Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Απεργιακή συγκέντρωση θα κάνει στη Νάουσα το Εργατικό Κέντρο την Πρωτομαγιά



Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καρατάσου (9.30πμ) θα κάνει την Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Στο Πρωτομαγιάτικο απεργιακό κάλεσμά του αναφέρει:
"Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος. Κάνουμε απολογισμό των αγώνων της χρονιάς που πέρασε. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα για την ανασύνταξη του κινήματος, για την ενότητα της τάξης μας, για ένα συνδικαλιστικό κίνημα απαλλαγμένο από τους εγκάθετους της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων, της ΕΕ.
Διδασκόμαστε από την αιματοβαμμένη θυσία των πρωτοπόρων της τάξης μας, από το Σικάγο το 1886, στη Θεσσαλονίκη το 1936 και τους 200 Κομμουνιστές της Καισαριανής το 1944, έως και σήμερα, από κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα της εργατιάς σε όλο τον κόσμο, ότι τίποτα δε κερδίζεται χωρίς οργάνωση και αγώνα, χωρίς κίνημα ταξικό, ρήξης και ανατροπής.
Τίποτα δε χαρίστηκε στην εργατική τάξη από καμία κυβέρνηση της εξουσίας των αφεντικών. Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική.
  • Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
  • Δεν χαμηλώνουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας, δεν αποδεχόμαστε τη λογική του μικρότερου κακού, δεν υποτάσσουμε τις ανάγκες μας κάθε φορά στους στόχους κερδοφορίας των εκμεταλλευτών μας.
  • Δεν δεχόμαστε τίποτα ως τετελεσμένο, την εφαρμογή όσων ψήφισαν και τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν.
Κριτήριο για εμάς είναι η ικανοποίηση των σύγχρονών αναγκών μας με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας, του πλούτου που παράγουμε.
Δε θα αποδεχθούμε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, για 300 ευρώ, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, με συντάξεις επιδόματα φτώχειας. Να ζούμε μια ζωή με την ανασφάλεια, το φόβο και τις αυταπάτες.
Δε θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν σκλάβοι στους βιομηχάνους, τους επιχειρηματίες, δεν αποδεχόμαστε τα σχέδια τους για κατάργηση κάθε συλλογικής ρύθμισης, δεν κάνουμε πίσω από τη διεκδίκηση της υπογραφής των ΣΣΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου