Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Στην πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης



kalaitzidis peristeer
Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις εορτασμού του ποντιακού ελληνισμού της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Περιστερεώτα, στο Ροδοχώρι της Νάουσας, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 23 Απριλίου, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της «Αλληλεγγύης».
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο κ. Καλαϊτζίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ιδρύματος κ. Κυριακίδη και τα μέλη του δ.σ, αλλά και κατοίκους του Ροδοχωρίου, τονίζοντας ότι στο πρόγραμμα της «Αλληλεγγύης» κυριαρχεί η αξιοποίηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και στην Ημαθία ειδικότερα:



kalaitzidis peristeer1
« Με συγκίνηση σήμερα προσκυνήσαμε τα Ιερά Λείψανα και τις Άγιες Εικόνες που έφεραν οι πρόγονοι μας από το ομώνυμο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στον Πόντο, που διακονεί αδιάλειπτα τον Τριαδικό Θεό, με τις προσευχές των πατέρων του, εδώ και 1262 χρόνια.. Ο συνδυασμός μας ως πρώτο του στόχο έχει την άμεση αξιοποίηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Ημαθία, με άξονα τα Μοναστήρια και τα Προσκυνήματα της Παναγίας Σουμελά, του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και της Σκήτης Τιμίου Προδρόμου. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα το Ροδοχώρι, σε συνδυασμό με την ανιστόρηση της βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης και των Ιερών της Κειμηλίων στη Νάουσα, θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών από όλη την οικουμένη. Εύχομαι ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Γεώργιος να σκέπει όλους μας» τόνισε σε δηλώσεις του, μετά το πέρας των θρησκευτικών τελετών και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που ακολούθησαν, ο κ. Καλαϊτζίδης.
Πριν από τον εκκλησιασμό του στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα ο κ. Καλαϊτζίδης είχε προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Νάουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου