Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, πανάθεμά μας! Του Κώστα Γιοβανόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Ημαθίας των ‘Ανεξάρτητων Ελλήνων’


Καθώς τα γερασμένα θηρία λασπομαχούν στο προεκλογικό ποτάμι, ακούγονται βρυχηθμοί φοβεροί, κοάσματα απελπισίας, όρνεα παραφυλάγουν. Ξαποσταίνω μια στάλα στην όχθη και ξεκαθαρίζω φωναχτά:
Όσοι έχετε καμιά κλήση της τροχαίας για σβήσιμο, εκείνοι που το αυθαίρετό σας δεν περνάει με τίποτε, όποιοι ελπίζουν να κάνω τα κουμάντα να πάρει η ανιψιά τη θεσούλα (τι στην ευχή δικηγόρος είμαι…) κι ο φαντάρος το βύσμα για...
κοντινή μετάθεση, ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΤΕ. Ο βουλευτής υπάλληλος των κολλητών, ο μεσίτης των κομματικών παραμάγαζων, τα σάλια στο πτώμα ενός κράτους αναξιοκρατικού δεν με αφορούν.
Μαζί όμως, παρέα θα χτυπήσουμε και θα ανοίξει κάθε σφαλιστή πόρτα, το savoir vivre όταν περιμένεις χρόνια το δίκιο σου τελείωσε, θα διεκδικήσουμε ασυμβίβαστα και στου βοδιού το κέρατο την αξιοσύνη και την έντιμη προκοπή.     
Ιδέα δεν έχω αν θα εκλεγώ. Αν τα φέρει έτσι όμως η εντολή κι η τύχη,  άφοβα προφταίνω να μαθευτεί, πως αστυνομικούς να με προσέχουν δεν θα χρειαστώ. Την ένστολη περηφάνια των παιδιών μας που ορκίστηκαν να φυλάγουν τα σπίτια και τις περιουσίες μας, δεν θα τη μεταλλάξω σε ιδιοτέλεια. Όσο διατηρώ το δικαίωμα επιλογής, κανέναν φρουρό της πατρίδας δεν θα τον σύρω να μου κλείνει τα ραντεβού, να τον ντύσω οδηγό, δακτυλογράφο, υπηρέτη.
Γιοβανόπουλος Γ. Κώστας
Υποψήφιος Βουλευτής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου