Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Συνεργασία Βέροιας - Τρηρ σε τουρισμό, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κοινωνικές δομές


dimarxos_fouxtel
Σε αδελφοποίηση με την Γερμανική πόλη Τρηρ θα προχωρήσει ο δήμος Βέροιας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας πάνω σε θέματα τουρισμού, κοινωνικών δημοτικών δομών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Την Δευτέρα, το δημαρχείο Βέροιας επισκέφθηκε η Γερμανική αντιπροσωπεία, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Υφυποργός Εργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένος της Ανγκελας Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χανς Φούχτελ. Τον κ. Φούχτελ συνόδευαν ο περιφερειάρχης του Τρηρ, ο κ. Σβάρτσερ, και ο Λευτέρης Οικονόμου, διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού του Βερολίνου.
Ο κ. Φούχτελ, ως αρμόδιος να βοηθά Γερμανούς δημάρχους στις αδελφοποιήσεις τους με Ελληνικούς δήμους τόνισε ότι στην ενωμένη ευρώπη, πρέπει οι λαοί να βοηθούν ο ένας τον άλλο, μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Στο ίδιο μήκος κύμματος ήταν και οι τοποθετήσεις των κ. Οικονόμου, Σβάρτσερ οι οποίοι τόνισαν ότι η Βέροια έχει να κερδίσει από αυτή την συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των κοινωνικών δομών.
Από την πλευρά της Βέροιας, με ικανοποίηση χαιρέτησαν αυτή την προσπάθεια, η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Ουσουλτζόγλου και η πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας Γεωργία Μιχαηλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου