Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Βιογραφικό υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Δώρας Μπαλτατζίδου, με τη Δημοτική Ανανέωση του Τάσου Καραμπατζού

 

 

Η Δώρα Μπαλτατζίδου γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1961 στον Κοπανό Νάουσας. Είναι παντρεμένη με τον Ευθύμη Μπαλτατζίδη και έχουν δύο κόρες.
Από το 1992 έως και σήμερα είναι ελεύθερη επαγγελματίας με αντικείμενο εργασίας τα λογιστικά-φοροτεχνικά. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και ασχολείται με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ-ΠΕΠ-ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ -ΑΓΡΟΤΩΝ-ΕΣΠΑ και με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ελλάδος (ΣΕΓΕ).
Έχει διοργανώσει πολλές ημερίδες σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς, οργανισμούς και με τα Συμβουλευτικά Κέντρα με πληθώρα θεμάτων που αφορούν τον κλάδο των λογιστών, την τοπική αυτοδιοίκηση, την ισότητα των δύο φύλων, πολιτιστικά και κοινωνικά.
Παράλληλα με το επάγγελμα της δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Από το 1990 έως το 1998 υπηρέτησε στην αυτοδιοίκηση ως κοινοτική σύμβουλος στον Κοπανό Νάουσας. Με την συνένωση των Δημ. Διαμερισμάτων ‘Σχέδιο Καποδίστριας’ το 1998 παίρνει μέρος ως υποψήφια δήμαρχος στον Δήμο Ανθεμίων και εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος Αντιπολίτευσης έως το 2002. Συνεχίζοντας την αυτοδιοικητική της πορεία από το 2006 έως το 2010 εκλέγετε Νομαρχιακή Σύμβουλος Ν. Ημαθίας. Σε περιφερειακό επίπεδο το 2010 με την εφαρμογή του ¨Καλλικράτη¨ εκλέγετε πρώτη Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Κ. Μακεδονίας και το 2012  θέτει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.  Ακόμη το 2013 ορίζεται από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κεντρικής Μακεδονίας ως αναπληρώτρια της Γενικής Γραμματείας ισότητας των Φύλων.

Η προσφυγική καταγωγή της από τον Πόντο δεν την αφήνει αδιάφορη στα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού. Συμμετέχει ενεργά στην ίδρυση του Μορφωτικού Συλλόγου Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ». Από το 1982 και επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου καθώς και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Ημαθίας. Το 2007 έως το 2010 υπήρξε Γ. Γραμματέας του Σ.ΠΟ.Σ.Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος . Από το 2010 έως και το 2013 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και το 2013 εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Παγκόσμιο Όργανο των Ποντίων ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.
Η αγάπη της για τα παιδιά την οδηγεί να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου. «Για την οικογένεια και το παιδί» με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Συμμετείχε ενεργά και στον τομέα της υγείας όπου από το 2010 έως και το 2013 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (Νάουσα-Βέροια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου