Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή Ψωμιάδη προς τους νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες


Επιστολή προς τους δεκατρείς νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες της χώρας με την οποία προτείνει κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής να υπάρξει άμεση συνεννόηση και συνεργασία ενόψει της εφαρμογής του Καλλικράτη την 1η Ιανουαρίου 2010.

«Προτείνω με ενέργειες του συναδέλφου μας νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού να καθοριστεί το δυνατόν συντομότερο κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των 13 αιρετών Περιφερειαρχών και τους αρμόδιους ως άνω υπουργούς και συγκεκριμένη ατζέντα που θα περιλαμβάνει τα ζητήματα οργάνωσης, λειτουργίας, χρηματοδότησης, μετάβασης από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στον Καλλικράτη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Καταρχήν θέλω να σας συγχαρώ θερμά για την επιτυχία σας στις εκλογές, μια επιτυχία που αυξάνει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους πολίτες, μια επιτυχία που μας επιφορτίζει με το δύσκολο και εξαιρετικά σημαντικό έργο της μετάβασης στη νέα διοικητική δομή της χώρας.

Ήδη, όπως είναι γνωστό, αναμένεται δραστική μείωση της χρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης. Επίσης, όπως γνωρίζετε, υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες σε βασικά θέματα που αφορούν τη στοιχειώδη λειτουργικότητα της αιρετής Περιφέρειας.

Ενόψει της εφαρμογής του Καλλικράτη την 1η Ιανουαρίου 2010, δηλαδή μόλις σε ενάμιση μήνα, εκτιμώ ότι είναι επιβεβλημένη η αποκατάσταση της μεταξύ μας άμεσης επικοινωνίας και συνεννόησης καθώς και η συνεργασία με τους υπουργούς Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Κατόπιν τούτων, προτείνω με ενέργειες του συναδέλφου μας νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού να καθοριστεί το δυνατόν συντομότερο κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των 13 αιρετών Περιφερειαρχών και τους αρμόδιους ως άνω υπουργούς και συγκεκριμένη ατζέντα που θα περιλαμβάνει τα ζητήματα οργάνωσης, λειτουργίας, χρηματοδότησης, μετάβασης από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στον Καλλικράτη.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου