Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ο Κώστας Γιοβανόπουλος στα «Φλωράκεια 2012»




Είχα την υψηλή τιμή να παρακολουθήσω στις 12-7-2012 τους στρατιωτικούς αγώνες "Φλωράκεια 2012" που διεξήχθησαν στον στίβο μάχης της Β' Μοίρας Καταδρομών στη Νάουσα.
Τιμήθηκε η θυσία του αρτινού αντιστρατήγου Ευάγγελου Φλωράκη που το ελικόπτερό του συνετρίβη υπό ΑΔΙΑΛΕΥΚΑΝΤΕΣ ΑΙΤΙΕΣ στις 4.20 της 11ης Ιουλίου 2002 περίπου δύο χιλιόμετρα έξω από την Πάφο, βυθίζοντας σε πένθος και αναπάντητα ερωτηματικά το έθνος (σύρθηκαν στον θάνατο και μια σειρά ακόμη ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών). Η ηγεσία του στο Β' Σώμα Στρατού της Βέροιας έμεινε φωτεινό παράδειγμα ευτολμίας ενώ όταν χάθηκε υπηρετούσε με αξιοσύνη στην προμετωπίδα της Κυπριακής Εθνοφρουράς ως Αρχηγός.
Είχε τιμηθεί με όλες τις προβλεπόμενες ηθικές αμοιβές και δεν υπάρχει ένστολος που υπηρέτησε υπό τις διαταγές του ή Ημαθιώτης που να τον γνώρισε προσωπικά, και να μην ομολόγησαν εκ μέσης καρδίας το ενάρετο ανυπέρβλητο του ανδρός.
Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στους συνεχιστές της παράδοσης, στον αντιστράτηγο Κων/νο Τόπη και τους επιτελείς του για την εντυπωσιακή εκδήλωση που οργάνωσαν.

Γιοβανόπουλος Γ. Κώστας
Βουλευτής Ημαθίας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου