Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» για την Ημαθία


Παρουσιάστηκε την Πέμπτη 24 Απρίλη το ψηφοδέλτιο της  «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, παρουσία της υποψήφιας Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινας Χαραλαμπίδου.
Η σ. Χαραλαμπίδου τόνισε πως στην Ημαθία έχουμε ένα από τα καλύτερα ψηφοδέλτια, στο οποίο δε θα βρείτε υποψήφιους από πολιτικά τζάκια ούτε επαγγελματίες πολιτευτές, αλλά ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, με πολυετή καθημερινή παρουσία και προσφορά σε όλα τα κινήματα και τους αγώνες του λαού μας.
Στις σύντομες ομιλίες τους η υποψήφια Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Θανάσης (Σάκης Χειμώνας) αναφέρθηκαν στην κρισιμότητα της εκλογικής μάχης και στην ανάγκη για ανατροπή τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές Α΄ και Β΄ βαθμού (δήμοι και περιφέρεια) όσο και στις ευρωεκλογές, τονίζοντας τη ριζική αντίθεση του συνδυασμού μας στον «Καλλικράτη. Επισήμαναν ότι στην τριπλή εκλογική μάχη μία θα πρέπει να είναι επιλογή, αυτή της ανατροπής της μνημονιακής συγκυβέρνησης και ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισαν την ανάγκη «να γκρεμιστεί το κάστρο της μνημονιακής πολιτικής»
Ειδικότερα η σ. Χαραλαμπίδου, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματος της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στην αποβιομηχανοποίηση της περιφέρειάς μας, η οποία μάλιστα ξεκίνησε πριν την εφαρμογή των μνημονίων αλλά και στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τονίζοντας πως τόσο ο κ. Τζιτζικώστας όσο και ο κ. Ιωαννίδης φέρουν τεράστιες ευθύνες, αφού ο μεν πρώτος υλοποίησε όλες τις μνημονιακές πολιτικές στην Περιφέρεια και ο δεύτερος τις υπερψήφισε στη βουλή.
Ειδική αναφορά έγινε από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Θανάση Χειμώνα στις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων του νομού για τη μη κατασκευή του διοικητηρίου, με αποτέλεσμα να πληρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ενοίκια αλλά και στα προβλήματα του κόσμου της εργασίας στον τόπο μας (αγροτικές αποζημιώσεις, ανεργία κ.α.).
Το ψηφοδέλτιο της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αποτελείται από:
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Θανάσης (Σάκης) Χειμώνας
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Ηλιάδης Νικόλαος (ελεύθερος επαγγελματίας – αγρότης)
Κελεσίδης Νεόφυτος (ελεύθερος επαγγελματίας)
Κιοσέογλου Ελευθέριος (βιομηχανικός εργάτης, Μέλος Διοίκησης Ε.Κ.Θ.)
Παπούλιας Ελευθέριος (καθηγητής, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ημαθίας, πρώην Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας)
Σιδηροπούλου – Μουρατίδου Κυριακή (Κική) (Συνταξιούχος υπάλληλος Οικονομικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Βέροιας)
 Σπυρίδου Αναστασία (Νατάσσα) (Εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών μαθημάτων)
Φαρμάκης Κωνσταντίνος (ελεύθερος επαγγελματίας, Μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ηλεκτρικής Ενέργειας (φωτοβολταϊκά)
Χατζησάββας Παναγιώτης (δάσκαλος, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου