Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Μάρκος Μπόλαρης: «Ιστορική η αναμέτρηση της 14ης Νοεμβρίου»


«Ιστορική» χαρακτήρισε τη μέρα της εκλογική αναμέτρησης της 14ης Νοεμβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, γιατί όπως είπε, είναι η μέρα που οι πολίτες θα αναδείξουν τον αιρετό περιφερειάρχη, ο οποίος για πρώτη φορά θα αναλάβει να διαχειριστεί ένα μεγάλο κομμάτι κρατικής εξουσίας.



«Περιφερειάρχης θα εκλεγεί ανεξάρτητα από το αν υπάρχει μνημόνιο και μέτρα», τόνισε ο κ. Μπόλαρης και η προοπτική που υπάρχει αναφέρεται στις εξής δύο δυνατότητες που συνιστούν και το δίλημμα: «Θέλουμε περιφερειάρχη να πάει μπροστά τον τόπο με λογικές εξωστρέφειας, ανοιχτούς ορίζοντες και πολιτική ανάπτυξης, ή θα μείνουμε στην λογική της φοβικότητας, της εσωστρέφειας, της οικογενειοκρατίας, της αδιαφάνειας και της πολιτικής ασυναρτησίας;»

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης, οι πολίτες της Κυριακή θα

κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στα πρόσωπα που εκπροσωπούν «δύο διαφορετικές σχολές. Η μια πρόταση έχει ξεδιπλωθεί πολυτελώς όλα τα προηγούμενα χρόνια και έχει αποτυπωθεί ήδη η αποδοκιμασία των πολιτών της Θεσσαλονίκης, όπως αποδεικνύει η κατά δέκα μονάδες πτώση, σε σχέση με το ποσοστό που είχε καταγράψει στην προηγούμενη αναμέτρηση. Στην Θεσσαλονίκη αυτήν την πρόταση την ξέρουν καλά. Η άλλη πρόταση είναι η αυτή του Μετώπου Ανάπτυξης, που δεσμεύεται ν’ ακολουθήσει συγκεκριμένες πολιτικές στα μεγάλα προβλήματα του τόπου» .

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, απεύθυνε έκκληση στους πολίτες που την προηγούμενη Κυριακή δεν προσήλθαν στην κάλπη, ή ψήφισαν άκυρο και λευκό, να πάρουν θέση «γιατί ανεξάρτητα από το τι γίνεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, αυτός ο τόπος πρέπει να ζήσει. Εδώ θα εκλέξουμε περιφερειάρχη. Και αυτός θα πρέπει να μπορεί ν’ απαντήσει αν θα αξιοποιήσουμε τις τοπικές δυνατότητες για έξοδο από την κρίση με κοινωνική δικαιοσύνη» .

Ο κ. Μπόλαρης απαντώντας σε ερώτηση για το αν πραγματοποιεί συναντήσεις με άλλους υποψήφιους περιφερειάρχες, οι οποίοι δεν «πέρασαν» στο δεύτερο γύρο, είπε «οι συναντήσεις οι οποίες γίνονται καθημερινά, είναι συναντήσεις ουσίας με παρατάξεις, με κινήσεις πολιτών, με προσωπικότητες και ανθρώπους κινημάτων» ενώ τόνισε πως «για να στηθεί ο νέος θεσμός, χρειάζονται οι συνέργειες όλων μας. Έτσι αποδεικνύουμε πως είμαστε στο “εμείς” και όχι στο “εγώ”. Λέμε όχι στον μοναχικό δρόμο».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφερόμενος στην προσπάθεια του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» για την ανάδειξη του θεσμού της αιρετής περιφέρειας, χρησιμοποίησε έναν στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «εκείνο που σου καταλογίζουν τα χελιδόνια, είναι η άνοιξη που δεν έφερες» λέει ο ποιητής και εξήγησε πως αυτόν τον στίχο δεν θέλει να τον ακούσει από τη νέα γενιά και από τα παιδιά του. «Δεν θέλω να πουν ότι δεν προσπαθήσαμε να φέρουμε μια προοπτική ελπίδας σ’ αυτόν τον τόπο. Γι’ αυτό δώσαμε την μάχη» και επεσήμανε πως ήρθε και θα παραμείνει για να υπηρετήσει το θεσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου