Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Προς : Υποψηφίους Δημάρχους των Δήμων του Νομού Ημαθίας Θέμα: Συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Αξιότιμοι κ. Υποψήφιοι,

Με αυτήν την επιστολή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας θα συμπαραταχθεί μαζί σας από όποια θέση θα καταλάβετε μετά τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους του Νομού μας.

Είναι σίγουρο ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για όλους μας, μέσα στο κλίμα βαθιάς ύφεσης και αβεβαιότητας που έχει διαμορφωθεί. Η απήχηση της παγκόσμιας ακτινοβολίας βραβείου το οποίο απονεμήθηκε πρόσφατα στη βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει ξεπεράσει τα όρια της περιοχής μας και αναδεικνύει τη σημαντική συμβολή την οποία μπορούν να έχουν οι βιβλιοθήκες στην καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Όμως, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε χρειάζεται να πάρουμε μαζί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, να ορίσουμε προτεραιότητες και πάνω απ΄ όλα να έχουμε πνοή και όραμα που θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε το ευρύτερο κοινό, το οποίο ειδικά αυτή την περίοδο παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με μεγάλη καχυποψία και αρνητισμό. Την επόμενη μέρα από τις εκλογές η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας δεσμεύεται να προτείνει την υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας και προγραμματικές συμβάσεις με τους τρεις Δήμους του Νομού μας για την ανάπτυξη ενός Μοντέρνου Δικτύου Υπηρεσιών Βιβλιοθήκης και Πληροφόρησης. Δεσμεύεται να συνεργασθεί με όλα τα πολιτιστικά ιδρύματα του Νομού, Δημόσια και μη, για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού κόμβου που θα αναδείξει το Πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής και θα βοηθήσει τη σύνδεσή του με την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να γίνουμε όλοι πιο αποτελεσματικοί και να συμβάλουμε έτσι περισσότερο στην ανάκαμψη του τόπου.

Αξιότιμοι κ. υποψήφιοι Δήμαρχοι

Είμαστε στη διάθεσή σας τώρα αλλά πολύ περισσότερο μετά τις εκλογές για να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο και φιλόδοξο πρόγραμμα δημιουργικής έκφρασης, καινοτομίας, μάθησης και ψυχαγωγίας που θα αναδείξει την Ημαθία και θα δώσει όραμα και ελπίδα στους συμπολίτες μας.

Με τιμή
Ο Διευθυντής
Γιάννης Τροχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου