Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Κραυγή Πομάκου από τη Θράκη - Ακούει κανείς;


07.05.2014 | 00:01
Image

Για όσους θεωρούν ότι η μειονότητα της Θράκης είναι ένα “συμπαγές τουρκικό πράγμα” δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση απ΄ αυτή ενός Πομάκου. Λέγεται Ιρφάν Μεχμέτ Αλή και είναι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ας διαβάσουν τη δήλωσή του. Ίσως να καταλάβουν κάποια πράγματα:

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνετε για να εκφράσω τις απόψεις μου, αλλά και να ακουστεί η φωνή των Ελλήνων Πομάκων σε όλη την Ελλάδα.

Το όνομα μου είναι Ιρφάν Μεχμέταλη, γεννήθηκα το 1974 στην Μανταίνα στα πομακοχώρια του Ν.Ξάνθης, μεγάλωσα εκεί και εκεί δημιούργησα και εγώ την δική μου οικογένεια.

Έχω τελειώσει το 6τάξιο δημοτικό σχολείο, είμαι παντρεμένος με μια εξαίρετη γυναίκα την Σαμιέ και ο Θεός μας χάρισε 3 παιδιά, μια κόρη 17 χρονών και δύο αγόρια 4 και 8 ετών. Ασχολούμαι με γεωργικές και οικοδομικές εργασίες και στο παρελθόν είχα και δική μου επιχείρηση καφέ-ουζερί.

Οι Πομάκοι στην πατρίδα μας νιώθουμε όπως έλεγε στο τραγούδι του ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδης «Στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος».

Η πολιτιστική μας κληρονομία, που είναι η γλώσσα μας και τα έθιμα μας είναι ακόμη ζωντανά στην περιοχή μας και είμαστε περήφανοι γιατί το καταφέραμε μόνοι μας, χωρίς καμία απολύτως στήριξη. Πάντως μας όφειλε η ελληνική πολιτεία μια κάποια βοήθεια, γιαυτό νιώθουμε αδικημένοι!

Είναι πολύ άσχημο να προσπαθούν κάποιοι με θράσος να σου ακρωτηριάσουν τις ρίζες σου, την ιστορία που έχεις κληρονομήσει από τους παππούδες σου. Είναι εγκληματικό αν θέλετε να έχεις υπηρετήσει περήφανα την πατρίδα και η ιδία η πατρίδα να κάνει ότι δεν σε βλέπει και να σε πετάει κυριολεκτικά στην σκιά ενός προξενείου που παίζει βρώμικα παιχνίδια όχι μόνο στο μέλλον των παιδιών μας, αλλά και στις πλάτες όλων των Θρακιωτών.

Με ποιο δικαίωμα μας ξεριζώνουν εδώ και χρόνια την ταυτότητα μας, λόγω του θρησκεύματός μας, με ποιο δικαίωμα τα παιδιά μας πρέπει τα μισά μαθήματα να κάνουν στα τούρκικα, στα μειονοτικά σχολεία της περιοχής; Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ μουσουλμάνοι,δικαιούμαστε να έχουμε επιλογή! Δεν μπορούμε λόγω χιλιομετρικής απόστασης αλλά και λόγω οικονομικών δυσκολιών να πηγαίνουμε εμείς καθημερινά τα παιδιά μας στην Ξάνθη στο σχολείο. Κι αν το κάνουμε για έναν χρόνο, τον δεύτερο θα καταρρεύσουμε και αυτά και εμείς, για λόγους που όλοι αντιλαμβάνεστε. Δικαιούμαστε να έχουμε επιλογή που έχουν και οι κάτοικοι της πόλης. Η μειονότητα στην Θράκη είναι θρησκευτική και όχι τουρκική. Οι παππούδες μας πολέμησαν για την πατρίδα, το χώμα στα πομακοχώρια έχει ποτιστεί με αίμα ελλήνων χριστιανών και ελλήνων Πομάκων, αδέρφια στην ζωή αδέρφια και στον θάνατο, εμείς δεν το ξεχνάμε, ας το θυμηθεί και η ελληνική πολιτεία.

Ναι αυτό συμβαίνει! Οι κινήσεις τουρκοποίησης όλων ανεξαιρέτως των μουσουλμάνων είναι γνωστές και προκλητικές εδώ και χρόνια. Το Τουρκικό Προξενείο χωρίς κανόνες διπλωματίας με προπαγάνδα και χρήματα, προσβάλει το ελληνικό κράτος και δεν μιλάει κανείς και όταν τολμήσεις και φωνάξεις ποιος κυβερνάει την Θράκη τελικά θα σε πουν και εθνικιστή.

Όχι, οι κραυγές αγωνίας δεν είναι εθνικιστικές είναι πατριωτικές και δεν θα σταματήσουν αν δεν σταματήσει αυτή ασυδοσία στην περιοχή. Ο Ερντογάν όμως δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν δεν ήταν τόσο αδιάφορο το ελληνικό κράτος!

Η ιστορία της συμπατριώτισσάς μου Ρομά Σαμπιχά ξύπνησε κάποιους από τον λήθαργο της Αθήνας. Ό,τι συμβαίνει σε μας που το καταγγέλλουμε χρόνια, συμβαίνει και στους Ρομά της Θράκης, προσπαθούν για την τουρκοποίηση όλων των μουσουλμάνων ..

Ο Ερντογάν αυτό που θέλει μας το δείχνει η συμπεριφορά του προξενείου, αλλά και ο ίδιος ας μην ξεχνάμε τις προκλητικές δηλώσεις του πρόσφατα, κατά την τριήμερη περιοδεία του στην ανατολική Θράκη, σε ομιλία του από την πόλη της Κεσάνης.

Αλλά για μένα προσωπικά πιο προκλητικό είναι το ελληνικό κράτος που επιτρέπει στην πατρίδα μας να γίνονται όλα αυτά. Προκλητικοί είναι όλοι αυτοί υποψήφιοι επαγγελματίες πολίτικοι που καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια τους με άτομα του προξενείου, που αυτόπροσδιορίζονται τούρκοι και ζητούν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη του Θρακιώτη. Ποια εμπιστοσύνη; Για να «συνδιοικούν» με ξένους παράγοντες;

Με την υποψηφιότητα μου ως περιφερειακός σύμβουλος, στον συνδυασμό Μακεδονία – Θράκη, ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, με τον Τερενς Κουίκ αντιστέκομαι για ακόμη μια φορά στις λάθος πρακτικές. O Πάνος Καμμένος και ο Τέρενς Κουΐκ τόλμισαν να καταγγείλουν τον ρόλο του Προξενείου καθώς και τα σχεδία για την Κοσσοβοποίηση της Θράκης, στη βουλή. Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι σε ένα ψηφοδέλτιο που θα είχε μέσα άτομα που φιλούν το χέρι του ψευδομουφτή ή θα περνούσαν την πόρτα του Προξενείου. Εγώ και πολλοί σαν και μένα γονατίζουμε μόνο στον Θεό και στην Ελληνική σημαία και πουθενά αλλού και με την υποψηφιότητα μου δίνω ένα σαφές μήνυμα, αφήστε μας να ζήσουμε αρμονικά και να δουλέψουμε ενωμένοι χριστιανοί και μουσουλμάνοι για την ανάπτυξη της περιοχής μας. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

 Ιρφαν Μεχμεταλη
 υποψηφιος περιφερειακος συμβουλος Ξανθης
 Συνδυασμου << Μακεδονια- Θρακη- Ελλαδα μας>>
 Υπ. περιφερειαρχη Τερενς Κουικ

ΠΗΓΗ: tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου