Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η βλακεία είναι τελικά ανίκητη..!


Ηλιθιότητα δίχως όρια τόσο απ΄την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όσο και απ΄τους γνωστούς κατ'επάγγελμα "προοδευτικούς" σαχλαμάρες που δήθεν αγανάκτησαν από ένα αστείο που κυκλοφορεί ως ανέκδοτο μεταξύ των νέων εδώ και μήνες και η πρωταθμήτρια Β.Παπαχρήστου ανήρτησε στο twitter..
 
  • Από πότε η οποιαδήποτε  Ολυμπιακή Επιτροπή και το κάθε κόμμα απέκτησαν το δικαίωμα να λογοκρίνουν σχόλια στα social media και ακόμα περισσότερο να ακυρώνουν τις προσπάθειες χρόνων μιας νέας αθλήτριας να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες;


 Σάλο έχει προκαλέσει στον αθλητικό κόσμο η απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να αποκλείσει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου ύστερα από ένα προσωπικό της...   σχόλιο στο twitter το οποίο αρκετοί χαρακτήρισαν ρατσιστικό.

Αρχικά  δεν υπήρχε πρόθεση από την ΕΟΕ να θέσει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκινούν σε 48 ώρες στο Λονδίνο, την Βούλα Παπαχρήστου, ωστόσο, κάποιες έντονες πιέσεις της κοινής γνώμης, αποφάσισε να την αφήσουν εκτός μεταλλίων. Αν και η ίδια ζήτησε στη συνέχεια συγνώμη δίνοντας εξηγήσεις ωστόσο η απόφαση της ΕΟΕ δεν έχει αλλάξει και όλα δείχνουν πως η πρωταθλήτρια θα μείνει εκτός Λονδίνου.

Σε δηλώσεις στο sport-fm.gr η Βούλα Παπαχρήστου  τόνισε ότι δεν ήθελε να μειώσει κανέναν και ότι το μήνυμά της ήταν απλά ένα αστείο που είδε στο facebook.

«Έλεος, δεν μπορώ να κάνω χιούμορ; Δεν ήθελα να μειώσω κανέναν. Το είδα στο Facebook γέλασα και γι' αυτό το ανέβασα. Που να φανταστώ ότι θα με πουν ρατσίστρια και θα γίνει όλο αυτό;» τόνισε η Παπαχρήστου και κατέληξε: «Πως γίνεται να είμαι ρατσίστρια και να έχω Βούλγαρο προπονητή;».
Θυμίζουμε ότι το «ρατσιστικό» tweet που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ήταν το εξής: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα... Τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανήρτησε στο facebook μια δήλωση μετανοίας την οποία μετέφρασε και στα αγγλικά
«Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς, αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένειά μου».

Σε ανακοίνωση της η ομάδα της ΑΕΚ στην οποία ανήκει η Βούλα Παπαχρήστου υπερασπίζεται την αθλήτριά της, ενώ αποδοκιμάζει κάθε μορφή ρατσισμού. Ειδικότερα στην ανακοίνωση της η ΑΕΚ επισημαίνει: «Η αθλήτρια Παρασκευή Παπαχρήστου  τιμά με την αγωνιστική της παρουσία τόσο τα χρώματα της ΑΕΚ όσο και της Εθνικής Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, φέρνοντας... μετάλλια και διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Ένα προσωπικό λάθος το οποίο παραδέχτηκε και η ίδια δημόσια, σε προσωπικό της χώρο κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώσει την προσωπικότητα, το ήθος και την προσφορά της.


Ποια είναι η Βούλα Παπαχρήστου

Όλη η Ελλάδα μιλά για τη Βούλα Παπαχρήστου όχι για κάποια νέα επίδοσή της αλλά για ένα προσωπικό σχόλιο που ανέβασε στο twitter και προκάλεσε τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και από μικρή ασχολήθηκε με το στίβο που τόσο αγαπά. Έχει δεσμό με τον πρωταθλητή του Kick Boxing Λευτέρη Χαχαμίδη με τον οποίο αναμένεται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησία τον Δεκέμβριο.

Η πρόταση γάμου που της έκανε ο αγαπημένος έγινε πάνω στην πίστα του νυκτερινού μαγαζιού όπου τραγουδούσε ο Νίκος Βέρτης.

Η Βούλα Παπαχρήστου έχει διακριθεί το 2008 όπου βγήκε 3η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2009 όπου κατέκτησε την 3η θέση στους Μεσογειακούς, ενώ την ίδια χρονιά βγήκε 1η στο Πανευρωπαϊκό νέων. Το 2011 κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση στο Πανευρωπαικό νέων στο τριπλούν.

Η Βούλα ανήκει στην ομάδα της ΑΕΚ ενώ ο προπονητής της είναι ο Γιώργος Πομάσκι.

Η σύγκριση που της γίνεται με την Βούλα Τσιαμήτα είναι αναπόφευκτη καθώς όπως η ίδια είχε δηλώσει παλαιότερα « Νομίζω ότι της μοιάζω αρκετά. Η ίδια είπε στον προπονητή μου ότι της αρέσω, γιατί διαθέτω κάποια χαρίσματα που είχε κι εκείνη, όπως ο τσαμπουκάς, το θάρρος στους αγώνες και το τρέξιμο",
Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που δέχεται η Βούλα Παπαχρήστου στην ιστοσελίδα της στο facebook. Τα περισσότερα είναι μηνύματα αγάπης και θαυμασμού προς την Ελληνίδα πρωταθλήτρια η οποία βιώνει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα της.
 
 Αντιδράσεις των κομμάτων

Το σχόλιο της αθλήτριας προκάλεσε μεταξύ άλλων και πολιτικές αντιδράσεις. «Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους», σχολίασε σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. «Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής», ανέφερε η Ιπποκράτους.
«Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, ζητώντας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
«Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», επισήμανε η ΔΗΜΑΡ.
Η απόφαση για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ορθή και αποτελεί μια στοιχειώδη και επιβεβλημένη ενέργεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για τον αποκλεισμό της Β. Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/07/blog-post_9226.html#ixzz21f2AJMfW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου