Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Παγκόσμιο Ρεκόρ στη Νάουσα στο 8ο OPEN Κολύμβησης ΑμεΑ!


Το  8ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, ήταν "μια πολύ καλή ευκαιρία για τους φιλάθλους της Νάουσας και της Ημαθίας, να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να γνωρίσουν από κοντά σπουδαίους Έλληνες κ ξένους Πρωταθλητές και Παραολυμπιονίκες".
Η σημασία αυτού του γεγονότος αποδείχθηκε και στην πράξη αφού το Σάββατο 29 Μαρτίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας σημειώθηκε ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ και ακόμα έξι Πανελλήνια Ρεκόρ!
Το Παγκόσμιο Ρεκόρ  σημειώθηκε από την αθλήτρια του Φίλιππου, Μαρία Καλπακίδου στα 100μ Ύπτιο Γυναικών κατ. S2 με  χρόνο 02:51.03.
 Η κολυμβήτρια του Φίλιππου είναι σε εξαιρετική κατάσταση και καταχειροκροτήθηκε: «Οργάνωση, συγκέντρωση και πειθαρχία» εξηγεί η Μαρία Καλπακίδου ότι είναι τα τρία συστατικά που έφεραν το Παγκόσμιο ρεκόρ. Για τον Γιάννη Μαχίλη, τον προπονητή της μιλά με τα καλύτερα λόγια: «Έχουμε καλή χημεία με τον Γιάννη. Είμαστε μαζί 12 με 13 χρόνια και έχουμε άριστη συνεργασία. Είναι μια προυπόθεση ώστε να μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου». Για τους στόχους της η Μαρία εξηγεί ότι  «τώρα στόχος είναι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μετά θα προσπαθήσουμε στη Ολλανδία στο Ευρωπαικό, τον Αύγουστο».     
  Στο τουρνουά συμμετείχαν 100 κολυμβητές και κολυμβήτριες από την Ελλάδα και απο τη Σερβία, την Τουρκία και το Μαυροβούνιο.
«Η Νάουσα έχει ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια και φέτος φιλοξενηθήκαν αρκετοί αθλητές από το εξωτερικό οι οποίοι θέλουν να έρθουν για προετοιμασία στην Νάουσα. Ο συνδυασμός του άριστου κολυμβητηρίου, η διαμονή στο ξενοδοχείο που είναι δίπλα στο κολυμβητήριο αλλά και η ωραία φύση ελκύουν τους αθλητές» εξηγεί ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας για την Βόρεια Ελλάδα Γιώργος Μαθάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου