Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τάσος Καραμπατζός: «Η Νάουσα δεν πειραματίζεται, ψηφίζει εμπειρία, γνώση, σταθερότητα»



Συμπολίτισσες και συμπολίτες, φίλες και φίλοι.  Σήμερα δώσατε το μήνυμα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ! Δημοκράτες της Νάουσας, απόψε, από εδώ στέλνουμε σε όλο το Δήμο μας το ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΝΙΚΗΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.
ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ,
ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    Το προχθεσινό αποτέλεσμα έδειξε ότι η "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ" είναι Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, που εγγυάται: ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
     Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στη Νάουσα, τα Ανθέμια, την Ειρηνούπολη (πάνω από 60%), στήριξε  τους συνδυασμούς που παρουσίασαν καθαρές πολιτικές θέσεις (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΛΑΣ). Ψήφισε τις δυνάμεις που αγωνιούν για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και το ρόλο της την επόμενη κρίσιμη πενταετία, απορρίπτοντας τις μνημονιακές και νοεφιλελεύθερες πολιτικές.
    Την Κυριακή καλούνται όλοι οι πολίτες να εκλέξουν ΔΗΜΑΡΧΟ.
Έφτασε λοιπόν Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ" ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ:
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ,
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
  Φίλες και φίλοι,
    Στον πρώτο γύρο των εκλογών, η "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ" στάθηκε ΟΡΘΙΑ. Αντισταθήκαμε στα χτυπήματα και τον βρόμικο πόλεμο που δεχθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.
    Ο συνυποψήφιος του "Κοινού Τόπου" όλο το προηγούμενο διάστημα, κρύφτηκε πίσω από γενικολογίες και αόριστες θέσεις. Χάιδεψε αυτιά, υποσχέθηκε και έταξε τα πάντα και σε όλους. Το ίδιο κάνει μέχρι και αυτή την ώρα σε λαϊκές γειτονιές της Νάουσας.
Νέος, λοιπόν αλλά με παλαιάς κοπής πρακτικές. Με παλαιοκομματικές μεθόδους, τάζουν λαγούς με πετραχήλια, θέσεις εργασίας κλπ. Αγνοώντας πλήρως την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο νέος λαϊκισμός, αυτοί είναι οι άνθρωποι που τον υπηρετούν. 
    Χρησιμοποιούν αθέμιτες και αντιδημοκρατικές μεθόδους. Έφτασαν να πουν για τη Λ.Α.Σ., ότι "εάν βγει ο Καραμπατζός, δεν θα βγάλει κανέναν σύμβουλο"!!
Επέλεξε τον εύκολο δρόμο της δημαγωγίας, και αντί να πει αλήθειες και να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις μνημονιακές αποφάσεις και τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα των τελευταίων χρόνων, τα οποία οδήγησαν τη χώρα, τους Δήμους και το λαό στην ύφεση, την κοινωνική και οικονομική κρίση, μοίρασε απλόχερα ανέξοδες υποσχέσεις και συνταγές επιτυχίας. 
Τώρα, αυτά τέλειωσαν και οι ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.
Τώρα, είναι η ώρα που ο λαός εκλέγει ΔΗΜΑΡΧΟ, γι αυτό και πρέπει να ξέρει όλη την αλήθεια.
    Ισχυρίζονται ότι είναι "ανεξάρτητος" συνδυασμός.
    Ο Λαός όμως, γνωρίζει πολύ καλά ότι υποστηρίζονται ξεκάθαρα από βουλευτές και επώνυμα κομματικά στελέχη της "Νέας Δημοκρατίας".
Είναι καθαρά η κυβερνητική παράταξη στο Δήμο μας. Οι μόνοι που μάταια επιδιώκουν να το κρύψουν, είναι οι ίδιοι.
  Μας κατηγορούν, ως Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή, για την αποδυνάμωση των δημοσίων υπηρεσιών της Νάουσας και μιλάνε για διεκδικήσεις. Μπορούν λοιπόν να μας πουν τι έκανε ο Υπουργός τους κος Άδωνης Γεωργιάδης για το νοσοκομείο μας;  Τι έκαναν οι κυβερνητικοί βουλευτές τους για τα μεγάλα θέματα της Νάουσας;
   Μιλάνε για διεκδικήσεις, αυτοί που ήταν ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, που δώσαμε μαζί με τους μαζικούς φορείς και όλους τους πολίτες στα συλλαλητήρια, τις πορείες, τις κινητοποιήσεις.  

Τώρα, προεκλογικά, εμφανίζονται ως "Σωτήρες".
Δεν τον είδαμε πουθενά, ούτε στο Νοσοκομείο, ούτε στη Δ.Ο.Υ. ούτε στις κινητοποιήσεις των αγροτών, και όταν ήταν ήδη υποψήφιος.
    Ζητεί την ψήφο του λαού για να γίνει Δήμαρχος, χωρίς να έχει έρθει ούτε μία φορά ως δημότης να παρακολουθήσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως φρόντισε, να  προσβάλλει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου δημόσια, με υβριστικές φράσεις εναντίον των εκλεγμένων από το λαό δημοτικών συμβούλων. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο και θλιβερό γεγονός στην πολιτική ιστορία της Νάουσας.
   Στα 12 χρόνια που είμαι Δήμαρχος, έχει έρθει μόνο τέσσερις φορές στο Δημαρχείο, και τις τέσσερις φορές για να ζητήσει οικονομική ενίσχυση από το Δήμο για να διοργανώσει το φεστιβάλ της ιδιωτικής του επιχείρησης, την ώρα που έπαιρνε χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον τότε Γ.Γ. κ. Ζαχόπουλο, αλλά και τα τελευταία χρόνια τη γενναία επιχορήγηση 1.089.000 €. 
   Η "Δημοτική Ανανέωση" και ο Τάσος Καραμπατζός έχει δείξει έργο 12 χρόνων στο Δήμο. Ο κ. Κουτσογιάννης εκτός από την ιδιωτική επιχείρησή του, τί άλλο έχει να δείξει; Αλήθεια, πόσα ένσημα και που έχει κολλήσει;
Και βέβαια, η πολιτιστική ζωή της πόλης δεν αρχίζει και τελειώνει με τη διοργάνωση ενός τετραήμερου φεστιβάλ όπως θέλουν να επαίρονται. Όλο το χρόνο ο Δήμος και οι 70 πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι διοργανώνουν εκατοντάδες εκδηλώσεις και δράσεις.Αυτά άραγε δεν είναι πολιτισμός; 
   Καθοδηγείται από τη "Συμβουλευτική Επιτροπή" και τη "Γερουσία", το εξωθεσμικό όργανο του "ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ".
   Αυτό Δημοκράτες και Δημοκράτισσες της Νάουσας, θα είναι το όργανο που θα συναποφασίζει κατά πλειοψηφία με ίσα δικαιώματα όλων των μελών μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους για θέματα του Δήμου, ακόμα και για τη θητεία των αιρετών στα θεσμικά αξιώματα του Δήμου. Αυτή είναι η συμφωνία που έγινε με τον "ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ" και περιγράφεται στη ΧΑΡΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Δηλαδή, άλλους θα εκλέξει ο λαός δημοτικούς συμβούλους και άλλοι θα αποφασίζουν.
  Οι "Δημογέροντες" θέλουν ένα δικό τους ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, για να διεκπεραιώσει την δική τους αποστολή, αλλά και να παίρνουν σειρά τα δικά τους παιδιά...από τα γνωστά τζάκια (αφού ο ίδιος δήλωσε δημόσια, ότι θα είναι Δήμαρχος για μία θητεία). Παράδειγμα της εξωθεσμικής αντίληψης που έχουν για τη λειτουργία του Δήμου, είναι η εξαγγελία από μέλος της ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ, που ακούστηκε σε προεκλογική συγκέντρωση, για την ονομασία οδού της πόλης με το όνομα Ναουσαίου αγωνιστή της αριστεράς, με αφορμή τον αδόκητο θάνατό του. ΟΜΩΣ Η ΝΑΟΥΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ.
    Στην πρόσφατη κοινή τηλεοπτική συζήτηση που είχαμε (TV100), αποκαλύφθηκε ότι αγνοεί ακόμα και τα στοιχειώδη ζητήματα λειτουργίας και διοίκησης του Δήμου. Μίλησε για οργάνωση του Δήμου, χωρίς να πει κάτι συγκεκριμένο. Σε όλα τα θέματα έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις, αποδεικνύοντας τη γύμνια και την έλλειψη γνώσης και αντίληψης της πραγματικότητας. (Ανάγκασε ακόμη και την έγκριτη δημοσιογράφο να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα).
    Το πρόγραμμα και οι θέσεις τους είναι η απόδειξη ότι βλέπουν το Δήμο σαν "ιδιωτική επιχείρηση", που λειτουργεί στα πλαίσια ενός ακραίου οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, ενώ στο χώρο τους είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και εκφραστές ακραίων πολιτικών θέσεων, αλλά δυστυχώς από ορισμένους και ρατσιστικών.
     Για εμάς, φίλες και φίλοι ο Δήμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ και μηχανισμός παραγωγής πλούτου για τους λίγους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
     Εμείς θεωρούμε το Δήμο, ΑΣΠΙΔΑ προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών. Για εμάς, ο ρόλος του Δήμου είναι να προσφέρει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΩΦΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ και ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ.
     ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ" ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ:
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΕΓΓΥΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. 
 Φίλες και φίλοι,
    Δίνουμε έναν καθαρό αγώνα με αξιοπρέπεια και με σεβασμό σε όλους τους συνυποψηφίους δημάρχους, σε όλους του υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών. Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου υποστήριξα με σαφήνεια ότι με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Τάκη Ρίζου και την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Γιώργου Καρτσιούνη συμφωνούμε σε πολλά θέματα, και ιδιαίτερα για το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, της παιδείας, της αλληλεγγύης, του πολιτισμού και της κοινωνικής συνοχής. Υπάρχουν και ζητήματα που τα προσεγγίζουμε από διαφορετική θεώρηση και αυτό είναι θεμιτό και δημοκρατικό.
   Στο επίπεδο λειτουργίας του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχουν πολλά κοινά σημεία για ουσιαστική συνεργασία με έμπρακτα μέτρα προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων και αγαθών.
    Θέλω όμως να τονίσω ότι αυτή η συνεργασία που αισθάνομαι και πιστεύω ειλικρινά, δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε κρύβει ψηφοθηρικές σκοπιμότητες ενόψει της Κυριακής.
   Θα αναφέρω ενδεικτικά πέντε ζητήματα προγραμματικής σύγκλισης:
1. Προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό. 
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ Η ΔΕΥΑΝ να παραμείνει Δημοτική Επιχείρηση με πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο από τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Θυμίζω ότι έχουμε λάβει ανάλογη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Ιούνιο του 2013, ώστε έγκαιρα να προστατεύσουμε το κοινωνικό αγαθό του νερού από την προώθηση των σεναρίων ιδιωτικοποίησης των Δ.Ε.Υ.Α της χώρας.
Η ΔΕΥΑΝ θα παραμείνει Δημοτική Επιχείρηση στην υπηρεσία και το συμφέρον όλων των Δημοτών.
 
2. ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΕΡΜΙΟΥ. Είναι ένα ζήτημα που μας απασχόλησε έντονα το τελευταίο διάστημα. Κατανοούμε την αγωνία των πολιτών και το ενδιαφέρον που υπάρχει, για την προστασία του περιβάλλοντος στο βουνό μας. Δεν έχω κανένα λόγο, ούτε υπάρχουν σκοπιμότητες για την υλοποίηση του έργου. Γι' αυτό, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ώστε να γίνει εκτενής και πλήρης ενημέρωση από όλους τους αρμόδιους φορείς και ειδικούς για  να λάβουμε τη σωστότερη δυνατή απόφαση, η οποία να διασφαλίζει  την προστασία του περιβάλλοντος στο βουνό μας. 
3. Στήριξη και ενίσχυση των Κοινωνικών δομών για την προστασία και την αλληλεγγύη των αδύναμων συμπολιτών. Με συνέχιση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων, με την υλοποίηση νέων καινοτόμων δράσεων αλληλεγγύης και τη συνέχιση του μέτρου δωρεάν διάθεσης ξυλείας για θέρμανση.
    Θέλω στο σημείο αυτό να τονίσω, ότι τελευταία πολλοί αναφέρονται στην αλληλεγγύη. Όψιμα λοιπόν, μιλούν και αυτοί που δεν έχουν νιώσει τι σημαίνει στέρηση. Έρχονται δηλαδή, να μας κάνουν μαθήματα αλληλεγγύης και ανάπτυξης, οι μεγαλωμένοι σε άνετα σαλόνια και τραπεζαρίες.
ΕΓΩ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ να μην υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ.
   Κρατήσαμε ΟΡΘΙΑ ΤΗ ΝΑΟΥΣΑ στη χειρότερη περίοδο μεταπολεμικά.
Προτεραιότητά μας είναι, με συγκεκριμένες και οργανωμένες καθημερινές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης να στηρίξουμε τους αδύναμους και άπορους συμπολίτες μας. 
    Θεωρούμε ακόμη, ότι πραγματικός πολιτισμός δεν είναι μόνο οι εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μια ΕΛΙΤ, όπως θεωρούν ορισμένοι. Γι εμάς ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό και έκφραση αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.   
4. Συνέχιση λειτουργίας της Ε.Τ.Α. Ξενοδοχείο "Βέρμιον", με κάθε τρόπο και μέσο, ώστε να διατηρηθεί η σημαντικός ρόλος της στον τομέα του Τουρισμού, αλλά και οι θέσεις εργασίας του προσωπικού.
5. Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων.
Σταθερή θέση μας είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και η καθαριότητα να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ και ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.
Με τα έργα που ήδη αρχίσαμε να υλοποιούμε (κατασκευή ΣΜΑ και προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς απορριμμάτων), στόχος είναι ο Δήμος μας να μπορεί μόνος του να διαχειρίζεται σωστά τα απορρίμματα. 
Ήμασταν και παραμένουμε αντίθετοι στις μνημονιακές πολιτικές και τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να πλήττουν βάναυσα τα μεσαία στρώματα, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους αγρότες κλπ. Να επαναλάβω ότι λάβαμε 26 αποφάσεις καταδίκης των μνημονιακών μέτρων.
Κάποιοι άλλοι άραγε πού ήταν όλο αυτό το διάστημα;; Ούτε μία αναφορά. Παρόλο που τους προκάλεσα επανειλημμένα δεν είπαν ούτε ένα όχι στα κυβερνητικά μέτρα.  Η σιωπή όμως τι σημαίνει; Σημαίνει αποδοχή όλων αυτών.
Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ διεκδικώντας με αποφασιστικότητα μαζί με τους μαζικούς φορείς και το λαό, τα δίκαια αιτήματα προστασίας των κοινωνικών αγαθών της ΥΓΕΙΑΣ και της ΠΑΙΔΕΙΑΣ. 
Συμπολίτισσες και συμπολίτες, φίλες και φίλοι,
Ο Τάσος Καραμπατζός,
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ,
ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.
Η ΜΟΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ. ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΙΜΗΘΗΚΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. 
 
    Η επόμενη πενταετία είναι πολύ κρίσιμη. Δεν υπάρχουν ΣΥΝΤΑΓΕΣ επιτυχίας, ΟΥΤΕ ΣΩΤΗΡΕΣ. Όλο αυτό το διάστημα ακούσαμε πολλά, μα πάρα πολλά που είναι αδύνατο να γίνουν. Αλλά όπως λέει ο σοφός λαός, "όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι".
Εμείς διαθέτουμε την ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΤΗ ΓΝΩΣΗ και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε και να ολοκληρώνουμε μεγάλα έργα.
 
   Ο Δήμος πρέπει να διοικηθεί και θα ΔΙΟΙΚΗΘΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ θα προασπίσουμε αγωνιστικά το συμφέρον των πολιτών και τις ανάγκες των πολλών, θα αντισταθούμε σε κάθε μορφή εκφασισμού της ζωής μας.
  Δεν είναι ώρα για ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ και ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
  Προτεραιότητά μας είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ με συγκεκριμένες δράσεις για τους ΝΕΟΥΣ, με την αξιοποίηση του αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο Δήμος μας σε όλους τους τομείς. Είχαμε την ευκαιρία μέχρι τώρα να αναλύσουμε το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας.
    Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    Για τις νέες και τους νέους αγωνιζόμαστε. Όλα τα έργα, όλες τις υποδομές και τα έργα στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στην ποιότητα ζωής γι' αυτούς τα κάναμε, για να νιώθουν περήφανοι, και να μπορούν να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους σε όλους τους τομείς.
    Η Καινοτομία, η εξωστρέφεια, οι νέες τεχνολογίες είναι τομείς όπου οι νέοι μας, και ξέρουν και μπορούν να αναδείξουν τις ικανότητές τους. Στη μακραίωνη ιστορία της, η ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣΕ, πάντα ΑΝΑΓΕΝΝΙΟΤΑΝ από τις δυσκολίες. 
     ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ, Η ΝΑΟΥΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΜΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΜΑΣ. 
 
Φίλες και φίλοι,
Την περασμένη Κυριακή εκλέχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, των τεσσάρων συνδυασμών. Πιστεύω ότι υπάρχουν αξιόλογοι δημοτικοί σύμβουλοι σε όλες τις παρατάξεις, και ότι θα έχουμε γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με όλους.
Εσείς βέβαια την Κυριακή θα επιλέξετε, ποιος Δήμαρχος και ποιοι Σύμβουλοι από τους 2 συνδυασμούς θα είναι η νέα Δημοτική Αρχή για να διοικήσει τη Νάουσα.
    Πιστεύω ότι υπάρχουν εξίσου αξιόλογοι και ικανοί υποψήφιοι, οι οποίοι δεν είναι σε εκλόγιμη θέση, που θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να είναι.  Εμείς, όμως δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε ιδέες και προτάσεις των άλλων συνδυασμών αλλά και υποψηφίων που έχουν εκφραστεί δημόσια το προηγούμενο διάστημα (π.χ. για τη αξιοποίηση του βουνού, δράσεις για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, το κρασί κλπ.) και πραγματικά έχουμε την ειλικρινή διάθεση να συνεργαστούμε μαζί τους από την επομένη κιόλας των εκλογών προς όφελος του Δήμου μας.
     Δεν διεκδικούμε, όπως κάποιοι άλλοι, το ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ. Διαβάστε ακόμη και σήμερα, σημερινό άρθρο του επικεφαλής του Κοινού Τόπου που είναι ένα μίγμα αλαζονείας και εγωισμού.
   Μετά από 12 χρόνια, με γνωρίζετε. Σας μιλώ από ψυχής, σαν άνθρωπος, σαν Τάσος, όπως με ξέρετε όλοι.
    Επέλεξα συνειδητά να ζητήσω ξανά την εμπιστοσύνη σας, γιατί ΕΝΙΩΣΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Δεν έχω να κρύψω τίποτα.
Και να ξέρετε κάτι: όταν φύγω από την Αυτοδιοίκηση (κι αυτό, όταν το πει ο λαός και κανείς άλλος) θα φύγω πιο φτωχός απ' ότι μπήκα. 
   Το μόνο κίνητρό μου, είναι η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ.
ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΟΣΑ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΧΟΜΑΙ. ΑΝΤΕΞΑ ΚΑΙ  ΑΝΤΕΧΩ. ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ.
   Είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις απέναντι στο γνωστό "Κατεστημένο" που επιδιώκει με κάθε μέσο να ΑΛΩΣΕΙ το Δήμο και να προωθήσει ιδιοτελή συμφέροντα σε βάρος του Δήμου και του λαού. 
 
ΠΑΙΡΝΩ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ.
ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ.  
 
Αγαπητοί μου Συμπολίτες
Η κρίσιμη ώρα έφτασε. Την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο. Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση στο δίλλημα.  
Δεν ψηφίζουμε "Κονκλάβια" και "Συμβουλευτικές Επιτροπές".
Δεν ψηφίζουμε άλλον, και άλλοι να διοικούν.
Δεν έχουμε σύγκριση παλαιού (ηλικιακά) και νέου όπως θέλουν να το βάζουν.
Έχουμε σύγκρουση ιδεολογίας. Παλαιές νοοτροπίες και λαϊκισμός από τη μία, με την σοβαρότητα, την ευθύνη και σταθερότητα από την άλλη.
Έχουμε σύγκριση των προοδευτικών δυνάμεων με την συντήρηση και τα μνημόνια.
Έχουμε σύγκριση ανάμεσα στο εμείς και στη συλλογικότητα με το εγώ και την ΟΜΑΔΑ.
 
     Η Νάουσα την Κυριακή ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΓΝΩΣΗ, ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. Η ΝΑΟΥΣΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
 
Φίλες και φίλοι, Δημοκράτες της Νάουσας.
Όπως έλεγε ένας ξένος φιλόσοφος " Η σπατάλη του πλούτου επανορθώνεται συχνά, της υγείας σπανίως, του χρόνου όμως ποτέ".
Την Κυριακή λοιπόν δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Ψηφίζουμε "Δημοτική Ανανέωση" και από Δευτέρα σκληρή δουλειά.
Από εδώ, σήμερα στέλνουμε το μεγάλο μήνυμα της ΝΙΚΗΣ.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΣΦΙΓΓΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ 
Γιατί, όπως έγραφε ο μεγάλος μας ποιητής, ο Γιάννης Ρίτσος
" Όταν σφίγγουν το χέρι ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο".
Με όλους εσάς λοιπόν, είμαι βέβαιος για τη ΝΙΚΗ την Κυριακή.
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ,
ΚΑΛΩ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ" ΤΗ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ, ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
 
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου