθήκη αποτελεί κόσμημα όχι μόνο για την Νάουσα και την Ημαθία αλλά για όλο τον Ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου