Σάββατο 28 Απριλίου 2012

«Ζήση, κάνε κάτι να σηκώσουμε κεφάλι!»


Με χαμόγελα υποδέχεται ο κόσμος τον υπ. Βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας, Ζήση Χ. Πατσίκα, απ’ όπου κι αν περνάει ενώ παγιωμένη πλέον θεωρείται η απαίτηση του κόσμου για ανανέωση των εκπροσώπων του στη Βουλή, όπως σε καθημερινή βάση διαπιστώνει και ο ίδιος στις περιοδείες του σε χωριά του Νομού.
Έχοντας ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο ενημέρωσης των Ημαθιωτών σχετικά με την υποψηφιότητά του και αφού ολοκλήρωσε ένα πρώτο «πέρασμα» από όλα τα χωριά του κάμπου, μοιράζοντας το προεκλογικό του πρόγραμμα και συνομιλώντας με τους κατοίκους, είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι σε αυτές τις εκλογές, πράγματι, το αίτημα για ανανέωση θα λάβει «σάρκα και οστά».
Το βράδυ της Παρασκευής 27 Απριλίου, ο υποψήφιος βουλευτής περιόδευσε σε διάφορα χωριά του κάμπου (Νησί, Καβάσιλα, Επισκοπή Αντιγονιδών, Βρυσάκι, Σταυρός) όπου συναντήθηκε με τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες και κομματικά στελέχη ενώ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από απλούς ανθρώπους στα καφενεία και τις ταβέρνες των χωριών. Αν και το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα «σφιχτό» καθώς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να καλυφθεί μια πολύ μεγάλη απόσταση, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ζήσης Πατσίκας βγήκε εκτός προγράμματος από τη μεγάλη επιθυμία του κόσμου να μιλήσει μαζί του.
«Ζήση μου κάνε κάτι να σηκώσουμε κεφάλι», ήταν η μόνιμη «επωδός» των ανθρώπων του κάμπου. «Νιάτα θέλουμε αγόρι μου και όχι άλλα ψέματα, θα μπορέσεις;».
Ο υποψήφιος βουλευτής , κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, χρησιμοποίησε λόγο απλό και «από καρδιάς» προσπαθώντας να εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασής του. «Δεν ήρθα για να γκρεμίσω», έλεγε σε κάθε ευκαιρία. «Ναι, το παλιό μας πλήγωσε. Ναι, το βαρεθήκαμε. Ναι, ακούσαμε και πολλά ψέματα. Είμαι όμως εδώ να ενώσω. Με τα νιάτα μου και το πρόγραμμά μου. Είμαι εδώ για να χτίσω, όχι για να χαλάσω και τα δυο-τρία καλά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και σας ζητώ να με εμπιστευτείτε. Δείτε σε μένα το παιδί και το εγγόνι σας. Δείτε σε μένα την ελπίδα και την ανανέωση, πάμε μαζί να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο, με νέα μυαλά, με καθαρό βλέμμα και κυρίως με καθαρή και ήσυχη τη συνείδησή μας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου