Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ικανοποιημένη η Γεωργία Μπατσαρά για την ανοδική πορεία ΑΛΜΜΕ και VENUS σε περίοδο οικονομικής ύφεσης

Συναντήσεις με διοικητικά και διευθυντικά στελέχη των συνεταιριστικών βιομηχανιών ΑΛΜΜΕ και VENUS είχε η βουλευτής Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά, συνοδευόμενη από τον...
επιστημονικό της συνεργάτη Νίκο Κατανά.
Στην ΑΛΜΜΕ συνομίλησε με τον διευθυντή Πέτρο Αλαγκιοζίδη, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της συνεταιριστικής βιομηχανίας. Ενημέρωσε για την αύξηση στον κύκλο εργασιών της συνεταιριστικής επιχείρησης κατά 6% μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012, καθώς και για την 100% απασχόληση Ελλήνων εργατών φέτος σε σχέση τα προηγούμενα χρόνια.

Στη VENUS η κ. Μπατσαρά ξεναγήθηκε στη γραμμή παραγωγής και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Θεολόγη Καραϊνδρο και τον διευθυντή Αντώνη Μαρκοβίτη ότι παραμένει η μεγαλύτερη εξαγωγική βιομηχανία στον τομέα της, με εξαιρετικά μεγάλο κύκλο εργασιών και μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς.
Κοινό στοιχείο και των δύο συνεταιριστικών βιομηχανιών της Ημαθίας είναι το ότι στους μελλοντικούς τους σχεδιασμούς έχουν την τεράστια αγορά της Κίνας.
Από την πλευρά της η κ. Μπατσαρά δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη δυναμική πορεία των δύο βιομηχανιών, τονίζοντας ότι θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τις προσπάθειές τους. Η βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση και την περηφάνια της που στους καιρούς της ύφεσης ο πρωτογενής τομέας της Ημαθίας μαζί με τη συνεταιριστική μας βιομηχανία παραμένουν τα καλά ‘χαρτιά’ της τοπικής οικονομίας, με πωλήσεις ποιοτικών προϊόντων τους σχεδόν σε όλον τον πλανήτη. Τέλος τόνισε ότι παρακολουθεί διακριτικά το έργο του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη, βλέποντας με ικανοποίηση την έμφαση που δίνεται στην οργάνωση, την έρευνα και την καινοτομία, επιλογές που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο αγροτικό προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου