Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Υπογράφτηκε ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον ΄Σκορπιό΄ των Μονοσπίτων

 
Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο ‘Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νάουσας’ από τον δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Χ.Κιουρτσίδης-Θ.Μαντζαρίδης Ο.Ε.- ΚΜ Κατασκευαστική κ. Θ. Μαντζαρίδη την Παρασκευή.



Το έργο αφορά την κατασκευή σύγχρονου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε έκταση 8.200 τ.μ. στην περιοχή \"Σκορπιός\" Μονοσπίτων, και περιλαμβάνει:
• την κατασκευή των υποδομών και εγκαταστάσεων δυναμικότητας 52 τόνων/ ημέρα,
• ανισόπεδη ράμπα ύψους 5,5 μ. με τοιχείο αντιστήριξης, πλατεία ελιγμών των απορριμματοφόρων στο πάνω μέρος της και τρεις θέσεις εκκένωσης απορριμματοφόρων απευθείας στα ειδικά ημιρυμουλκούμενα οχήματα μεταφόρτωσης,
• οδοποιία κίνησης απορριμματοφόρων και συρμών μεταφόρτωσης,
• περίφραξη, πύλη εισόδου, φυλάκιο, γεφυροπλάστιγγα, στεγανό βόθρο για τα λύματα και τα απόνερα πλύσης χώρων,
• την κατασκευή των έργων βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου πρόσβασης στο ΣΜΑ μήκους 180μ με πλάτος 6,3μ ασφαλτοτάπητα και 1μ έρεισμα εκατέρωθεν.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Νάουσας, ανέρχεται σε 982.155 € και μετά την έκπτωση σε 507.869,82 € και χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Καραμπατζός δήλωσε:

«Αρχίζει από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση ενός μεγάλου και χρήσιμου έργου για το δήμο μας, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει καταλυτικά στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Μετά το οριστικό κλείσιμο τόσο της χωματερής στην \"Πλακένια\", που πετύχαμε ύστερα από 30 χρόνια λειτουργίας, όσο και των άλλων μικρότερων ανεξέλεγκτων χώρων απόρριψης σκουπιδιών σε όλο το διευρυμένο δήμο, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι ένα έργο που λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες δράσεις του Δήμου μας (ανακύκλωση, κομποστοποίηση κλπ.) στοχεύοντας στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας. Οφείλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τα στελέχη του Δήμου, γιατί με συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια όλων, καταφέραμε να εντάξουμε ένα ακόμα χρήσιμο έργο στο ΕΣΠΑ, με 100% χρηματοδότηση, το οποίο αναβαθμίζει και ενισχύει τις υποδομές του Δήμου μας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές στον τομέα του περιβάλλοντος, προς όφελος όλων των πολιτών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου