Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Το Ορειβατικό Τμήμα του ΕΟΣ Νάουσας στον Παρνασσό



Άλλη μια μεγάλη εξόρμηση για το ορειβατικό τμήμα του ΕΟΣ Νάουσας πραγματοποιήθηκε το διήμερο 10-11 Μαΐου. Οι ορειβάτες συμπολίτες μας επιχείρησαν με απόλυτη επιτυχία την προσέγγιση της κορυφής  ΛΙΑΚΟΥΡΑ του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαΐου.
Οι 12 ορειβάτες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου με αρχικό προορισμό τον ιερό χώρο του Μαντείου των Δελφών στους πρόποδες του Παρνασσού. Αφού ξεναγήθηκαν στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο κατέληξαν για διανυκτέρευση στο ορειβατικό καταφύγιο «Μιχάλης Δέφνερ» στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 1825μ.μόλις 500 μέτρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο του Γεροντόβραχου.
Το πρωί της Κυριακής, με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν, η αποστολή ξεκίνησε την  πορεία προς την κορυφή. Το πολύ χιόνι που καλύπτει ακόμα τις πλαγιές του βουνού δυσχέραινε ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη – τεχνική ανάβαση στις ασβεστολιθικές, απόκρημνες πλαγιές τους Παρνασού. Μετά από 4 ώρες κοπιαστικής πορείας ο στόχος είχε επετεύχθη. Ο ΕΟΣ Νάουσας πάτησε στο ψηλότερο σκαλί του ιστορικού και επιβλητικού Παρνασσού στα 2.457μ.
Η επιστροφή βρήκε άπαντες κατάκοπους μα απόλυτα ικανοποιημένους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη μεγάλη εξόρμηση, το 3ήμερο του Αγίου Πνέυματος, στο νησί των Καβείρων! Στη Σαμοθράκη για την ψηλότερη κορυφή του Αιγαίου (πέραν της Κρήτης) του όρους ΣΑΟΣ (Φεγγάρι)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου