Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή του Επιμελητηρίου στο νομάχη για την “Αλμάθεια” Άμεση σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την διασφάλιση της διαχείρισης της περιουσίας

Αξιότιμε κ. Νομάρχη,
Σε μερικές ημέρες λήγει η θητεία σας ως τελευταίου αιρετού άρχοντα στο θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και περνάμε στην νέα διοικητική δομή της αιρετής Περιφέρειας.
Το Επιμελητήριο Ημαθίας από την αρχή που αναλάβετε την διοίκηση της Νομαρχίας σας επεσήμανε πως έπρεπε να δοθεί λύση στην αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς της Κουλούρας, γνωστή σε όλους ως « Αμάλθεια».
Η λύση που πάντα είχε προβληθεί από πλευρά του ήταν η δημιουργία ενός διακομιστικού εξαγωγικού κέντρου με όλες τις αναγκαίες παράλληλες υποστηρικτικές λειτουργίες όπως άλλωστε προέβλεπε η ίδρυσή του και ήταν εμφανής ο ρόλος στην οικονομία και την φυσιογνωμία του νομού. Λύση που πολλοί ενστερνίστηκαν, ακόμα και στενοί σας συνεργάτες.
Στο διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα η διοίκηση της «Αμάλθειας» και εσείς προσωπικά δεν κατορθώσατε να δώσετε μία λύση έχοντας διαφορετικές ιδέες για την αξιοποίηση της, ανεφάρμοστες ίσως και ανεδαφικές, φτάνοντας στην τωρινή αποτελμάτωση.
Σήμερα, ένα μόνο βήμα από την μετάβαση στην νέα Διοίκηση της Περιφέρειας σας καλούμε επιτέλους να περισώσετε ότι είναι δυνατό και όπως από καιρό σας έχουμε ζητήσει να τολμήσετε την μεταβίβαση μέρους των μετοχών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο Επιμελητήριο ώστε η πλειοψηφία να παραμείνει σε φορείς της περιοχής.
Σας καλούμε λοιπόν να ζητήσετε την άμεση σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και να θέσετε το θέμα ενώπιον όλων των μελών του ώστε να ληφθεί η απόφαση που θα διασφαλίσει ότι η διαχείριση της περιουσία του Ημαθιώτικου λαού θα παραμείνει στα χέρια του, μακριά από σκοπιμότητες που ενδεχόμενα θα αναπτυχθούν στο ευρύτερο ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείτε στην ενοποιημένη Περιφέρεια.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Ουσουλτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου