Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Εντυπωσιακή η προβολή της Π.Κ.Μ και της Ημαθίας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Στουτγάρδης



Στα πλαίσια της υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Π.Κ.Μ., στις 6 & 7 Ιουλίου στήθηκε και λειτούργησε περίπτερο στον κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Στουτγάρδης, με στόχο την προώθηση και προβολή των τουριστικών προϊόντων της Κ.Μ.
Ο κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Στουτγάρδης είναι από τους μεγαλύτερους της Γερμανίας και της Ευρώπης, από τον οποίο καθημερινά διακινούνται  250.000 περίπου άτομα.
Στον κεντρικό αυτό Σταθμό στήθηκε για δύο ημέρες περίπτερο 60 τ.μ. περίπου με μεγάλες φωτογραφίες από την περιοχή της Κ.Μ.,  διανεμήθηκε διαφημιστικό υλικό για τις τουριστικές περιοχές  της Κ.Μ. και δόθηκαν πληροφορίες στους επισκέπτες του περιπτέρου.
Τα λογότυπα του περιπτέρου ήταν «Ελλάδα - Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Η γη του Μ. Αλεξάνδρου» και «Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στην Κεντρική Μακεδονία».
Το υλικό μοιράστηκε σε τσάντες που δινόταν από κοπέλες που φορούσαν  μπλουζάκια με τα λογότυπα και υπολογίζεται ότι δόθηκαν πάνω από 6.000 διαφημιστικά έντυπα. Το θετικό ήταν ότι οι επιβάτες που έπαιρναν το υλικό αυτό θα το έβλεπαν μέσα στο τρένο έστω και από περιέργεια και όσοι από αυτούς το άφηναν εκεί θα το έβλεπαν οι επόμενοι επιβάτες και γενικά δεν θα το πετούσαν όπως συνηθίζεται σε Εκθέσεις για υλικό που δεν ενδιαφέρει τον επισκέπτη.
Η παρουσία αυτή στον Σ.Σ. της Στουτγάρδης κίνησε και το ενδιαφέρον της πολυπληθούς ομογένειας της περιοχής, η οποία στήριξε και αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή, βλέποντας κάτι θετικό μέσα στο όλο αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας.
Εντυπο υλικό μοιράστηκε και στον γειτονικό Δήμο του Εσλινγκεν κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 8/7 , με τη συμμετοχή πολλών χιλιάδων πολιτών.
Η μεγάλη  επιτυχία αυτής της δράσης  ίσως οδηγήσει και σε άλλες παρόμοιες σε άλλους Σταθμούς και την κατάλληλη εποχή, με καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση έχοντας την εμπειρία πλέον της Στουτγάρδης.
Την ευθύνη λειτουργίας και εκπροσώπησης της Π.Κ.Μ. είχε ο κ. Γιώργος Σαλιάγκας από την Π.Ε. Ημαθίας μαζί με τον υπεύθυνο οργάνωσης του περιπτέρου κ. Ανέστη Οσιπίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου