Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Κάλεσμα Εργατικού κέντρου Νάουσας σε απεργία και κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας βρίσκονται στη δίνη ενός αντεργατικού ανεμοστρόβιλου, εργοστάσια κλείνουν, οι απολύσεις «πέφτουν βροχή», η ανεργία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.
Εκατοντάδες δεν έχουν πληρωθεί μισθούς, δώρα, επιδόματα. Ζουν με την αγωνία για τα ακόμα χειρότερα που έρχονται. Ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν τη μείωση μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των ΣΣΕ, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, τις μεγάλες αυξήσεις σε ΔΕΗ, συγκοινωνίες, διόδια, τους τοπικούς φόρους και τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας – πρόνοιας, της παιδείας.
Οι φτωχοί αγρότες οδηγούνται στο ξεκλήρισμα, το εισόδημά τους συρρικνώνεται, πετσοκόβονται οι επιδοτήσεις και διογκώνεται το κόστος παραγωγής. Φορτώνονται με βαριά χαράτσια, όπως την μεταφορά αγροτικών μέσων και εφοδίων, την αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΟΓΑ, των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ, των επιτοκίων χορηγήσεων της ΑΤΕ, την αύξηση των ζωοτροφών και το νέο χαράτσι των 5 € για κάθε ζώο για την ηλεκτρονική σήμανση.
Οι μικροί ΕΒΕ είναι «μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας», καθώς ο τζίρος κατρακύλησε στον πάτο, τα έξοδα και οι φόροι ανέβηκαν, με αποτέλεσμα οι χρεοκοπίες να αυξάνονται και τα λουκέτα να μπαίνουν το ένα μετά το άλλο. Τα βάσανά τους μεγαλώνουν. Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι δε μπορούν να πληρώσουν ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές.
Οι νέοι που σπουδάζουν ζουν ένα παρόν στημένο και βλέπουν το μέλλον χειρότερο. Δουλειά δε βρίσκουν, μετακομίζουν στα αστικά κέντρα, σύνταξη δεν πρόκειται να πάρουν.
Οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας βιώνουν πιο άμεσα και πιο οδυνηρά το δράμα της οικονομικής ανέχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Πολλές λαϊκές οικογένειες βρίσκονται σε απόλυτη φτώχεια.
Το Νοσοκομείο μας υποβαθμίζεται συνεχώς, σχεδιάζεται η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας ή και κλείσιμο.
Το ΙΚΑ έμεινε χωρίς τους απαραίτητους γιατρούς, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό.
Η υγεία μετατρέπεται σε εμπόρευμα που πωλείτε και όποιος δεν έχει λεφτά πεθαίνει. Το νερό μετατράπηκε από φυσικό κοινωνικό αγαθό σε «προϊόν» που πωλείτε πανάκριβα.
Απολυμένοι άνεργοι έμειναν απροστάτευτοι χωρίς κανένα εισόδημα, χωρίς γιατρούς και φάρμακα. Νέες απολύσεις ετοιμάζονται στην ΕΝ-ΚΛΩ, στο Δήμο, στα super – market, στις κατασκευές κλπ.
Μπήκε πρόσφατα νέο χαράτσι στους γονείς για θέρμανση και την μεταφορά μαθητών στα σχολεία.
Η κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ υλοποιεί την αντεργατική πολιτική της ΕΕ με το αντιλαϊκό μνημόνιο που έχουν σχεδιάσει χρόνια τώρα. Λέει ψέματα ότι δε θα πάρει νέα μέτρα, λέει ψέματα ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική της.
Η επίθεση δεν έχει τέλος. Σχεδιάζουν νέα βάρβαρα μέτρα. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.
ΑΝΟΧΗ και ΣΙΩΠΗ σημαίνει δραματική χειροτέρευση της ζωής. Βάζουν ταφόπλακα στο μέλλον όλων των λαϊκών στρωμάτων, ιδιαίτερα της νεολαίας.
Είναι ΑΘΛΙΟ ΨΕΜΑ ότι «σώζουν την πατρίδα». Ληστεύουν τους εργαζόμενους, οδηγούν στον αφανισμό τους μικρούς επαγγελματίες, ξεριζώνουν τους μικρούς αγρότες, για να σώσουν τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Αυτά ακριβώς προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός της κυβέρνησης, νέα προνόμια στο κεφάλαιο.
Να γυρίσουμε την πλάτη στους υποστηριχτές της ΕΕ και της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, να γυρίσουμε την πλάτη στα δεκανίκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να στηριχτούμε με εμπιστοσύνη στο ΠΑΜΕ να δυναμώσουμε το συντονισμό και την κοινή δράση των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών.
Να χτίσουμε τη λαϊκή συμμαχία.
Πατριωτισμός για μας είναι το δίκιο του λαού. Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας σας καλεί στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Δεκέμβρη, 7.30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου για την καλύτερη προετοιμασία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 15 Δεκέμβρη.
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε:
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 10π.μ.: παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΑΕΔ για τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΕΝ-ΚΛΩ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ:
8.30 π.μ., προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στο Νοσοκομείο
9.00 π.μ., διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο με αίτημα να μην υποβαθμιστεί, δημόσια – δωρεάν υγεία για όλους. Πορεία προς την πλατεία
10.00 π.μ., απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία
11.00 π.μ. πορεία διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ με αίτημα να προσληφθούν γιατροί, βοηθητικό – νοσηλευτικό – διοικητικό προσωπικό με βάση τις ανάγκες μας και να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας άνεργων – απολυμένων.
15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
 Να νεκρώσουν τα εργοστάσια, όλοι οι χώροι δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 Να κλείσουν τα μαγαζιά
 Κανένας αγρότης στο χωράφι

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Να τραντάξει η πόλη με το σύνθημα:
«Θέλουμε δουλειά με δικαιώματα, όχι ανεργία
την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία.
Θέλουμε δημόσια, δωρεάν μόρφωση – υγεία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου