Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Δίλημμα «μετάταξη ή απόλυση» αναμένεται να θέσει η κυβέρνηση σε δημοσίους υπαλλήλους

Υποχρεωτικές μετατάξεις στον δημόσιο τομέα καθιερώνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, όσοι δεν δεχτούν τις μετατάξεις θα φεύγουν από το δημόσιο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να προχωρήσει σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να στηριχθούν τα σχέδια εξυγίανσης, κυρίως των ΔΕΚΟ, και να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου.
Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο αναμένεται μάλιστα να συμπεριληφθεί ρητή διάταξη, η οποία θα αναφέρει ότι όσοι υπάλληλοι δεν αποδέχονται τη νέα τους θέση θα απολύονται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα κριτήρια για τις μετατάξεις θα είναι τα εξής:
- Οι υπάλληλοι δεν θα μετακινούνται έξω από τα γεωγραφικά όρια των νομών στους οποίους εργάζονται και κατοικούν, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στις υπό μετάταξη υπηρεσίες. Διαφορετικά, θα μπορούν να μετακινηθούν ακόμη και εκτός των ορίων των νομών με βάση κανόνες που θα έχουν σχέση με την οικογενειακή κατάσταση.
- Οι υπό μετάταξη υπάλληλοι θα τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις, αντίστοιχες της ειδικότητας που υπηρετούν. Εάν αυτές δεν υπάρχουν, τότε η τοποθέτησή τους θα γίνεται σε παραπλήσιες με την ειδικότητά τους θέσεις.
- Οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι θα αμείβονται με τους μισθούς που λάμβαναν στις υπηρεσίες από τις οποίες μετατάσσονται.
Η αρχή αναμένεται να γίνει με τις μετατάξεις 2.500 εργαζομένων στον ΟΣΕ, ενώ θα ακολουθήσουν παρόμοια προγράμματα για όλες τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις προσωπικού και από τους δήμους προς τις κεντρικές υπηρεσίες ή και αντίστροφα, αναφέρει η εφημερίδα.
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου