Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σηκώνεται τώρα. Η Νέα Ελλάδα


Την περασμένη Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014, οι βουλευτές μας βάλανε νέα καρφιά στο φέρετρο της Ελλάδας. Μας έχει γίνει πια συνήθεια να δεχόμαστε το αναμενόμενο μοιρολατρικά. Καναπεδάτα. «Εμείς τι να κάνουμε;», λέει ο λαός, που είναι ο μεγάλος συνένοχος στο έγκλημα αφελληνισμού της..
πίστεως, των παραδόσεων και της γλώσσας. Η απάντησή μας είναι «Να δεις την Αλήθεια κατάματα και να σκεφτείς επιτέλους με την καρδιά σου, για το καλό όλων». Γίναμε λαός του κώλου, γιατί μας κάνανε μόνον αυτός να μας ενδιαφέρει. Πώς να τον αναπαύσουμε καλύτερα!
Όσο η γαλανόλευκη Ελληνική σημαία θα φέρει απάνω της το Σταυρό, είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά της Ορθοδόξου Χριστιανικής μας πίστεως. Αυτός είναι ο δρόμος της εξόδου από την κρίση. Να γίνουμε πραγματικοί Χριστιανοί και συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου. Το βρίσκετε ντεμοντέ και οπισθοδρομικό; Αν ναι, συνεχίστε να ψηφίζετε εκεί που ψηφίζατε, το κρίμα στο δικό σας λαιμό.
Ποιος ενοχλείται -αλήθεια- από τα ιδανικά της αγάπης, της δικαιοσύνης, της ανεξιθρησκίας, της ανδρείας, της συμφιλίωσης, της ενότητας, από τα ιδανικά των Αγίων της Ορθοδόξου μας πίστεως; Αυτή είναι η απαστράπτουσα πανοπλία των Ελλήνων και την αφήσαμε στην άκρη. Απογυμνωθήκαμε της ταυτότητάς μας. Ας βάλουμε λοιπόν τη Σωτηρία μας για περικεφαλαία, την Αλήθεια για ζώνη, τη Δικαιοσύνη για θώρακα και ας συνταχθούμε ενωμένοι με την Πίστη μας ως ασπίδα που θα σβήσει τα πεπυρωμένα βέλη που εξαπολύονται στο σώμα της Πατρίδος. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι –είτε αρέσει είτε όχι- ο οφθαλμός εις το σώμα της ανθρωπότητας και αυτό δε θα αλλάξει σήμερα επειδή μας λείπουν τα ευρώ. Οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη από δάνεια, γιατί δανείζονται από την Αγία Τράπεζα το αίμα του Χριστού! Ας μας αφήσουνε λοιπόν στη φτώχια μας, με το Χριστό παρέα, και ας πάνε εκεί που έχουν τα λεφτά τους, τα διαμερίσματά τους και τις βίλες τους. Στις Λόνδρες, στις Γενεύες και στις Υόρκες. Τέτοιους ψευτοσωτήρες δεν τους έχουμε ανάγκη, γιατί δεν είναι ικανοί να υπερασπιστούν ούτε μια αράδα της Ελληνικής ιστορίας.
Δεν το πράττουν, όμως, γιατί έχουν χρέος την ολοκληρωτική μας καταστροφή. Αυτή είναι η εργολαβία τους. Παραδώσαμε την εξουσία για να μας κυβερνούν δειλά πολιτικά ανδρείκελα που ψευδορκούν, βάσει των πράξεών τους, «εις το Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος», γιατί έτσι αρχίζει το σύνταγμά μας. Αυτοί νομίζουν ότι ανήκουν σε μια λαμπρή ελίτ εξουσιαστών, ότι ο Χριστός είναι παραμυθάκι και ότι θα αλωνίζουν την ελληνική κοινωνία ως λύκοι ανάμεσα σε πρόβατα αενάως. Πλανώνται πλάνην οικτρά. Δεν έχουν Θεό και γι’ αυτό δεν Τον υπολογίζουν στην αγέλη τους. Εσύ;
Και ερχόμαστε στα της τοπικής αυτοδιοικήσεως. Απορώ πως έχουν το θράσος όλοι αυτοί οι «ανεξάρτητοι» και μη, που συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του, με πράξεις ή παραλείψεις, στη σημερινή κατάσταση και ζητούν τη ψήφο του Καρδιτσιώτη πολίτη. Δεν είχαν δημόσια αξιώματα; Δεν ήσαν στελέχη κομματικών φορέων που φέρανε την Ελλάδα εδώ που τη φέρανε; Ποία η αντίδρασή τους λοιπόν για να υπερασπιστούν το λαό της Καρδίτσας, όταν έπρεπε; Τι κάνανε για σένα συμπολίτη; Την πάπια;
Πού είναι οι πύρινοι λόγοι και μύδροι ενάντια στη εξουσία που τιμωρεί τους πολίτες ως ενόχους για κάθε δεινό; Ακούσατε κανέναν να ζητήσει συγνώμη από το λαό της Καρδίτσας και να κάνει στην άκρη; Ούτε αυτοί έχουν το Θεό τους, γιατί αν τον είχαν θα λειτουργούσαν τόσα χρόνια στον ανιδιοτελή δρόμο του Χριστιανισμού και του ελληνισμού, πορευμένοι με ηθικό κώδικα και αρετές ως λίκνα πολιτικής συμπεριφοράς και όχι φίλα προσκείμενοι σε αυτούς που σκάβουν τον τάφο της Ελλάδας. Θα ήταν ταπεινωμένοι και μεταμελημένοι για τη δειλία τους απέναντι στην κεντρική εξουσία και πολύ περισσότερο απέναντι στους πολίτες της Καρδίτσας, γιατί κανείς τους δεν τους υπερασπίστηκε προσπαθώντας να τους κάνει να αλλάξουν τρόπο σκέψης. Να νουθετήσουν τους πολίτες να σκέπτονται με αξίες και αξιοπρέπεια δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα, και όχι έρποντας και γλύφοντας σε πολιτικά γραφεία στο σκλαβοπάζαρο της ψηφοθηρίας. Σήμερα μάς ζητούν διάλογο, πολιτισμό, χαμηλούς τόνους και συλλογικότητα. Προσοχή μην κόψει το γιαούρτι… Είσαι μεγάλο κορόιδο Έλληνα και άξιος της μοίρας σου, γιατί εκ των έσω πέφτουν τα κάστρα!
Οι μνηστήρες των τοπικών αρχών δεν κατέρχονται ως αιρετοί, αλλά ως αιρετικοί της πολιτικής, γιατί δεν έθεσαν την κοινωνία πάνω από τους εαυτούς τους, αλλά τους εαυτούς τους πάνω από την κοινωνία και το καταδεικνύουν με την εμμονή τους να προσπαθούν να «σώσουν τον τόπο» που ίδιοι αποδόμησανε και εξαθλίωσανε, όντας άχρωμοι, άοσμοι, άγευστοι και ψυχικά ανεπαρκείς σε εποχές που χρειάζεται το θάρρος και η πνευματική δύναμη που μόνον τη δύναμη της πίστεώς μας μπορεί να δώσει. Το έχει αποδείξει η ιστορία αυτού του τόπου πολλάκις, ειδικά το 1821, αλλά ο λαός μας έχει άγνοια της ιστορίας του. Και όπως λέγει ο Πλάτων «η άγνοια είναι η αιτία των κακών στους ανθρώπους».
Αν αγνοήσετε τη δική μας φωνή, αγνοείτε τον ίδιο το Θεό, γιατί εμείς δεν κατερχόμαστε στον πολιτικό βίο του Δήμου Καρδίτσας για τις καρέκλες αλλά «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος», υπερασπιζόμενοι πραγματικά το Σύνταγμα της Ελλάδος, που οι πολιτικοί μας έχουν κάνει κουρελόχαρτο σκουπίζοντας τα σάλια τους, που τρέχουν από τη λαιμαργία της εξουσίας. Τα σάλια, όμως, σύντομα θα γίνουν δάκρυα πικρά, μήπως και ξεπλυθεί το άγος της ιδιοτελούς μας συμπεριφοράς.
Γιατί, όπως είπε ο πατρο Κοσμάς ο Αιτωλός, «θα ‘ρθει πρώτα ένα ψευτορωμαίικο, να μην το πιστέψετε. Θα φύγει πίσω». Στο λαό της Καρδίτσας, λοιπόν, κρούεται πρώτα η θύρα της ιστορίας για να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να «άρουμε τη λίθο» αποκαθιστώντας την αξιοπρέπεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Αλλιώς θα το κάνει ο Θεός και θα πονέσουμε πάρα πολύ, γιατί ήδη έχουμε προειδοποιηθεί από τους Αγίους Του και αυτό ισχύει για όλους, λαό, ηγεσία και κλήρο.
Ηλίας Σχορετσανίτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας
«Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ»
Νέα Ελλάδα Σηκώνεται Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου