Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΝΟΥ


Ο λαός αποφάσισε.
Μέσα σε ένα κλίμα που κυριάρχησε η συζήτηση για το μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα, ο αυτοδιοικητικός λόγος χάθηκε. Και έτσι οι δυνάμεις της συντήρησης και τα πρόσωπα που έχουν αναγάγει την πολιτική σε επικοινωνιακή υπόθεση πήραν την εντολή της διοίκησης. Το πώς θα την αξιοποιήσουν είναι το μεγάλο ερώτημα, καθώς στερούνται σχεδίου και πρότασης, στερούνται πολιτικής βούλησης.
Πιστεύουμε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, να θεμελιωθούν και να αποδώσουν οι νέοι θεσμοί αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης που θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα ανάπτυξη.
Στο μικρό χρονικό διάστημα που μας δόθηκε, οι συνάδελφοι μου υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κι εγώ, επιδιώξαμε να ενημερώσουμε το λαό της Ημαθίας για τη σημασία και τις δυνατότητες της αιρετής περιφέρειας. Να επισημάνουμε το ρόλο που θα παίξουν τα πρόσωπα στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.
Φαίνεται ότι δεν το καταφέραμε απόλυτα. Μένει να δει κανείς τώρα τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών της κοινωνίας.
Αυτές τις εκλογές σημαδεύει το μεγάλο ποσοστό αποχής. Είναι μια κοινωνική συμπεριφορά που χρειάζεται ανάλυση με προσοχή από το πολιτικό σύστημα. Θεωρούμε όμως ότι αυτή η αποχή παραλλάσσει και το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι δεν καταγράφει με ακρίβεια την απήχηση προγραμμάτων και προσώπων στο σύνολο του εκλογικού σώματος.
Εμείς δηλώνουμε ότι στο περιφερειακό συμβούλιο θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την θεμελίωση και την ολοκλήρωση του θεσμού και για την προώθηση των ζητημάτων και των αναγκών της Ημαθίας στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας για την ανάπτυξη της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας.
Τελειώνοντας, θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν και στήριξαν την μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάναμε τις λίγες μέρες που μας διατέθηκαν για την συμμετοχή μας σε αυτές τις εκλογές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους οχτώ υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους που έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την ενημέρωση της κοινωνίας σχετικά με το νέο θεσμό και για την επικράτηση του ψηφοδελτίου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου