Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Επισκέψεις του Κώστα Καραπαναγιωτίδη σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς


Με επισκέψεις στις εγκαταστάσεις των συνεταιρισμών ‘Αλιάκμων’ και ‘Μέσης’ συνεχίστηκε το πρόγραμμα επισκέψεων του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη σε παραγωγικές μονάδες της Ημαθίας.
Διαπιστώθηκε ότι παρά παγκόσμια κρίση που έριξε τις τιμές, η αγροτική οικονομία παραμένει η κινητήριος δύναμη της Ημαθίας και δίνει ευοίωνες προοπτικές στον χώρο των τροφίμων, δεδομένου ότι η ζήτηση των προϊόντων μας είναι πολύ μεγάλη. Στις επαφές του με τους εκπροσώπους των ομάδων παραγωγών ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της διοίκησης σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς για τη διεύρυνση των αγορών στις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, πολιτική επιλογή που δικαιώθηκε από τα πράγματα και συνεχίζεται στρατηγικά, πόσο μάλλον όταν βοηθά στην εξεύρεση πολλών εποχικών θέσεων εργασίας.
Τέλος, ο κ. Καραπαναγιωτίδης προέτρεψε άπαντες, για μια ακόμη φορά, στη συνέχιση και ένταση των προσπαθειών προστασίας της παραγωγής από τα φυτοφάρμακα, με στόχο την παραγωγή προϊόντων καλύτερης ποιότητας και απόλυτης ασφάλειας, γεγονός που εκτιμάται πολύ στις συνεργαζόμενες αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου