Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αμερικάνοι γευσιγνώστες επισκέφθηκαν τη Νάουσα και δοκίμασαν ξινόμαυρο





Την Παρασκευή 20 Ιουλίου και για 2 μέρες επισκέφτηκαν την πόλη της Νάουσας 2 αμερικανοί γευσιγνώστες και ένας γνωστός αντιπρόσωπος εισαγωγικής και εξαγωγικής εταιρίας, στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων από το San Francisco στους οινοποιούς του Ξινόμαυρο Νάουσας.
Η αποστολή, με αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο Νάουσας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τα εξής οινοποιεία με σειρά επίσκεψης: VAENI Νάουσα, Κτήμα Χρυσοχόου, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Φουντή και Κτήμα Κελεσίδη κατά την πρώτη ημέρα και κατά την δεύτερη: Αμπελώνες Ταραλά (Elinos), οινοποιείο Μπουτάρη, οινοποιείο Δαλαμάρα, Κτήμα Διαμαντάκου και Κτήμα Καρυδά.
Να επισημανθεί ότι κατά το δείπνο της πρώτης ημέρας το κρασί που σερβιρίστηκε ήταν του παραγωγού Καστανιώτη, και την δεύτερη μέρα του παραγωγού κυρίου Μελιτζανή καθώς ο χρόνος περιόρισε τις επισκέψεις σε όλα τα οινοποιεία.
Φαίνεται πάντως πως η αποστολή έμεινε ικανοποιημένη από το ξινόμαυρο και σε τέτοιους δύσκολους καιρούς οποιαδήποτε κίνηση προώθησης ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό μοιάζει με βάλσαμο.
Τέλος οι επισκέπτες απόλαυσαν και μια επιμορφωτική επίσκεψη στο μουσείο της Βεργίνας καθώς και στη σχολή του Αριστoτέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου