Σάββατο 21 Απριλίου 2012


Με 4,2 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA.

Η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό της τάξεως του 17,3%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 13,1%, ποσοστά ελαφρώς αυξημένα και για τα δύο κόμματα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε πριν από τρεις ημέρες. Ακολουθεί το ΣΥΡΙΖΑ με 8,8%, το ΚΚΕ με 7,6% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%.
Σε ότι αφορά την εκτίμηση ψήφου, συνολικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν αθροιστικά 40,6%, με τη ΝΔ να φτάνει το 22,7% και το ΠΑΣΟΚ ΤΟ 17,9%. Και στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά τους εμφανίζοντας ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου, η βουλή που θα προκύψει ενδέχεται να είναι δεκακομματική, αφού τα ποσοστά δείχνουν είσοδο τόσο της Δημοκρατικής Συμμαχίας όσο και των Οικολόγων Πράσινων.
Στην ερώτηση «οι θέσεις ποιου αρχηγού είναι πιο κοντά στις δικές σας» το 16,1 των ερωτηθέντων απάντησε εκείνες του Αντώνη Σαμαρά, το 15,6% απάντησε εκείνες του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 9.8% και ο Πάνος Καμμένος με 6,5%, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 29,3% των ερωτηθέντων απαντά ότι κανενός αρχηγού οι θέσεις δεν είναι ιδιαίτερα κοντά στις δικές του.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου