Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Δήλωση του Στάθη Σαρηγιαννίδη για το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών


Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Ημαθίας, οι οποίοι αναγνώρισαν τον έντιμο και καθαρό αγώνα που κάνουμε και μας τίμησαν με την ψήφο τους την πρώτη Κυριακή.
 Στις εκλογές της 18ης Μαΐου ο λαός εκφράστηκε θέλοντας να “στείλει το μήνυμά του”, το οποίο έχουμε υποχρέωση να ερμηνεύσουμε σωστά όλοι και κυρίως οι λήπτες του μηνύματος αυτού. Επιχειρώντας να κάνουμε την ποιοτική ανάλυση θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως το ποσοστό που έλαβε στην Ημαθία ο συνδυασμός Περιφέρεια Πρωταθλήτρια αποτελείται από τους αγνούς και καθαρούς χωρίς συμφέροντα ψηφοφόρους του χώρου, ο οποίος έδωσε το χρίσμα στον συνδυασμό αυτό, οι οποίοι κινούνται παραδοσιακά, χωρίς συμφέροντα και συνεργασίες, αλλά και από ψηφοφόρους του φιλελεύθερου χώρου οι οποίοι για προσωπικούς λόγους επέλεξαν τον συνδυασμό, καθόσον μιλάμε για αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Είναι πλέον σαφές πως κατ' ουσία το κομματικό κατεστημένο (εκλογομάγειρες) της Νέας Δημοκρατίας συνεργάστηκε είτε από οικονομικό συμφέρον και ιδιοτέλεια, είτε για ψηφοθηρικούς λόγους, με άλλη, προσχηματικά ανεξάρτητη, υποψηφιότητα η οποία έχει την στήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και φλερτάρει με την Χρυσή Αυγή. Η τακτική αυτή των “εκλογομαγείρων” παρέσυρε και άλλους καθαρούς και ανιδιοτελείς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας προς την κατεύθυνση αυτή. Ποιος τελικά λειτουργεί ανεξάρτητα και ποιος από συμφέρον;
Τα “παιχνίδια” και οι συνεργασίες οι οποίες έγιναν είναι πλέον ξεκάθαρες. Ποιος άραγε δεν αναγνωρίζει το εκλογικό “ζευγάρι” Καλαϊτζίδη – Καραπαναγιωτίδη ή καλύτερα Τζιτζικώστα – Καραπαναγιωτίδη στο Δήμο Βέροιας και Καλαϊτζίδη – Γκυρίνη στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
Το “πολιτικό μήνυμα” εστάλη προς την κυβέρνηση και το πολιτικό σκέλος των εκλογών αυτών έλαβε τέλος. Πλέον περνάμε στην επιλογή προσώπου. Το  ερώτημα λοιπόν της επόμενης Κυριακής είναι μεταξύ Ιωαννίδη και Τζιτζικώστα και στο επίπεδο της Ημαθίας μεταξύ Καλαιτζίδη και Σαρηγιαννίδη . Τα θέματα τα οποία θα διαχειριστεί η μελλοντική διοίκηση της ΠΚΜ για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι πολλά και κρίσιμα, είτε σε οικονομικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο εκπροσώπησης της Ημαθίας. Απαιτείται λοιπόν συνέπεια, εντιμότητα, διαφάνεια, εξωστρέφεια και διεκδικητικότητα. Το σύνολο των ψηφοφόρων της  Ημαθίας πρέπει να αποφασίσει ποιος θα τα διαχειριστεί και ποιος θα την εκπροσωπεί και θα μιλάει για λογαριασμό της. Στο σημείο αυτό δεν έχουν χώρο διλήμματα κεντρικής πολιτικής σκηνής. Κύριο ρόλο στην επιλογή των ψηφοφόρων θα παίξει η σοβαρότητα, η εντιμότητα και η ανιδιοτέλεια του καθενός. Αυτό που θα βιώσουμε την επόμενη πενταετία είναι αυτό που θα επιλέξουμε την ερχόμενη Κυριακή και για αυτό έχουμε ευθύνη όλοι. 
Συνεχίζουμε με συνέπεια, εντιμότητα και αίσθημα ευθύνης για το καλό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως για το καλό της Ημαθίας.        
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου