Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η νομαρχία εγκαινίασε έργα


Δύο σημαντικά έργα της Νομαρχίας στο Δήμο Μελίκης εγκαινιάστηκαν την Τρίτη από το Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Μελίκης Κώστας Καρέλης, ο Αντινομάρχης Στάθης Γεωργιάδης, ο Γ.Γ. της Ν.Α. Ημαθίας Σταύρος Γιανναβαρτζής, ο Ειδικός Συνεργάτης του Νομάρχη Γιάννης Λαμπίδης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού και αρκετός κόσμος.
Αρχικά εγκαινιάστηκε το έργο της «Κατασκευής γέφυρας Κρασοπούλι στη θέση Καλιανιώτη Δήμου Μελίκης Ν. Ημαθίας», ενώ στη συνέχεια το έργο της «Ασφαλτόστρωσης του αγροτικού δρόμου Μελικιώστρατας».
Η γέφυρα στο Κρασοπούλι είναι έργο με προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ. Πρόκειται για νέα γέφυρα επί της οδού Κουλούρας-Μελίκης μήκους 35 μέτρων και πλάτους κυκλοφορίας 9 μέτρων.
Ο δρόμος στη Μελικιώστρατα έχει προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ. Αφορά ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου μήκους 3,5 χιλιομέτρων από την Αγία Τριάδα προς την Αγκαθιά του Δήμου Μελίκης.
Στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης ευχαρίστησε τον Βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη και τον πρώην Νομάρχη Γιάννη Σπάρτση για τη δική τους συμβολή στην εκτέλεση του έργου της γέφυρας στο Κρασοπούλι και αναφέρθηκε σε σειρά άλλων έργων που έγιναν και γίνονται στην ίδια περιοχή (ανακατασκευή του Γυμνασίου Μελίκης -έργο περίπου 2 εκατ. ευρώ, αγροτική οδοποιία περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, συντηρήσεις οδών Βέροιας-Κυψέλης και Κουλούρας-Μελίκης περίπου 500.000 ευρώ κ.α.). Τόνισε επίσης ο προγραμματισμός της Νομαρχίας προβλέπει και άλλα σημαντικά και χρήσιμα έργα, με κορυφαίο το νέο δρόμο Βέροιας-Βεργίνας-Κυψέλης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μελίκης Κώστας Καρέλης ευχαρίστησε το Νομάρχη για τα έργα που έγιναν στο Δήμο του και την εν γένει καλή συνεργασία στη διάρκεια της τετραετίας. Τόνισε δε ότι το πρώτο έργο που εντάχθηκε από τη Νομαρχία στο ΕΣΠΑ είναι η προσαγωγός διώρυγα από το αναρρυθμιστικό φράγμα του Αλιάκμονα ως το Αιγίνιο, έργο που με την ολοκλήρωσή του θα λύσει μια για πάντα τα ζητήματα άρδευσης στο γεωργικό κόσμο της περιοχής.
Ανάμεσα στις δύο τελετές εγκαινίων ο Νομάρχης με τους συνεργάτες του επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Μελίκης και επιθεώρησαν το έργο της ανακατασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου