Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Πάγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν

Πάγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν

Σκλήρη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόσυρση της ρομά ακτιβίστριας Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Όπως είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, «ο ΣΥΡΙΖΑ έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν!».
Εξηγώντας το σκεπτικό του ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι η απόφαση απομάκρυνσης της Σαμπιχά ήταν «θέσφατο του προξενείου (σ.σ. στην Κομοτηνή)» προσθέτοντας ότι ο αντικαταστάτης της είναι «νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ, κοντινός συνεργάτη του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ που έχει άριστες σχέσεις με το προξενείο».
«Την έβγαλε το προξενείο, διότι ήταν ανεξάρτητη από αυτό και είχε έρθει σε αντίθεση μαζί του και ήταν Μουσουλμάνα, Ρομά και γυναίκα, και έβαλε τον άνθρωπό του στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο πρώην ΥΠΕΞ, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφερθεί με θετικά σχόλια για την υποψηφιότητα της ρομά Μουσουλμάνας αφού με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον κ. Πάγκαλο, ακουμπούσε τρεις κατηγορίες ψηφοφόρων:
-πρώτον τους Ρομά
-δεύτερον τους Μουσουλμανους «όχι μόνο τους Μουσουλμάνους της μειονότητας και της Συνθήκης της Λωζάννης, αλλά και άλλες ομάδες, όπως είναι οι πακιστανοί εργάτες, οι οποίοι είναι Μουσουλμάνοι και δεν τους καλύπτει καμία σύμβαση και συνθήκη»
-τρίτον τις γυναίκες «και μάλιστα ό,τι πιο καταπιεσμένο σ’ αυτή τη χώρα, που είναι να είναι γυναίκα
«Θα ψηφίσω ή ΝΔ ή Ποτάμι»
Παράλληλα ο κ. Πάγκαλος στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές - αν και σε προηγούμενη συνέντευξή του είχε ανακοινώσει ότι θα στηρίξει «το Ποτάμι» - λέγοντας ότι έχει πλέον δύο επιλογές - ή ΝΔ ή Ποτάμι - από τις οποίες θα επιλέξει μια όταν φτάσει μπροστά στο παραβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου