Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Δήλωση Δημάρχου Νάουσας για τις χαμηλές αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους παραγωγούς


Μετά την ανακοίνωση από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων στους παραγωγούς του δήμου Νάουσας, που επλήγησαν από τη μεγάλη χαλαζόπτωση τον Ιούνιο του 2013, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Οι αποζημιώσεις που ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ για τους παραγωγούς που επλήγησαν από την καταστροφική χαλαζόπτωση τον περσινό Ιούνιο, προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή σε όλους. Πρόκειται για εμπαιγμό, γιατί οι αποζημιώσεις - οι οποίες ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση περίπου 10 μηνών - είναι κατά 50% μικρότερες από εκείνες που είχαν δεσμευθεί δημόσια τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και ο ΕΛΓΑ. Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις δεν εφαρμοστήκαν αντικειμενικά κριτήρια στις εκτιμήσεις, ούτε δίνονται δίκαιες αποζημιώσεις στους παραγωγούς. 
Εκφράζουμε την συμπαράσταση και τη στήριξή μας στον αγώνα των παραγωγών, και απαιτούμε από το Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ άμεσα να αποκαταστήσει την αδικία, καταβάλλοντας σε όλους τους παραγωγούς τις αποζημιώσεις που δικαιούνται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου