Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για την ΤΑΒ




Από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Με απόφαση του ΔΣ της ΤΑΒ (3-5 Πηγάδια) που με παλιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε μετατραπεί σε ΑΕ διαλύθηκε, είχε μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕ) και  παραχωρείται σε ιδιώτες, με απλήρωτους τους εργαζόμενους. Σε ΑΕ επίσης έχουν μετατραπεί ΔΕΤ, ΔΗΠΟΝ κλπ., ενώ η ΔΕΥΑΝ είναι ΑΕ από την ίδρυσή της. Είναι απόφαση της ΕΕ όλων των Κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια της «απελευθερωμένης αγοράς και ανταγωνιστικότητας».
Απαραίτητο εργαλείο για να προχωρήσει ο Δήμος πιο γρήγορα αυτές τις διαδικασίες, που συνοδεύονται με απολύσεις, κατάργηση ΣΣΕ, ελαστική, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, είναι ο «Καλλικράτης».

Σειρά έχουν ΔΕΤ – Κιόσκι – ΔΗΠΟΝ – Καθαριότητα και άλλες Υπηρεσίες του Δήμου, ενώ παράλληλα θα παραχωρούνται (νοικιάζονται, πωλούνται) σε ιδιώτες: βουνό, δημοτική περιουσία, ύδρευση, άρδευση, οι οποίοι θα αξιοποιούν όλες τις υποδομές που πλήρωσαν οι δημότες, με αποκλειστικό στόχο το κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες.
Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που συμφώνησε και υλοποιεί τον «Καλλικράτη» είναι τεράστιες, λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν, ήταν και παραμένει συνειδητή πολιτική τους επιλογή.
Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι ο «Καλλικράτης» θα φέρει επίσης συγχωνεύσεις – κλείσιμο Νοσοκομείου, ΙΚΑ, σχολείων, υπηρεσιών, θα μετατρέψει την ζωή των εργαζομένων σε κόλαση, δίνοντας νέα προνόμια και τζάμπα χρήμα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο προσλήψεις εργαζομένων στο δήμο με 526 ευρώ μικτά και σήμερα «τάχα» αναρωτιούνται γιατί δεν έχει πελάτες η ΤΑΒ ή γιατί δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να πληρώσουν νερό.
Συμφώνησαν με την πολιτική που μειώνει μισθούς και συντάξεις, αλλά πρωτοστάτησαν για γενναίες χρηματοδοτήσεις με κρατικές εγγυήσεις που δόθηκαν στους βιομηχάνους της περιοχής μας με γνωστά τα αποτελέσματα.
Ποτέ δεν αντιστάθηκαν στην βάρβαρη πολιτική που τσακίζει την ζωή των εργαζόμενων και συνταξιούχων, που ξεκληρίζει τους αγρότες και κλείνει μαγαζιά.
Ποτέ δεν διεκδίκησαν μαζί με το λαό τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις από το κράτος, έτσι ώστε να παραμείνουν όλες οι υπηρεσίες και η περιουσία στα χέρια του Δήμου. Επέλεξαν την υποταγή, το συμβιβασμό, τη διπλοφορολόγηση των δημοτών.
Εμείς λέμε:
Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι της ΤΑΒ με ευθύνη του δήμου.
Καμία απόλυση – καμία αλλαγή εργασιακών σχέσεων
Δεν θέλουμε Δήμο επιχειρηματία με λειτουργία μάνατζερ που θα πουλά γη, υπηρεσίες και εργαζόμενους μαζί.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα κανένας να παραχωρήσει, να πουλήσει δημοτική περιουσία, γιατί ανήκει στον λαό.
Μπορεί και σήμερα να αποτραπεί το νέο έγκλημα και η συνέχειά του, μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα και κυρίως να διαλέξουν τον δρόμο που θέλουν να διαβούν, έχουν αποκούμπι.
Μπορούσε η ΤΑΒ, ΔΕΤ, Κιόσκι, ΔΗΠΟΝ, ΔΕΥΑΝ κλπ να είναι Δημοτικοί Οργανισμοί, οι εργαζόμενοι με πλήρη σταθερή εργασία που θα παρέχουν φτηνές – ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες και επισκέπτες της περιοχής μας.
Αυτό προϋποθέτει κρατική χρηματοδότηση και απόδοση των οφειλών του κράτους προς τους δήμους. Κυρίως, όμως, προϋποθέτει σύγκρουση με την εφαρμοζόμενη πολιτική, το αντιδραστικό οικοδόμημα της ΕΕ, του προγράμματος σταθερότητας γιατί ο «Καλλικράτης» είναι αναπόσπαστο κομμάτι του.
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας διαφώνησε με τον «Καλλικράτη», διαφώνησε με την μετατροπή σε ΑΕ της ΤΑΒ, ενημέρωσε έγκαιρα τη δημοτική αρχή και τους εργαζόμενους. Η πλειοψηφία, όμως, της Δημοτικής Αρχής όχι μόνο συμφώνησε, αλλά καθησύχασε όλους τους εργαζόμενους όπως και της ΔΕΤ ότι δεν θα χάσουν την δουλειά τους. Η ζωή όμως δείχνει την σκληρή πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου